schabowy kotlet - 1021 przepisów (strona:47/69)

Kotlety drobiowe z warzywami 174

Poniższe danie to kolejny dowód na to, że kotlety wcale nie muszą być nudne, ani kojarzyć się wyłącznie ze schabowym z kapustą. Tym razem użyjemy mięsa drobiowego – najlepiej filetu z indyka, choć teoretycznie kurczak też nie jest całkiem wykluczony. Będzie smacznie, kolorowo i w klimacie dużo bliższym kuchni śródziemnomorskiej. Kotlety drobiowe z warzywami 2015-01-15 15:19:26 Kotlety

Kulinarna Pokusa
Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 125

Kotlety wieprzowe można przygotowywać na wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek,  2 cebule,  2 łyżki masła i 2 łyżki oleju 1 kg schabu jajko, bułka tarta olej do smażenia 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny WYKONANIE: Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko(...)się zrumienią a płyn całkowicie odparuje.  pod koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem,  schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić  tłuczkiem, doprawić przyprawami.  jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać, każdy kotlet zanurzyć w jajku, następnie kładziemy  farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć

Kuchnia Beaty
Sznycel po wiedeńsku – prawie 190

Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej ( jak typowy schabowy ). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jajka sadzone smażymy na oddzielnej patelni na klarowanym maśle. Usmażonego kotleta wykładamy na talerz

Smaki Ewy
Pierś w płatkach migdałowych 327

Miałam ochotę na kotlety z piersi kurczaka, ale jakieś inne, nie a la schabowe, nie w kawałkach w sosie, na coś delikatnego. Przypomniało mi się pewne danie z restauracyjki w centrum handlowym pewnego miasta na Górnym Śląsku... Tamta pierś w migdałach bardzo mi smakowała, ale niestety nawet w połowie nie dorównuje mojej, moja wyszła po prostu doskonała. :D. Ja wiem(...)brzmi trochę nieskromnie, ale cóż ja poradzę, że ja tak świetnie gotuję! :)))) A gdzie leżał pies pogrzebany? Otóż zamiast zalać sosem gotowe kotlety, uczyniłam z niego marynatę. Mięso wyszło niesamowicie soczyste i delikatne, idealnie połączyło się smakiem z migdałową panierką. Zresztą, jestem pewna, że jeśli zrobicie sobie pierś w migdałach według mojego przepisu, do czego Was ogromnie zachęcam, przyznacie

Kuchnia Prezydentowej
KOTLET Z ANANASEM I SEREM BLUEE 120

Pierś z kurczaka, ananasa i sera to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.       Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest               bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka "śmieciówka" 200

surówkę błyskawiczną! Robi się ją raz dwa, najlepiej jeszcze w trakcie gotowania obiadu, tak by miała czas odpowiednio się "przegryźć" ze wszystkimi składnikami, podczas gdy kotlety dosmażają się na patelni. Idealny dodatek do klasycznego schabowego czy pieczonego mięsa :) Składniki na 1 dużą miskę surówki: 1/2 papryki zielonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej 1 pomidor - duży; obrany ze skórki 1 cebula

Grunt to przepis!
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 161

kupuję już we wrześniu i wrzucam do piwnicy - cebula worek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera 191

mięs Knorr 1 cebula 100 g starkowanego żółtego sera 1 ząbek czosnku sól 1 łyżka masła opcjonalnie natka pietruszki Dzisiaj wyciągnęłam z lodówki kotlety ze schabu - i pomyślałam, że absolutnie nie mam ochoty na tradycyjne schabowe. Trzeba wymyślić coś nowego. Zaczęłam wertować przepisy. I bingo - trafiłam :) Niezbyt pracochłonne, szybkie do wykonania i przepyszne. To jest właśnie to! - czyli aromatyczny

Świat Domowej Kuchni
KOTLETY WILANOWSKIE 189

znalazłam w gazecie.Zaciekawiło mnie , że smaruje się go pasztetem z kurczaka i panierkę robi się jak do schabowego.Muszę przyznać , że kotlet smaczny, delikatny , a wyciekający mus  przy krojeniu mięsa jest delikatny i nadaje schabowemu jędrności i delikatności.Zawsze to coś innego na domowym stole:))). 60 dag.schabu 1 jajko 50 g pasztetu z drobiu 2 łyżki tartej bułki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schabowy z "cycków" 167

Kotlety z piersi kurczaka..bardzo smaczne... 2 piersi  z kurczaka 2 jajka 1/2  szkl. mąki 1/2  szkl.bułki tartej 1/2  szkl. mleka

Moje domowe kucharzenie
Schabowy z pieczarkami 181

Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i pesto grzybowym. Schabowe obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na gotowe kotlety położyć pieczarki............ Smacznego

Gaździnka warzy
Schabowy inaczej- czyli schabowy nie musi byc nudny 450

Kochani czy schabowy musi być nudny? W żadnym wypadku nie :) By nasz kotlet nie był nudny nie bójmy się dodawać wszystkiego co lubimy- eksperymenty w kuchni są wskazane - by nie było nudno i monotonnie. Poszalałam i do obiadu podałam bajecznie kolorowy makaron- i wiecie co? nie wiem kiedy obiad zniknął z naszych talerzy :) Polecam szaleć i eksperymentować w kuchni

Smaki Edyty
Kotlet mielony 160

Poczciwy mielony obok schabowego  nalezy do ulubionych dan Polakow.Poniewaz jestem tradycjonalistka do moich tez.Wykonany z miesa samodzielnie  zmielonego w domu jest wysmienity i jakze uniwersalny.Na cieplo jako dodatek do drugiego dania lub na zimno zamiast wedliny do kanapek.Do kanapek moglabym go jesc nawet codziennie.Jak bardzo kaloryczny bedzie nasz kotlecik zalezy od gatunku miesa jakie zmielimy.Osobiscie nie lubie dodatku(...)czekac na otwarcie sklepu by stanac do kupna na pierwszych pozycjach.Rarytas zaden,bo kosc wazyla swoje.Ale tego smaku nie udalo mi sie juz odtworzyc .Nie zgadzam sie ,ze kotlety nie potrzebuja zadnych przypraw.Ja proponuje ulubione przyprawy wrzucic do mlynka do kawy i zmielic je.Przechowywac w zakreconym sloiczku i uzywac w razie potrzeby.Moje przyprawy to:pieprz czarny,ziele angielskie,listek laurowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety schabowe marynowane w mleku 147

Często słyszałam o kotletach marynowanych w mleku i postanowiłam sama spróbować. Potwierdziły się opinie że kotlet jest delikatny i pyszne, ale wyczuwalny jest smak cebuli i nie każdemu to może odpowiadać.   Składniki: - 500 g schabowego bez kości - 2 cebule  - 750 ml mleka - mąka - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Schab kroimy na grubsze

Kulinarne życie
Soczyste schabowe 201

kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania.    Składniki: 5 szt. filet ze schabu olej do smażenia sól(...)włożyć  do marynaty. Pojemnik z marynatą i filetami przykryć  i wstawić do lodówki na 1-2 doby. Część marynaty zostanie wchłonięta przez filety, w pozostałej obtoczyć nasze schabowe i smażyć z obu stron

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania