schab - 5600 przepisów (strona:276/374)

Fandzołle i gruszka pod pierzinōm (Fasolka z gruszką pod śmietanową pierzynką) 196

take dzieło, to sie zaro [3] poczuje, jak w jaki elegancki restauracji. Do tego idzie dać [4] jake miyso [5] – styknie [6] pieczōny kurczak abo [7] jaki uduszōny schab- i mołcie [8] szpan na talyrzu. Co potrza? [9] śmiytōnka [10] – 30 abo 36% fandzołle szparagowe gruszki zeler naciowy [11] pieprz Kedyjś [12] żech to robiōł

Chop w kuchni
Tortilla Piknik Heaven 237

smak, inny zapach...a połączenie samo sie nasowa... Składniki na 4 osoby oczywiście w zależności od natężenia głodu :) Składniki: 4 plasterki schabu bez kości marynata do mięsa olej z oliwek sól pieprz 1 łyżka świeżo zmielona rozmaryn suszony lub Świerzy botwinka parę liści

Lajtkraft food intolerance
Mr. pork swims 248

koloru :D Składniki pozwalają na zapełnienie sześciu brzuszków.  Lub romantyczny, pikantny wieczór we dwoje z repetą! Czas przygotowania: 15-20 min Składniki: 400-500 g wieprzowiny (schab lub polędwica) - jak będzie mniej też smacznie wyjdzie 2 cm korzenia imbiru 1 litr wody (na bulion) 1/2 kostki rosołowej bezglutenowej 1 cebulka 3 łyżki stołowe sosu sojowego bezglutenowego

Lajtkraft food intolerance
Czekoladowe mole 194

łyżek mielonych migdałów 3 łyżki prażonych siekanych orzechów arachidowych 1/4 łyżeczki cynamonu 1/3 szkl rodzynek 1/2 szkl przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru brązowego sól do smaku cienkie plastry parzonego schabu Wykonanie: Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, anyż, goździki, cynamon, kolendrę i pokrojoną papryczkę chili. Całość przesmażamy razem ok 5 min. Dolewamy szklankę bulionu, doprowadzamy do wrzenia

Malinowe Pocałunki
Karczek dojrzewający 214

przyprawy mieszamy ze sobą. Mięso wyjmujemy z lodówki,płuczemy pod zimną wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem.Pojemnik ponownie myjemy oraz pokrywki.Karczek nacieramy wyciśniętym czosnkiem i otaczamy dokładnie w przyprawach.Tak obtoczony schab ponownie układamy w naszym pojemniku i chowamy do lodówki na 24 godziny.W połowie czasu ponownie obracamy. 4.Po 24 godzinach wyjmujemy karczek z lodówki i owijamy ściśle w pończochę albo gazę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Baleron wędzony 241

kory olchą,bukiem ,brzozą,dębem.Pod koniec wędzenia można dodać owocowe drewno. - Po tym czasie trzeba  wyjąć polędwiczki,są gotowe. - Następnie gdy mamy odpowiedni kolor wędzonek wyciągamy schaby, boczki,karkówkę i szynkę, idą do parzenia.Można też zamiast parzenia zastosować dopiekanie w wędzarni 80-90 stopni do osiągnięcia wewnątrz wędzonki 70-72 stopnie. Parzenie - Przygotowujemy duży gar do parzenia

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety schabowe marynowane w mleku 164

każdemu to może odpowiadać.   Składniki: - 500 g schabowego bez kości - 2 cebule  - 750 ml mleka - mąka - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Schab kroimy na grubsze kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy. Na dno miski układamy część cebuli na nią dajemy jeden kotlet, ponownie cebulę i kotlet i tak samo z pozostałymi. Na koniec

Kulinarne życie
Czekoladowy makaron z chili con carne 285

fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki. Składniki 1 opakowanie makaronu czekoladowego 1 puszka meksykańskiego chili con carne firmy Bonduelle 200 g schabu 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bułeczki z nadzieniem mięsno pieczarkowym. 170

zabierze". Kiedy ciasto już się nie klei do rąk odstawiamy na około godzinę aby wyrosło. Składniki na farsz; ok. 30 dag zmielonego w maszynce mięsa ( może to być kurczak, schab ...) 1 marchewka z rosołu 20 dag pieczarek sól, pieprz, przyprawa do gyrosa pęczek pietruszki 1 jajko 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka masła Dodatkowo; niebieski mak 1 jajko Mięso

Radość kipiąca uśmiechem.
Szynka w doskonałej marynacie 200

torebki 3/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki majeranku woda mineralna niegazowana ok. 1-2 l. ok. 1,5 kg.dowolnego mięsa (karkówka, pierś z indyka,szynka, schab) WYKONANIE  Mięso w takiej marynacie powinno leżeć 12 godzin. Szynkę pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok.30 min. Następnie zmniejszamy do 180 st i pieczemy jeszcze godzinę. Pod koniec pieczenia odkrywamy. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Zupa pomidorowo-dyniowa bez zabielania ( z ryżem ) 210

Zupa nie jest zabielana śmietaną, byłby to tylko zbędny dodatek tłumiący smaki. Podałam z ugotowanym białym ryżem. Na 4 porcje: - 4-6 skrzydełek ( równie świetna będzie na kościach od schabu ) - mały pęczek włoszczyzny bez kapusty ( 3 średnie marchewki, kawałek selera, mały por, 2 małe pietruszki ) - ząbek czosnku - 300 ml passaty pomidorowej ( kartonik gęstego przecieru pomidorowego ) - 300 ml przecieru dyniowego ( przepis

kawawszklance
Schabowy 170

Kotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka  bułka tarta   Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Cheupiące schabowe 161

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.   SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu  1/2 szklanki bułki tartej - grubej  2 jajka 6 łyżek mleka surowego sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko. Każdy kawałek solidnie

Gotowanie Patki
Jedzonko do pracy #48 195

Śnidanie : Sałatka krabowa (wersja light - jogurt zamiast majonezu) i dodatki, szybka, jajko na twardo, pomidor, rzodkiewka. Lunch : Wieprzowina w imbirze z ryżem.  Przepis na wieprzowinę w imbirze - Schab (2 plastry) pokroić w cienkie paski i przesmażyć, zdjąć z patelni. Na patelni przesmażyć imbir (2cm) starty na tarce, czosnek (1-2 ząbki) wyciśnięty przez praskę, wlać sos sojowy

Codzienne Gotowanie
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 189

Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną surówkę do obiadu to właśnie mogę polecić Wam poniższy przepis. Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Idealnie pasuje do mięsa drobiowego, czy schabu. Ja lubię ją podjadać jak mam ochotę na coś z lodóweczki:).  Hmm są takie momenty, kiedy otwieram lodówkę i coś bym zjadła... Tylko właściwie to sama nie wiem

O kuchni z uczuciem