schab domowy na kanapki - 163 przepisów (strona:8/11)

schab pieczony, na kanapki... 418

Polecam prosty przepis na domową wędlinę, kto ma piekarnik ;-) może to sobie upiec... Wszystko robimy od razu bez czekania i cudowania :) Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy, potem przyprawiamy: solą, czosnkiem, pieprzem i papryką... Po przyprawieniu, rozgrzewamy patelnię i krótko smażymy z każdej strony... ...rozgrzewamy piekarnik(...)obsmażone mięso przekładamy do naczynia i pieczemy 90 minut /1,5 kg schabu... ...przed końcem pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby przypiec z wierzchu :) ...następnie wyjmujemy upieczony schab i studzimy... Jak ostygnie chowamy do lodówki :) dobrze schłodzony kroimy na kanapki :) Smacznego

chleba naszego
Kanapka z mięsem pieczonym, pomidorem i sałatą 165

soczyste mięso na kanapki w domu. Długo zachowuje świeżość i jest dużo zdrowsze (i smaczniejsze) niż sklepowe. Nie zawiera konserwantów i spulchniaczy, w tym wody. Zapraszam :) Składniki : 1 kg schabu 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/4 szklanki oleju sól pieprz 2 łyżki majeranku Mięso umyć i osuszyć. W misce wymieszać składniki na marynatę.  Włożyć mięso i przykryć naczynie(...)razy) do nagrzanego piekarnika. Podlać odrobiną gorącej wody. Piec 30 minut w 220*C, a potem 60 minut w 180*C. Kroić po wystudzeniu. Przechowywać w lodówce. Do kanapek wykorzystałam domowy chleb mojej Mamy i świeże pomidory :)  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pieczeń 140

czasach domowe wędliny zyskują na wartości. Aromatyczne i apetyczne domowe wędliny nie mają sobie równych wśród sklepowych produktów, które nafaszerowane chemią niemalże świecą w ciemności. Ich zaletą jest to, że są wyjątkowo smaczne, zdrowsze i wbrew pozorom tańsze. U nas w domu wędlin nie jadamy zbyt często, ale pieczony schab, szynka czy pieczeń zawsze znajdzie swoich amatorów. Dziś zapraszam(...)Zapewniam Was jednak, że końcowy efekt z pewnością Was zaskoczy. Pieczeń jest pachnąca, wyjątkowo aromatyczna i smaczna. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i na co dzień do kanapek. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania 1 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Pieczony schab na kanapki 154

Zapraszam na pyszną domową wędlinę. Pieczony schab jest chudy, delikatny i aromatyczny. Zrobienie go jest bardzo proste, potem wystarczy tylko upiec. Polecam  Składniki: ok. 900 g kawałek schabu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonych pomidorków z czosnkiem Przygotowanie: Mięso myjemy i nacieramy przyprawami. Następnie wkładamy do rękawa(...)godziny. Następnie wkładamy mięso do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w rękawie. Potem przecinamy rękaw i pieczemy schab jeszcze przez 20 minut. Studzimy schab i kroimy już zimny na kanapki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczony schab – idealny na kanapki 1057

Zapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z

Dieta bez mleka
Jaki był ten rok? 233

domowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które praktycznie robią się same; ziemniaki zapiekane z brukselką i rozmarynem z ogródka Piotra z schabem zapiekanym w śmietance i zupie cebulowej oraz kurczaka pieczonego z ziemniaczkami i nieobranym czosnkiem

Brzuszki Łakomczuszki
Schaboburger 166

żółtego -suszona cebula -2 ogórki konserwowe -2 łyżki majonezu -łyżka keczupu -kilka kropki sosu tabasco lub piri-piri -1 łyżeczka sosu worchester -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, drobno posiekaną cebulkę, sos worchester i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na burgery. Majonez wymieszać(...)masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć. Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją. Smacznego ;-) Przepis dodaję do akcji "Domowy fastfood

Zielona Kuchnia
SCHAB -DOMOWA WĘDLINA 384

Domowe wędliny, pyszne , zdrowe i delikatne. Idealne dla małego i dużego. Dziś proponuję pieczony schab.Polecam i smacznego.   SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki wegety 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka majeranku Folia aluminiowa Dodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie(...)piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia. Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię i wkładam do lodówki na kilka godzin. Kroję na kanapki z chrzanem. Smacznego

Gotowanie Patki
Sylwestrowe menu – top lista 970

domowym zaciszu, przy menu specjalnie skomponowanym na Sylwestra z nowymi przepisami i takim, które już były prezentowane na blogu. Na sylwestrowym stole nie zabraknie dań w sam raz na jeden kęs, będą sałatki, faszerowane jajka i warzywa, desery i ciepłe dania.Sylwestrowe menu – top lista:Z dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki(...)mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek. Całość możemy skropić dla smaku sokiem cytrynowym.Mini kanapeczkiKlasyczne kanapeczki ze schabem, żółtym serem i pomidorkiem, to idealna sylwestrowa zakąska! Prosto, smacznie i efektownie!Jakie składniki wykorzystacie to zależy już od Was. Najważniejsze, że podczas ich jedzenia nie potrzeba mieć sztućców ani talerza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe wędliny: Pieczeń wieprzowa 250

Od lat nie jadam kupnych wędlin. Nie podoba mi się ich smak, konsystencja, skład, to że po kilku dniach robią się obślizgłe... Czasem jedynie skuszę się

chwile dla mnie
Mięso na kanapki 110

Mięsko na kanapki...pyszne, bo zrobione samodzielnie w domu..Ja miałam mięsko już z solanki, więc nie dodawałam praktycznie już żadnych przypraw..tylko z wierzchu natarłam

Moje domowe kucharzenie
Schab pieczony w ziołach 128

ulubione zioła,marynata domowej roboty i wędlinka do chleba lub obiadu...gotowa! I wiemy co jemy. Potrzeba tylko dobrej jakości schabu bez kości ,zioła i ...gotowe! Składniki schab bez kości ile nam potrzeba sól i pieprz do smaku oliwa oliwek tymianek,zioła prowansalskie, kolendra,mielony kminek itd ucieramy w moździerzu trochę słodkiej lub ostrej musztardy Schab myjemy ,osuszamy ręcznikiem. Musztardę(...)naczynia żaroodpornego z pokrywą i pieczemy w 220 stopniach około godziny. Możemy dłużej, zależy od wielkości kawałka. Pyszne mięso zarówno na gorąco do obiadu jak na zimno do kanapki. Warto zrobić, gdyż poleży chwilkę, na pewno nam nie zzielenieje jak np. Wędlina pozostawiona sama sobie w lodówce. Co najwyżej może nam lekko podeschnąć jeśli o niej zapomnimy. Na to też

Z Kuchni Do Kuchni
Aromatyczny schab ze słoniną 151

 Przepis Na ten wyrób wykorzystałem: -1,7 kg schabu bez kości -0,5 kg słoniny -pieprz czarny do posypania słoniny -papryka słodka wędzona i pieprz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasta jajeczna z rzeżuchą 176

Pasta jajeczna z rzeżuchą powstała w ramach recyklingu poświątecznego! Pastę z jajek uwielbiam od dziecka, przygotowywała nam ją moja mama, ale dodawała zawsze do niej szczypiorek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab gotowany 243

Bardzo prosty przepis na pyszną domową wędlinkę. Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne i kruche, a w dodatku bez problemu kroi się na cienkie plasterki. Przepis polecam do zrobienia, bo warto. Przepis zaczerpnięty z tego  bloga. Składniki: 1,2 kg schabu 2 i 1/2 litra wody 130 g soli 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 2 łyżki majonezu(...)czasie zostawić do całkowitego wystudzenia. Rano gdy zalewa jest zimna ponownie mięso gotujemy 12 minut i pozostawiamy do ostudzenia. Zimne mięso wyjmujemy z zalewy i możemy kroić na kanapki. Niewykorzystaną część chowamy do pojemnika i do lodówki

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania