się na obiad w większym gronie – zawijane w boczku, z rozpływającym się serem i wyrazistymi dodatkami zachwycą każdego. Co tu dużo pisać, gotujemy i zajadamy! Przepis na roladki z kurczaka Składniki: piersi z kurczaka, cienkie plastry boczku wędzonego, mozzarella, zielone oliwki, cebula czosnek, trochę białego wina lub wody, sól, pieprz, oregano, oliwa. Zrób tak: każdą pierś przekrój wzdłuż
Kulinarna Polskaprzepis fajny bo można wykorzystać czerstwe pieczywo. składniki: 5-6 papryk, u mnie biała i czerwona 300 g czerstwego chleba, sam miąższ bez skórki 2-3 chochelki bulionu 1 cebula 100 g fety 300 g mięsistych pomidorów 4-5 filecików sardeli 3 łyżki drobno startego sera grana padano solidna garść posiekanej natki pietruszki sól,pieprz cukier oregano 750 ml przecieru
Monia miesza i gotujejedna mała) 2 cukinie (w tym jedna mała) Brokuł 2 szalotki 2 białe cebule średniej wielkości Pół kilograma dyni 4 pomidory 250 g pomidorków koktajlowych Główka czosnku Świeże zioła (kolendra lub pietruszka, ew. dymka) 2 puszki całych pomidorów Mała puszka czerwonej fasoli 100 g sera, np. cheddara lub bursztynu (może być to co macie w lodówce Kilka plasterków sera pleśniowego
Niedzielny kucharzszparagów szklanka suchego pęczaku – namoczonego lub wypłukanego na sitku i ugotowanego kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) świeżo mielony pieprz mała czerwona cebula drobno posiekana kilka posiekanych listków mięty 6 suszonych moreli pokrojonych na plasterki 6 orzechów włoskich – wyłuskanych i podprażonych na patelni pół opakowania sera feta pokrojonego na kawałki Przepis na pęczak ze szparagami Szparagom odciąć zdrewniałe
Ugotowane pozamiataneDostałam ten przepis od mojej siostry, wszyscy się nim zajadali. Chwila i go nie było Sernik jest rewelacyjny, polecam Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę
Kuchnia PokoleńSpróbujcie jej koniecznie w takim wydaniu ! Składniki (2 porcje): makaron spaghetti 3 średnie białe cebule 250 – 300 zielonych szparagów 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 czubata łyżka brązowego cukru sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki drobno startego sera grana padano Wykonanie: Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki
Moja pasja smakubył wniebowzięty z dwóch deserków :) Odkryliśmy również miejscową farmę gdzie był wyrabiany ser kozi oraz półwytrawne wino :) Zdecydowanie nie jestem smakoszką owoców morza, nie są to do końca moje smaki. Cieszę się, że udało mi się ich spróbować, a zdecydowanie wygrała makrela. Posiada dużo białego mięsa, lekko tłusta i zarazem bardzo delikatna w smaku :). Polecam Wam również
Łycha smakówmojprzepisna.pl | Tort z białą czekoladą i truskawkami Mniej więcej roku temu o tej własnie porze przygotowywałam ten tort na urodziny przyjaciółki. Tort wyszedł przepyszny, jubilatka i
moj przepis namasło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą biała masę, wlewamy ostudzoną czekoladę i znów miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem, mieszamy całość dokładnie i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok 15 minut w 180 st. C Ser: 1000 g twarogu dobrej jakości 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Cynamonowe szczęścieherbatniki czekoladowe Masa: 100 g twarożku 50 g serka kremowego 100 g białej czekolady Wierzch: 3-4 morele 1 galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę. Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku. Wyłożyć
Chocolate Muffin Blogserowa - Oddzielić żółtka od białek ubić wszystkie białka - Do miski dać ser i śmietanę dodać żółtka cukier sok ztartą skórkę z cytryny olej i budynie zmiksować wszystko na gładką masę dodać ubite białka wymieszać delikatnie 3. - Masę serową podzielić na dwie części jedną białą wylać na blachę a do drugiej wsypać kakao wymieszać aby się połączyło
W królestwie smaków Beatypamiętaj, że jeśli nie posiadasz sprzętu do mielenia twarogu zawsze możesz użyć sera twarogowego- mielonego, sprzedawanego w sklepach w wiaderku :) 100 g malin 100 g jagód/borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody łyżka soku z cytryny Biała czekolada z gorącymi malinami: 200 g białej czekolady 5-10 ml śmietany kremówki Ponad
KreatywnePinycynamonu. I wiem już, że będzie albo ciasto z kruszonką, albo bułeczki z serem i cynamonem. Chwilę ogrzewam ręce przy piecu z pomarańczowych kafli i wchodzę do kuchni, w której krząta się Babcia Tosia. Mijam duże lustro, które wisi na ścianie. Potem przystaję jeszcze obok białego kredensu. Kryje wiele skarbów (np cukier w kostach ;) ). Pod oknem na blacie białej komody
Pełny talerzbardzo głodnych) Należy przygotować: 1 szklankę ryżu do risotto 1/2 szklanki białego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) 2 szklanki dobrego, domowego bulionu warzywnego ok. 100 ml płynnej, słodkiej śmietanki (może być 30%, ale sprawdzi się również 12%) 2 łyżki prawdziwego masła 40 g tartego sera (ja użyłam parmezanu) + trochę do posypania każdej porcji 1 średnią cebulę 60-70 dag świeżych grzybów
Ratunku obiadczosnkiem, pietruszką, oliwą i białym winem. Prawdziwa pochwała prostej kuchni. Przyznam szczerze, że nie udało mi się znaleźć informacji na temat tego dania w Internecie czy posiadanych książkach kucharskich. Jedynie, że jako " alla romagnola " określane są potrawy z regionu Romagna oraz zbliżone do mojego przepisy na faszerowaną cukinię, tylko że zawierające dodatkowo ser parmezan. Ale to w sumie(...)identycznych składników. Najważniejsze jednak nie jest pochodzenie przepisu, a jego smak, prawda? Warzywa alla romagnola możecie podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam na kolację z lampką białego wina, jako przystawka na przyjęciu z menu w stylu włoskim, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Panowie uwielbiają fasolkę szparagową czy kalafiora z bułką tartą i masłem
Chilli Czosnek i Oliwa