Naleśniki nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta. 259Naleśników ciąg dalszy :) Tym razem w wersji wytrawnej z dużą ilością szpinaku i dodatkiem suszonych pomidorów oraz fety. Naleśniki świetnie smakują z jogurtowo- serowym sosem. Nadzienia
DefinicjaSmaku
DORSZ W SOSIE CZEKOLADOWYM Z GORGONZOLĄ I WARZYWNYM TAGLIATELLE 220dodajemy sok cytrynowy. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut, a następnie wrzucamy połamaną czekoladę ( białą i Czekoladę gorzką klasyczną Goplana ) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy posiekany ser pleśniowy, estragon i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Rybę skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem oraz startą skórką cytrynową. Smażymy po ok. 5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z niewielką
Ostra na Słodko
Zapiekane awokado z chilli podane z jajkiem po benedyktyńsku na kalarepie 187opakowania kosteczek Apetina snack pack z chilli około 6-8 oliwek zielonych szczypta soli szczypta pieprzu szczypta słodkiej papryki czerwonej szczypta bazylii garstka suszonych pestek dyni dwa cienkie plasterki pleśniowego sera typu camembert pokrojone w kosteczkę Dekoracja: kiełki- dowolne, ja użyłam mix kiełków cieciorki i soczewicy Przygotowanie: Awokado: 1. Awokado umyć dokładnie i przekroić wzdłuż, pozbyć się pestki, nie obierać
KreatywnePiny
Penne szpinakowo-serowe 129gości na moim stole - szybkie i łatwe do przygotowania, składające się z produktów, które przeważnie mam w lodówce. Efekt końcowy nie jednego zaskoczy. Połączenie szpinaku z serem ricotta oraz serem pleśniowym zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smacznego
Milion Smaków
Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką 148Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek
Milion Smaków
Kanapka z prosciutto, rzodkiewką i ogórkiem w miodzie 135Jeśli jesteście znudzeni standardowymi kanapkami na śniadanie ta będzie w sam raz dla was. Połączenie nietypowych smaków jak ser pleśniowy, szynka prosciutto, sałata, oraz rzodkiewki i ogórki marynowane w occie i miodzie tworzy niebywałą kompozycję
Milion Smaków
Pieczone gruszki z serem rokpol 120restauracji na klasyczną pizzę cztery sery z nieklasycznym dodatkiem - gruszką. Połączenie smakowało mi na tyle, że zastanawiałem się jak będzie smakować danie w odwrotnych proporcjach - gruszka zapiekana z serem pleśniowym typu rokpol. Dodatek małej ilości imbiru do każdej gruszki podkreśla smak i odświeża kubki smakowe. Nawet jeśli połączenie wydaje się wam nietypowe to warto spróbować
Milion Smaków
Muszle szpinakowe 213Uwielbiam połączenie szpinaku z serem pleśniowym i ricottą. Tak przygotowana masa nie potrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika
Milion Smaków
Mini-tarty z pieczonymi buraczkami 134buraczków z ogródka mamy postanowiłam spróbować. Efekt przeszedł moje oczekiwanie - tarty wyszły naprawdę przepyszne. Buraczki mają tu wspaniały, nieco słodki smak za sprawą balsamiczno-miodowej glazury a połączenie z pleśniowym serem i francuskim ciastem jest genialne. Tarty pieczemy w formie na muffiny a po wyjęciu obracamy dołem do góry. Jedyny mankament to długi czas pieczenia buraczków ale to ze spokojem
Milion Smaków
Pikantna zupa cebulowa 126pokrojona w plasterki papryczkę z wraz z pestkami). Na patelni,na której smażylismy cebulkę podsmażamy chleb pokrojony w kosteczkę.Powinien być złoy i chrupiący. Gorącą zupę podajmey z kawałkami sera pleśniowego i chrupiącymi grzankami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
Szpinak z jajkiem w cieście francuskim 224pleśnią 2 jajka sól pieprz 2 ząbki czosnku łyżeczka masła Umyty i osuszony szpinak dusimy na masełku, dodajemy czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy sos, dodajemy ser pleśniowy. Ciasto francuskie dzielimy w proporcji 1/3 i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm. Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy
MarciochaKucharzy
Burgery z soczewicy i marchewki 195Burgery z soczewicy i marchewki to mój świeży eksperyment, jeżeli chodzi o dania wegetariańskie. Z dodatków postawiłam na rukolę i ser pleśniowy, którym mogłabym zajadać się non stop. Przepyszna opcja nie tylko dla wegetarianów, sądzę że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :) Składniki burgery1 szklanka czerwonej soczewicy2 średnie
Pink Envelope
Pizza z bresaolą, gruszką i gorgonzolą / Bresaola, pear and gorgonzola pizza 259Uwielbiam pizzę, szczerze przyznaję, że czasami kupujemy w chwili słabości. Jednak mimo wszystko lepiej zrobić ją samemu, jakoś mam wrażenie, że są wtedy zdrowsze i mniej
karmelowy
Pizza Margarita z patelni 196pokruszony rokpol. Posypać drobno pokrojoną bazylią Przykryć i piec około 15 minut, aż ciasto wyrośnie, a ser się rozpuści. Dodatkowo po upieczeniu posypałam pizzę świeżym tymiankiem, bazylią i serem pleśniowym rokpol Smacznego
Gosia gotuje
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 462Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą
Moja smaczna kuchnia