seler - 8745 przepisów (strona:184/583)

Poliki wołowe z pistacjami, knedlem i puree z pietruszki 242

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Poliki wołowe z pistacjami, knedlem i puree z pietruszki   Składniki – poliki: Poliki wołowe – 1 kg Seler naciowy – 2-3 łodygi Seler korzeniowy – ½ sztuki Marchew – 1 sztuka Cebula – 2 sztuki Czosnek – 3 ząbki Liść laurowy – 2 sztuki Ziele angielskie – 2 ziarna Czerwone wytrawne wino – 200ml Sól, pieprz

Kuchnia Bon Appetit
Zupa krem z dyni i kalafiora / Pumpkin and cauliflower soup 164

mnie słonecznik, dynia i pinia. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Zupa krem z dyni i kalafiora (4-6 porcji) Składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę 1 duża marchew, obrana i pokrojona w kostkę 2 łyżki świeżego imbiru, drobno posiekanego 3 ząbki czosnku, posiekane 800 ml bulionu drobiowego lub warzywnego(...)smaku olej z dyni, uprażone na suchej patelni pestki (np. słonecznik, dynia i pinie), do podania Przygotowanie: W dużym garnku z odrobiną oleju podsmaż na średnim ogniu cebulę, selera, marchewkę, przez 5-7 minut. Dodaj imbir i czosnek, wymieszaj i smaż przez 2 minuty aż poczujesz jego aromat. Następnie dodaj bulion, dynię, kalafior, tymianek, kmin i dopraw całość solą

karmelowy
Warzywko z pietruszką -domowe przyprawy 162

style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 pęczki natki pietruszki – duże 2 cebule 2 pory ( cały razem z zieloną częścią ) 6 marchewek 5 dużych korzeni pietruszki 1 seler korzeniowy 1 główka czosnku 1 łyżka soli Warzywa kroimy dość cienko , żeby łatwiej schły . Marchewkę , selera i korzeń pietruszki ,ścieramy na tarce o grubych oczkach , łatwiej się suszą . Natkę pietruszki

Ogrodnik w podróży
Patisony w zalewie curry 876

też bardzo dobry składnik do mięsnego sosu, obok cebuli czy czosnku można dodać pod koniec duszenia właśnie pokrojone marynowane patisony. Składniki: 1 kg niewielkich patisonów gałązki z liśćmi selera ziele angielskie gorczyca olej zalewa: 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 2 łyżki przyprawy curry Patisony opłukać. Układać w umytych i wyparzonych słoikach. Do każdego(...)słoika wkładać niewielką gałązkę z liśćmi selera, kilka ziaren ziela angielskiego, po łyżeczce gorczycy i 2-3 łyżki oleju. W garnku zagotować zalewę i uzupełniać nią słoiki do wysokości około 1 cm od brzegu. Pasteryzować w tradycyjny sposób lub zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 90-110 stopni przez około 15 minut

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa krem brokułowa 162

Składniki: około 70 dag brokułów 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszki, seler i ziemniaki wkładamy do dużego garnka. Zalewamy zimną wodą (około 1,5 litra). Dodajemy trochę soli i gotujemy do momentu aż warzywa będą al dente. W tym momencie dorzucamy brokuły

Qchnia po prostu
FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM 233

mielonym mięsem ilość składników na dwie małe cukinie 1 cebula wydrążony miąższ z cukinii  zielona papryka 1 pomidor 3-4 łyżki ugotowanego ryżu 1 ząbek czosnku 1 łodyżka selera naciowego kawałek startego parmezanu zioła prowansalskie sól pieprz olej do smażenia Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażyłam na oleju. Dodałam do niej starty czosnek jak również wydrążony i pokrojony miąższ(...)cukinii. Paprykę podpiekłam nad gazem i zawinęłam na parę minut w torebkę foliową, aż zmiękła. Obrałam ją ze skórki i pokroiłam w kostkę. Powędrowała na patelnię a za nią seler naciowy. Następnie skroiłam obranego ze skórki pomidora. Składniki wymieszałam i doprawiłam. Na koniec wsypałam ugotowany ryż i starty parmezan. Wydrążone cukinie wstawiłam do lekko wysmarowanego olejem naczynia i nafaszerowałam warzywami

potrawyregionalne
Krupnik jaglany z grzybami 125

Zupa przygotowana w ten sposób jest niezwykle aromatyczna i bardzo pożywna. Składniki 2/3 szklanki kaszy jaglanej 200 g boczniaków 1 łyżka masła 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 2 udka z kurczaka sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy, oprószamy(...)Studzimy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy do miękkości. Boczniaki czyścimy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w kostkę, por w piórka, dodajemy liść, ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Do warzyw dodajemy rozdrobnione mięso, boczniaki i kaszę. Gotujemy jeszcze kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Kremowa zupa z patisona 151

Składniki: 1 żółty patison (średnica ok. 12 cm) 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego 1 duża marchew 1 cebula lub kawałek pora 3 ząbki czosnku 5 szklanek bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy (może być olej lub oliwa smakowa) ½ szklanki słodkiej śmietanki 1 łyżka oregano przyprawa warzywna do smaku pół pęczka natki pietruszki sól i pieprz groszek ptysiowy(...)grzanki Warzywa umyć, patisona rozkroić, wyciąć pestki. Selera, jeśli to korzeń - umyć i obrać, podzielić na mniejsze kawałki. To samo zrobić z marchwią. Czosnek i cebulę obrać. Wszystkie warzywa umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować do miękkości. Następnie zupę zmiksować. Dodać zioła, oliwę, śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym

Czerwień i błękit
Krem z selera i gruszek 155

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś w propozycji idealne wykorzystanie pozostałego niedzielnego bulionu oraz kilka słów o początku współpracy z Moje musli .   Składniki: -> 3 łodygi selera naciowego -> 2 średnie gruszki -> 2 ziemniaki -> 1l bulionu warzywnego -> Sól, pieprz,  Wykonanie:   Wcześniej obrane ziemniaki należy pokroić w kostkę, podobnie postać z selerem. Warzywa

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sok z selera i marchewki ( doda Ci siły ). 134

Składniki : 1/2 średniego, świeżego selera 3 marchewki 1 jabłko 1 pomarańcza garstka świeżej natki pietruszki Sposób wykonania :   M archewkę i selera umyj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko umyj, pokrój wraz ze skórką i pestkami. Pomarańczę obierz z zewnętrznej cienkiej pomarańczowej skórki, zostaw biały miąższ i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć wszystkie składniki do wyciskarki lub sokowirówki

Przepisy i porady kulinarne
Kociołek warzywny z pieczarkami 174

Dzisiaj zrobiłam kociołek warzywny z pieczarkami. Może i Wy skusicie się na takie pyszne warzywne danie. Inne pomysły na potrawy jednogarnkowe znajdziecie tutaj Składniki 2 średnie marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 por 4 średnie ziemniaki 1 cukinia 8 pieczarek 1 puszka pomidorów 1 papryka zółta 1 papryka zielona 2 łyżki masła klarowanego 4 szklanki bulionu warzywnego natka pietruszki sól(...)pieprz oregano 1 liść laurowy szczypta chilli W garnku rozgrzać masło klarowane i dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, por,seler naciowy, ziemniaki pokrojone w kostkę i smażyć stale mieszając około 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i całość zalać bulionem warzywnym. Wlać puszkę pomidorów, dodać liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Przed końcem

O kuchni z uczuciem
Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) 112

treściwą, gdyż oprócz wspomnianych dodatków - w zupie znalazło się mięso z żeberek. żeberka wieprzowe na wywar (opcjonalnie) 5 ziemniaków (średnich) 1 duża marchew 1 pietruszka 1 cebula (mała) kawałek selera   2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego   2 łyżki majeranku sól, pieprz 150 ml śmietany 1 łyżka chrzanu (ze słoika; opcjonalnie) 1/2 buteleczki zakwasu (wg smaku, u mnie(...)białe kiełbaski (lub wg gustu) jajka olej do podsmażenia cebuli Ugotować wywar mięsny z dodatkiem soli, listków laurowych i ziela angielskiego. Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera) oraz uprzednio posiekaną i podsmażoną cebulę. Całość gotować (około 30 minut) do miękkości warzyw. W międzyczasie ugotować białą kiełbasę oraz jajka. (Kiełbaski można również ugotować z warzywami . Czasami gotuję barszcz

Di gotuje
Dni Otwarte Bejo Zaden – warzywne menu: zdrowo i smacznie 165

pokazowych. Na własne oczy mogliśmy zobaczyć, jak rośnie chociażby brukselka, jarmuż czy koper włoski. W takich chwilach jeszcze bardziej marzę o własnym domu z ogródkiem! Koktajle Koktajl 1 brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy Koktalj 2 botwinka maliny kolendra sok jabłkowy Koktalj 3 biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy Składniki koktajli umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do powstania(...)pietruszka biała rzodkiew buraczek surowy boczek Na marynatę cytryna kmin rzymski ziarna kolendry jasny sos sojowy oliwa pieprz i sól listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='brzoskwinia seler naciowy szpinak sok jabłkowy botwinka maliny kolendra sok jabłkowy biała kapusta jabłko sok marchwiowy sok jabłkowy ugotowany pęczak grillowany koper włoski pomidorki koktajlowe ser owczy (słony typu feta) świeże ogórki

Kuchnia Bazylii
Co Lila jadła w środę ? 21 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 229

zawsze zostanie zjedzony.  II Śniadanie 10:30 Melon galia, nasza ulubiona odmiana. Smakuje jak ogórek z miodem?!  Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana Składniki cebula czosnek por ziemniaki seler naciowy natka pietruszki pietruszka masło klarowane woda przyprawy (pieprz, sól himalajska) Wykonanie Na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę, dodałam ząbek czosnku, seler naciowy, kawałek pora, korzeń pietruszki i ziemniaki. Po kilku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zupa z młodej fasoli (fasolowa) 106

mięso na wywar (użyłam kości schabowych, ale idealnie nadadzą się - wędzone) 1,5-2 szklanki młodej fasoli typu "Jaś"   3-4 ziemniaki 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1-2 łyżki majeranku domowa "vegeta" sól, pieprz Dodatkowo: olej do podsmażenia cebuli Mięso na wywar zagotować i po wytworzeniu się(...)zlać, opłukać i ponownie włożyć do garnka. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i odrobinę domowej przyprawy typu "vegeta". Podgotować z 20 minut i wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera).   W międzyczasie cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju przełożyć do gotującej się zupy. Gotować do miękkości wszystkich składników. Na koniec doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Zupę można zagęścić zasmażką

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania