makaronu penne 200g koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 łyżki oleju 200 g boczku 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 600 ml śmietany 30% 200 g żółtego starego sera sól pieprz Sposób Boczek pokrojony w paseczki podsmażamy na patelni na 2 łyżkach oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do czasu jej zmięknięcia. Dodajemy koncentrat, posiekany szpinak oraz roztarty czosnek
Kuchenne aromatyNa tartinki ochotę mam zawsze :) Szczególnie te z waflami ryżowymi :) Chyba opisywać składników nie ma po co, zobaczcie sami, mniammmmmmm :)
upichconadobrze trafiłeś. Jeśli nie jesteś pewien czy dasz sobie radę- trafiłeś bardzo dobrze! Składniki: 3-4 ziemniaki średniej wielkości pęczek zielonych szparagów 340 ml śmietanki 30% 50 g żółtego, tartego sera 1-2 czerwone cebule 1 jajko 1 łyżka klarowanego masła (ewentualnie oleju rzepakowego) sól pieprz ulubione przyprawy garść posiekanego koperku Sposób przygotowania: Szparagi umyj i złam ( gdy pękną
Wielki apetytDziś (a właściwie to już wczoraj) w myśl zasady - sprawnie, tanio i szybko przygotowałam na obiad zapiekankę z pora, o której pisałam na samym początku swojej
Kuchnia po mojemuTak... urlop, urlop i po urlopie. Człowiek czeka na te chwile cały rok. Przez trzy tygodnie przed wyjazdem myśli i śni już tylko o tym.
Kuchnia po mojemuWeekend minął. W moim domu pod znakiem przeziębienia mojego Szkraba. Każdy rodzic będzie wiedział co to oznacza - nieprzespane noce i rozmemłane dnie w izolacji, bez spacerowania
Kuchnia po mojemuTo pierwszy przepis jaki umieściłam na blogu. Nie myślałam wtedy, że pisanie przyniesie mi taką przyjemność. Tak samo jak kilkanaście lat temu, kiedy przyjaciółka pierwszy raz
Kuchnia po mojemuWitam, Tak szybciutko bez zbędnych wstępów bo Dziecko śpi, a my jesteśmy w trakcie szykowania wołowej uczty . Przedstawiam przepis na sałatkę, która powstała niedawno w naszej
Kuchnia po mojemuWpadam na chwilę pochwalić się, że znów do naszego domu święto pizzy zawitało. Wiem - co to kogo obchodzi w sumie. Może i nikogo skoro na moim
Kuchnia po mojemuwody. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić całość jeszcze około 15 minut. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami,chili. Na usmażonego placka nałożyć farsz mięsny. można posypać żółtym tartym serem. AHHHHHHHHHH!! Pyszne
MarciochaKucharzyWielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków
Przepisy Aleksandryplastry. Należy położyć go na lasagne na 5 minut przed końcem zapiekania. Ja nie obieram pieczarek, tylko bardzo dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego itp. Lasagne nie należy kroić bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Musi ona odczekać około 10 minut, aby się nie rozpadała
Gospodyni MiejskaDzisiejsze czyszczenie lodówki zakończyło się tymi o to bułeczkami przrypominajacymi pizzę. Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy dzięki czemu ciasto ma ciekawy kolorek. Pizzerki są dobre zarówno
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia