sałatki - 52922 przepisów (strona:2291/3529)

Makaron bavette z tuńczykiem, oliwkami i pomidorkami cherry 173

wpadł mi makaron z tuńczykiem i oliwkami kalamata. Chyba już kiedyś pisałam, że ze wszystkich oliwek właśnie te lubię najbardziej. Rzadko jem je w daniach na ciepło, najczęściej w sałatkach. Byłam ciekawa połączenia tuńczyka, anchois, pomidorków i tych oliwek. Jak to ja - trochę pozmieniałam, dodałam coś od siebie;) Wyszło fantastycznie!     Składniki na 2-3 porcje: 1 puszka tuńczyka

Kulinarne Inspiracje
Rolada ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta 198

broni się smakiem. Rolada jest obłożona szynką włoską, dzięki czemu jest bardzo krucha i nie wysycha podczas pieczenia. Pasują do niej delikatne dodatki takie jak kasza jaglana i lekka sałatka lub mizeria. Zapraszam :) Składniki: duży filet z indyka bez polędwiczki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 opakowania sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina

Chocolate Muffin Blog
Sałatka. Pęczak z pieczarkami 179

warto wspominać o walorach kaszy pęczak, o tym jak jest zdrowa czego poniekąd zasługą jest również to że jest to rodzaj kaszy jeszcze nieprzetworzonej. O tym że w sałatce nie ma majonezu to wspominać już chyba nie muszę ... :) Składniki : 1 szklanka pęczaku 7-8 większych pieczarek 1 średnia cebula pół czerwonej papryki 5-6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku

Mechanik w kuchni
"Dbam o zdrowie" z potrawami z owoców morza! 176

Warszawie, to polecam Wam sklep Złoto Hiszpanii na Mokotowie. To właśnie tam kupiłam prezentowane na zdjęciach  frutti di mare . Gdy tylko Redakcja "Dbam o zdrowie" zaproponowała, abym przygotowała sałatkę z przegrzebkami, przestraszyłam się, że nie uda mi się ich dostać, ale niepotrzebnie, bo w "Złoto Hiszpanii" można kupić i przegrzebki, i mule, sercówki, kalmary oraz krewetki. Wszystko świeżutkie, sprzedawane

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z czerwonych buraczków i wędzonego kurczaka 260

Ponieważ bardzo lubię czerwone buraczki chętnie wykorzystuję je na różne sposoby. Sałatka z buraczków z mozarellą i wędzonym kurczakiem doskonale nadaje się na popołudniową przekąskę, wieczorne spotkanie z przyjaciółmi albo niedzielne śniadanie. Sos Worcester i słodki krem balsamiczny podkreślają smak użytych składników. Chrupiący słonecznik stanowi kropkę nad „i” w tym delikatnym, a jednocześnie pełnym smaków daniu. Składniki: 3 średnie czerwone

Trzeci talerz
Bazyliowy kuskus z pomidorami, kurczakiem i chrupiącymi ziarnami 183

Ostatnio, oprócz makaronu zaczęłam doceniać kuskus- ze względu na szybkość jego przygotowania (5-7 minut!), który stanowi doskonały dodatek do dań głównych, bądź jako składnik różnorodnych sałatek. Kuskus zawsze zalewam bulionem warzywnym, albo dodaję aromatyzowaną oliwę czy sporą ilość masła, dzięki czemu nabiera smaku, a całe dane dodatkowo zyskuje na wyrazistości. Kuskus aromatyzowany bazylią, podany z miękkim kurczakiem i pomidorkami

Kraina Miodem Płynąca
Schab zapiekany z mozzarellą / Pork chops baked with mozzarella 258

sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny obiad dla całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Schab zapiekany z mozzarellą (6 porcji) Składniki: 6 kotletów schabowych z kostką, każdy

karmelowy
Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 110

sobotę: Grissini z kremowym serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami

Moja smaczna kuchnia
Nadziany kaszą jęczmienną patison 131

zrobiło. Gdybyśmy nadziali go na początku, to potrzebował by znacznie więcej minut by zmięknąć. Można go jeść jako samodzielne danie, z ulubionym sosem np. tzatziki lub jako dodatek do sałatki

Karczma Honorietty
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 181

czego 50-60% to wielokrotnie nienasycone. Kwasy nienasycone są niezbędne dla organizmu, są niezbędnym elementem do budowy witaminy D, hormonów, a także ścianek komórkowych. Powinno się go używać do sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Powinien być przechowywany w chłodnym i ciemnym miejscu. Nie powinno się go ogrzewać. Może być stosowany również jako kosmetyk przy każdym typie

Ostra na Słodko
Rumiane placki z cukinii 252

cieście, a sposoby zastosowania owoców są niezliczone. Na dodatek to warzywo tanie. Do tej pory z cukinii robiłem m.in.  zupę krem z serem rokpol  i  sałatkę z karczochami i bobem . Tym razem postanowiłem zrobić z niej placki. Smak cukinii jest na tyle plastyczny, że wszystko zależy od tego, jak się ją doprawi. Możecie użyć do tego swoich

W SMAK
Sałatka z kaszą kuskus z dodatkiem rukoli 234

zalewy, szczypiorek kroimy  w grubsze kawałki wraz z rukolą. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt wymieszany z majonezem oraz przyprawami delikatnie, razem wszystko wymieszać. * do sałatki możemy dodać pokrojoną parówkę  Smacznego

kgwjanczewo
Polędwiczki z kurkami w winie 129

razem połączyłam je z kurkami, winem i słodką śmietanką. Wszystko to połączył pięknie rozmawyn, który pasuje zarówno do mięsa, jak i do leśnych grzybów. Danie podałam z sałatką ziemniaczaną oraz warzywami i wyszedł bardzo przyjemny obiad. Polecam!   Składniki: 1 nieduża polędwiczka wieprzowa 20 dkg kurek pół szklanki wina białego (wytrawne lub półwytrawne) szklanka słodkiej śmietanki

Kulinarne Inspiracje
Ogórki z chili 133

Bardzo pyszna sałatka o zdecydowanym, ostrym smaku. Bardzo lubię połączenia ostrych przypraw z warzywami. Jest nieco pracochłonna ale warto ją przygotować, bo w zimie smakuje wyśmienicie.  4 kg ogórków 5 łyżek soli 1,5 łyżeczki przyprawy chili 2 główki czosnku 2-3 duże cebule 16 łyżek oleju 1,5 szklanki octu 1 kg cukru 4-8 marchewek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tureckie bajgle – Simit 148

bloga My Little Expat Kitchen . Chrupiące, mięciutkie i puszyste w środku bajgle wspaniale smakują z bursztynowym, lejącym się miodem, ale… idealnie też się sprawdzą, np. jako dodatek do sałatki caprese… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Wydrukuj przepis The post Tureckie bajgle – Simit appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania