ser biały - 9461 przepisów (strona:352/631)

5 pomysłów na jedzenie do pracy na zimno z wykorzystaniem pieczywa 208

pieczonych warzyw, z grzankami i kozim serem Składniki / na 2 porcje: 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki  1 burak (ja akurat miałam odmiany Chioggia, ale możemy dać zwykłe) oliwa sól, pieprz, suszony tymianek - do smaku  4 kromki Chleba Żytniego Bio Putka 2 duże garści szpinaku baby 100 g sera koziego lub fety garść orzechów włoskich  dressing(...)Chleba Żytniego możesz w tym przepisie wykorzystać  Bezglutenowy Chleb Owsiany Putka   2. Chlebowe muffinki z porem, pieczarkami i żółtym serem Składniki / na 12 sztuk: 1 ząbek czosnku 150 g pieczarek  1/2 czerwonej papryki 200 g białej części pora (z 1 większej sztuki) 2 łyżki oliwy 5 kromek - 180 g - Chleba 100% Orkiszowego Putka   5 jajek

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z tortellini 268

czerwonej papryka – 1/2 szklanki ugotowanej kukurydzy lub kukurydzy z puszki – 10 pomidorków cherry – 100-150 g sera cheddar – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – 1/4 szklanki oleju z oliwek – 1/4 szklanki białego octu winnego lub octu jabłkowego – 1 mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę – sól i pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj według przepisu

nietylkopasta.pl
Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepł 158

jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania.  500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża biała cebula 3 jajka 4 łyżki bułki tartej 10 mini kabanosów klasycznych  Maestro Henryk Kania ½ puszki kukurydzy 100 g żółtego sera Sól Pieprz Czosnek granulowany 100 g boczku wędzonego Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę

VioletoweKucharzenie
Makaronowa sałatka w greckim stylu 249

papryka czerwona 1 papryka żółta 2 płaty papryki konserwowej, u mnie grillowana bez skórki 1 mały słoiczek czarnych oliwek garść pomidorków koktajlowych 1 opakowanie sera feta Sos czosnkowo-musztardowy: około 100 ml oliwy 3 łyżki białego octu winnego 2 płaskie łyżeczki musztardy starofrancuskiej 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 mały ząbek czosnku Sos majonezowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej(...)osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i przekładamy do miski. Skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (1-2 łyżki) i mieszamy. Po lekkim przestudzeniu łączymy z pozostałymi składnikami. Ser feta kroimy w kostkę, posypujemy po wierzchu sałatki. Oddzielnie przygotowujemy sosy, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę dzielimy na pół i jedną polewamy sosem majonezowym, a drugą sosem czosnkowo-musztardowym. #Lubella

Smaki Na Talerzu
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem 202

osób. SKŁADNIKI 3 filety z soli 1/2 cytryny 450 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 140 g sera żółtego 200 ml śmietany 30% masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego przyprawy: sól, pieprz biały WYKONANIE Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę

Passions hobbies life
Euro 2016: francuska zupa cebulowa 238

także do Polski, a jej smakoszem był król Stanisław Leszczyński. Składniki 3 białe cebule 1 czerwona cebula 100 ml białego wina 600 ml  bulionu drobiowego lub warzywnego 2 kromki chleba (np. razowego, na zakwasie, z ziarnami) 4 łyżki startego sera gruyère 3 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kromki chleba pieczemy w tosterze(...)listki świeżego tymianku i smażymy, aż cebula będzie miękka. Następnie dodajemy białe wino, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż odparuje. Dodajemy bulion drobiowy lub warzywny i gotujemy 10 minut. Następnie zupę blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem i przelewamy do kokilek. Na wierzchu układamy grzanki i posypujemy startym serem gruyère. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni i zapiekamy, żeby

My Chcemy Jeść
Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem 170

farszem szpinakowo-serowym to idealna propozycja na weekendowy obiad. Oprócz szpinaku z dużą ilością czosnku, cannelloni wypełnione są dwoma rodzajami sera: delikatną i kremową włoską ricottą oraz słoną fetą, która nadaje nadzieniu bardziej zdecydowanego charakteru. Całość została zapieczona pod białym, beszamelowym sosem i posypana odrobiną parmezanu. Smakuje wybornie! Przekonajcie się sami :) Składniki: ok. 20 rurek cannelloni 900 g szpinaku (użyłam

MyCookBook.pl
Marchewkowe Taco z wiosennymi dodatkami i guacamole 207

pół i dosyć cienkie placuszki u mnie zrobione są na bazie marchewki. W cieście spoiwem jest białko oraz dla podkreślenia smaku starty twardy ser cheddar.  Jeśli mowa o dodatkach to istna paleta barw: fioletowa kapusta, białe kiełki rzodkiewki , czerwone pomidory, żółta papryka , i zielone guacamole z awokado. Oczywiście jest to tylko moja kompozycja i dodatki możecie sami dobierać wedle(...)Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki tak samo traktujemy imbir. Starannie odciskamy sok. Masa nie może być mokra. Wbijamy dwa białka i mieszamy. Dodajemy starty ser twardy dojrzewający np, Cheddar lub parmezan. Mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ryżową. Formujemy kulę.  2. Na blachę piekarnika kładziemy papier do pieczenia. Z masy przy pomocy małej łyżeczki do herbaty formujemy

vaniliowoczekoladowa
Pieczony kurczak z bobem i serem korycińskim 299

również nadaje ciekawego smaku. Tak nafaszerowane mięso zapiekłam w aromatycznym sosie pomidorowym. 2 piersi z kurczaka 1 szklanka bobu ok 100 g sera korycińskiego naturalnego sól pieprz czarny 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 cebula biała 1 ząbek czosnku garść świeżego tymianku Filety z kurczaka naciąć w połowie nie przecinając do końca, tak aby powstały głębokie kieszonki. Natrzeć solą(...)szczypty cukru. Jeżeli bób jest młody wystarczy 10 min. Po odcedzeniu wody przepłukać zimną wodą i przestudzony obrać z łupinek. Kieszonki z kurczaka napełnić ziarnami bobu i plastrami sera. Spiąć wykałaczkami i przełożyć mięso do małego naczynia wysmarowanego olejem rzepakowym. Na patelni usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Wlać przecier pomidorowy, doprawiając solą i pieprzem. Dusić

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka z kurkami, ziemniakami i fetą 334

biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków ok. 6 garści kurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz sól olej rzepakowy WYKONANIE Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Studzimy, a następnie kroimy w plastry. Blanszujemy kurki. Cebulę smażymy

OstryKęs
Zapiekanka z kurkami, ziemniakami i fetą 323

biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków ok. 6 garści kurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz sól olej rzepakowy WYKONANIE Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Studzimy, a następnie kroimy w plastry. Blanszujemy kurki. Cebulę smażymy

OstryKęs
Sałatka z mandarynkami i żurawiną 83

łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku sól   Mandarynki dokładnie obieramy (tak żeby pozostało na nich jak najmniej białej błony), kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy sałaty, mandarynki, żurawinę, pokrojoną w piórka cebulę i pokruszony ser pleśniowy. Do małego słoika wlewamy oliwę, ocet, dokładamy musztardę i rozdrobniony czosnek, solimy. Energicznie mieszamy i polewamy sałatkę. Gotowe.  Artykuł

Kardamonovy
Zupa z czerwonej cebuli. 184

lekko słodki smak, podkreślony przeze mnie powidłami śliwkowymi. Tymianek i rozmaryn idealnie pasują do tego dania. Koniecznie musi być posypana startym żółtym serem i podana z grzankami. Składniki: 500 g czerwonej cebuli - 2,50 zł 100 ml białego lub czerwonego wina wytrawnego - 2 zł 1/2 l bulionu 1 łyżka powideł śliwkowych - 0,20 zł 2 łyżki octu balsamicznego sól pieprz

zadanie-gotowanie
Ryba zapiekana z serem i pieczarkami 228

Przyślij przepis nr 4/2008. Gazetka przeleżała 5 lat, ale się przydała. Przepis przysłał pan A. Malinowski. Podaję z moimi zmianami i polecam dla wszystkich lubiących ryby :)Składniki:700 g białej ryby (u mnie dorsz, ale może być mintaj, miruna lub morszczuk)1 łyżka olejuser zółty - tyle plastrów ile porcji rybykilka pieczareksóltymianeksuszony koperekpieprz cytrynowySposób przygotowania:1. Rybę rozmrażamy, płuczemy i osuszamy(...)porcji ryby), nakładamy porcje ryby, a na to pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st). Po 20 minutach rozchylamy folię. Na każdą porcję nakładamy plaster sera żółtego i pieczemy, aż ser się rozpuści. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.Rybka jest P-R-Z-E-P-Y-S-Z-N-A :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik arbuzowy "Arbuz" 366

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru Warstwa sernika zielonego: 150g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 150ml wrzącej wody Warstwa sernika białego: 200g twarogu sernikowego z mascarpone President 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego z mascarpone(...)rozprowadzamy do samej góry. Możemy się wspomóc pędzelkiem lub łyżką, by całość była nałożona równomiernie. Odstawiamy do zastygnięcia.  Warstwa białego sernika: Żelatynę zalewamy zimną wodą, a gdy napęcznieje stawiamy na garnku z wodą i podgrzewamy do rozpuszczenia. Ser łączymy z cukrem pudrem, a następnie stopniowo, cały czas mieszając dodajemy do żelatyny. Studzimy i postępujemy podobnie jak w przypadku zielonej

Kuchnia w czekoladzie