Kresto, Beach Flower, Rapso teraz tylko przy użyciu tych dobrej jakości smakołyków tylko piec i gotować smaczne domowe jedzonko również były akcesoria kuchenne takie jak fartuszek, obieraczka, łyżka do sałatek, reklamowa torba na zakupy
W Mojej Kuchni Lubięmoże nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć piwa, ponieważ alkohol podczas pieczenia wyparuje. Oczywiście podanie z kuflem zimnego i orzeźwiającego Pilsnera, to zupełnie inna
mojewypiekiinietylkoBardzo syta i smaczna sałatka z ziemniaków, sera i marynowanych pieczarek. Całość tworzy spójny i apetyczny smak. 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 2 pory (biała część) 150 g żółtego sera 50 g ryżu 15 marynowanych pieczarek Orzech (klik) 5 łyżek majonezu Sól Pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy
VioletoweKucharzeniePapryka marynowana w soku pomidorowym Kolejny świetny przepis na smaczną paprykę . Ta wersja spokojnie może służyć jako sałatka do obiadu lub pikle na kanapki . Papryka jest słodko ostro-kwaśna , idealna . Smak zdecydowanie różni się od zwykłej marynowanej , a jak wiemy nic tak do siebie nie pasuje jak pomidor,papryka i czosnek , tak więc udane trio na zimowe dni Składniki
Ogrodnik w podróżymlekiem. Solimy. Ugotowane plastry selera moczymy w cieście z mleka i mąki. Obtaczamy w orzechach. Smażymy na oliwie lub oleju, aż będą rumiane. Propozycja podania: ziemniaki gotowane na parze sałatka ze szpinaku z awokado
Weganka gotujepodzielić kilkoma recepturami Jedną z ich są moje ulubione ogórki z kurkumą, które uwielbiam. Smakują świetnie jako dodatek do obiadu, na grilla, do sałatek lub na kanapki. Robiłam je już w ubiegłym roku i wszystkim bardzo posmakowały. Przepis znalazłam u Renaty: Każdy ma jakiegoś bzika . Post Ogórki z kurkumą pojawił
Marta GotujeOgórki lubię pod każdą postacią. Obowiązkowo w spiżarni muszą się znaleźć konserwowe, kiszone, sałatki z cebulą, marchewką a w tym roku dołącza jeszcze ogórki kanapkowe z kurkumą. Zrobiłam je po raz pierwszy i trochę za wcześnie na wypróbowanie bo niestety ale takie ogórki muszą z dwa miesiące postać. Mam nadzieję, że będą tak pyszne jak zachwalała Margarytka
Ala piecze i gotujejeżeli wieczór nie należy do szczególnie leniwych lubię przyrządzać tego typu dania. Oprócz klasycznego grillowanego łososia, od czasu do czasu stawiam na tuńczyka. Tym razem za dodatek posłużyła wariacja sałatki nicejskiej - przygotowałam ją na bazie sałaty i fasolki szparagowej a całość podałam z dodatkiem pokruszonej fety i grillowanych kawałków bagietki. Pycha
Milion Smakówkolację i jako przystawka na imprezę. Składniki: 3-4 pomidory 200 g startego żółtego sera 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 3 łyżki majonezu opakowanie sosu do sałatek (np. czosnkowo-ziołowy) Sposób przygotowania: Pomidory umyć, pokroić w grubsze plastry. Ser połączyć z czosnkiem, majonezem i sosem, wymieszać. Nakładać na pomidory. Smacznego
na moim stole...oliwy i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Składniki mieszamy i dodajemy kurczaka Gotowa tortilla Na każdym placku równo rozsmarowujemy niewielką ilość sosu pesto a następnie należy umieścić na nim sałatkę z kurczakiem ( placki można uprzednio podgrzać w piekarniku, lecz nie jest to konieczne) i zawinąć tortille formując koperty. Tak przygotowane danie smarujemy pozostałą oliwą, układamy je na blasze
Miód i pieprzwstępnie opieczemy skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką
Miód i pieprzKiełbasa biała Gotowa biała kiełbasa Co prawda patrząc w kalendarz należało by się spodziewać fali upałów a w związku z tym w kuchni królować powinny lekkie sałatki i chłodniki, lecz kapryśna aura kolejny raz spłatała figla i domownicy zaczęli dopominać się w kuchni dań " cięższego kalibru" Chcąc nie chcąc pojechałem więc do rzeźnika by dokonać zakupu produktów potrzebnych
Miód i pieprzlodówce ( u mnie był w lodówce pół dnia). 4. Z mięsa usunąć nadmiar marynaty, smażyć na patelni grillowej z obu stron. 5. Podawać wedle uznania, u nas ryż i sałatka szwedzka . Smacznego!!! Źródło: Kulinarne hity, nr 2/2015
Kuchnia domowa Aniskóry. Właściwie zostaje ona na patelni a my dzielimy kawałek na dwa talerze już bez skóry. Propozycja podania z sałatą lodową, z selerem, papryka i jajkiem. Przepis na taką sałatkę w kolejnej odsłonie. Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Smacznego
Pyza i SurówkaJuż na drugi dzień po przygotowaniu możemy zacząć szperać w słoiku w którym znajdziemy lekko słodkie, octowe ogórki z wyraźnym posmakiem curry. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, obiadu lub na kanapkę. Przepis z bloga namiotle.pl po moich modyfikacjach. Składniki: (na 5 słoików po 450ml) 1,5 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 1/2 szklanki soli morskiej
Pyry na Gaz