wykonania kanapek potrzeba: · Pół pęczku rzodkiewek · ¾ ogórka świeżego · 1 kostka białego sera · 3 łyżki śmietany · Sól · Pieprz · Koperek/szczypiorek
Bonapetit2xMnaszym stole przynajmniej raz w tygodniu. Właściwie smakują mi w każdym wydaniu: czy to z kapustą i grzybami, z mięsem, z owocami czy też z ziemniakami i białym serem. Ze względu na to te kapuściano-grzybowe najlepiej smakują na Wigilię (nie wiem czemu, ale wtedy maja zupełnie inny smak niż na codzień), dziś zaprezentuję moją wersję pierogów ruskich
W mojej holenderskiej kuchnipowstałe ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, i piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut Masa jagodowa 200 g jagód 100 g cukru pudru 400 g białego sera 3 łyżeczki żelatyny ( rozpuścić w ¾ szklanki ważącej wody) Jagody, cukier zmiksować blenderem , następnie powstałą masę jagodową połączyłam z serem, na końcu do masy dałam rozpuszczoną żelatynę
RAROSSAszklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie (zalać gorąca wodą i pozostawić
RAROSSANaleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem, białym serem czy kremem czekoladowym lub w wersji wytrawnej - ze szpinakiem, pieczarkami, po meksykańsku, z mieszanką warzyw. Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis podstawowy na naleśniki i małą wariację na ich temat. Przepis podstawowy
Kulinarny PamiętnikSmaczna pasta z białego sera, rzodkiewki i szczypiorku - idealna do chleba lub krakersów. Składniki: 250 g twarogu 10 rzodkiewek pęczek szczypiorku 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany 2-3 łyżeczki startego świeżego imbiru 2-3 łyżeczki chrzanu sól, pieprz Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. W miseczce rozdrobnić ser i wymieszać z rzodkiewką i szczypiorkiem, dodać jogurt, imbir
wyzwania kuchennesoku z cytryny, 5 łyżek cukru pudu, 100g mlecznej czekolady. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać przestudzoną żelatynę i biały ser. Dodać sok z cytryny oraz kilka kropel olejku waniliowego. Krótko zmiksować. Masę wylać na przygotowany spód. Czekoladę stopić na parze, wylać na wierzch ciasta. Widelcem zrobić esy-floresy. Schładzać
Z miłości do słodkościserowa: 2 jajka 1 szklanka cukru 20 dag margaryny Podane składniki zagotować. Dodać: 3 łyżki maki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/3 szklanki mleka 1 kg białego sera Wyrabiać na ciepło i ciepłą masą przekładać placki. Polać polewą. Ja ostatni placek lekko posmarowałam masą serową i posypałam orzechową kruszonką
Moje domowe kucharzenieoleju tylko przed usmażeniem pierwszego placka (no chyba , że ciasto będzie uparcie przystawać do patelni , wtedy częściej) ;-) [ ja smażyłam na naleśnikarce i niczym nie smarowałam] Nadzienie: około 30 dag sera białego cukier do smaku (ja daję kilka łyżek) 1 żółtko kilka kropli aromatu śmietankowego (oczywiście może być inny , ulubiony) Wszystkie składniki razem wymieszać (jeśli masa wyjdzie zbyt
Moje domowe kucharzeniekuchni: • Wanilia jest powszechnie używana w kuchni. Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń; • Jest dodawana do potraw z białego sera; • Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao i Galliano; • W przemyśle spożywczym stosuje się zamiennik wanilii- wanilinę. Jest to tani produkt
Moje domowe kucharzenieSkładniki na ok. 50 szt. oponek: 500 g mąki pszennej 250 g sera białego 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g masła 2 kostki smalcu (do smażenia) Cukier puder (do posypania) Przepis: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy na jednolitą masę. Następnie przekładamy
Emcia PichciSkładniki: 100 g białego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 rzodkiewki 3 łyżeczki szczypiorku 1 łyżeczka słonecznika łuskanego Sól, pieprz do smaku Dodatki: 1 szt. maślanego croissant'a Przepis: Twaróg rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy do niego jogurt, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę oraz 2 łyżeczki szczypiorku. Dodajemy słonecznik i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i nakładamy na croissant'a. Wierzch
Emcia Pichciłyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego 1 mała łyżeczka pasty waniliowej Skworcu Nadzienie serowe: 1 kostka sera białego ( u mnie 250 g) 1 żółtko domowy cukier z wanilią do smaku garść jagód (mogą być mrożone) Dodatkowo: kruszonka Słowo kruszonkę podlinkowałam, przekierowania są na przepisy,w których napisałam składniki
Blondynka Gotujesylwetkę. Deser jest na bazie świeżych owoców, bogactwo smaku i witamin. Gorąco polecam! SKŁADNIKI NA 2 PUCHARKI: - 1 banan średni - 150 ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu - 2 łyżki sera białego chudego - 2 słodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser
SMYKWKUCHNIdodatkiem podkarpackiego miodu spadziowy ChNP, którego możecie poszukać będąc np. na urlopie. SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB= 4 PUCHARKI NA KREM: - 80 ml podkarpackiego miodu spadziowego ChNP - 150 g sera białego chudego - 70 g jogurtu 0% tłuszczu - 4 łyżki mleka - 120 g malin w/w składniki miksujemy na gładką masę - 200 g borówek amerykańskich - 1 granat - 2 suszone figi Masą wypełnij pucharki
SMYKWKUCHNI