Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka śledziowa jest nie zastąpiona na większych przyjęciach i świętach. Dzisiaj przygotowałam ją z dodatkiem groszku i buraczków a podałam ją udekorowaną w kształcie ryby. Można
Kulinarne Fantazje Marioliskładniki 30 dag pieczarek surowych, oczyścić i wrzucić na ok 8 min do wrzącej wody z łyżeczką cytryny i troszeczkę soli 1 słoik ogórków kiszonych lub
Moje WyrobySałatka idealna na kolacje: nie jest ciężka, ale dzięki zawartości ciecierzycy i tłuszczy roślinnych można sie nią najeść. Dodatek żurawiny nadaje delikatnej słodyczy, która świetnie uzupełnia
Kasia SarnaBrukselka – małe zielone kapustki… albo się je kocha albo nienawidzi. Zdecydowanie bliżej mi do pierwszej grupy. Być może dlatego, że świadomie zaczęłam jeść brukselkę
Fitsweet.meWężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe
w mojej kuchniIdziemy do kuchni Czy wyrażają Państwo chęć na orientalne smaki? Ta niepowtarzalna mieszanka aromatycznych przypraw stanowiąca między innymi podstawę świetnej bazy nadającej niepowtarzalny smak każdemu serwowanemu
sierotka maRysia w kuchniDrzewo Dziś temat o jakże zjawiskowym drzewie , jakim obdarowała Azję matka natura. Czy słyszeli Państwo o pięknym, stanowiącym bardzo duże walory ozdobne ze swoimi dużymi liśćmi
sierotka maRysia w kuchniGrubo mielona mąka , którą uzyskuje się z suszonych korzeni manioku, popularna przede wszystkim w Brazylii, gotowana zazwyczaj na wodzie nazywa się farina . Można ją również smażyć
sierotka maRysia w kuchniŚwiąteczna atmosfera udzieliła się już chyba każdemu z nas. Jeszcze tylko kilka dni, a razem z naszymi bliskimi zasiądziemy do wigilijnej kolacji. Potem spędzimy świateczny czas
Ostra na SłodkoKiedy myślę o kuchni tureckiej w pierwszej kolejności widzę świeże pachnące warzywa. Czerwone słodkie pomidory, kolorową paprykę, bakłażany. Kuchnie turecką cenię za prostotę i wyrazisty smak
Kukuleczkiskładniki 6 czerwonych cebul pokrojonych w plasterki 20 dag szynki 30 dag żołtego sera gouda puszka kukurydzy przyprawy ( sól, pieprz, czosnek ) majonez ketchup szklanka cukru 3/4
Moje WyrobyPrzepis na tą surówkę z fenkułu powinien być najkrótszym przepisem na blogu – umyj, pokrój, posiekaj, wymieszaj. Jej zrobienie nie zajmuje nawet 10 minut! Najlepsza jest jedzona
Karo in the Kitchen