sałatki - 52922 przepisów (strona:2128/3529)

Najprostsza wątróbka 154

dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki

Kulinarne przemyslenia
Smaczne a nie tuczy 177

propozycje pysznych, zdrowych dań. Wykorzystanie produktów jest dowolne. Chodzi głównie o sposób przyrządzania. Niech to będą dania duszone, pieczone, gotowane tradycyjnie lub na parze. Mile widziane będą surówki i sałatki bez wykorzystania majonezu oraz śmietany. Będzie cudownie jeśli podacie wartość kaloryczną potrawy

Kulinarne przemyslenia
“Naturalna kuchnia wegetariańska” – recenzja 210

wyszło pierwsze wydanie “Naturalnej kuchni wegetariańskiej”.   Co bym ugotowała z tej książki? Na pewno gofry owsiane, jabłka z granolą, budyń z ryżu, surówka z natki pietruszki i sałatka z cieciorki czy pieczeń Salomona. Proste i pyszne wydaje się mleko kokosowo-owsiane czy kukurydziane. A na deser? Placek z dynii i bułeczki jabłkowo-owsian Naturalna kuchnia wegetariańska Autor: Carolin Mueller

Ugotowane pozamiatane
Pasta z makreli i ogórka 181

Pasta z makreli i ogórka Połączenie wędzonej makreli z twarogiem, zielonym ogórkiem i cebulą to smaczna pasta na śniadanie, albo kolację. Ogórek dodaje sałatce lekkości, a cebula ostrości. Odrobina curry podkręca smak i nadaje paście charakter. Składniki: 1 wędzona makrela 200 g twarogu (najlepiej półtłustego) 1 ogórek gruntowy (lub pół ogórka wężowego) 1/2 czerwonej lub białej cebuli 1 łyżka śmietany

Trzeci talerz
Eskalopki z Indyka w Sosie Śmietanowo-Musztardowym (Indyk w Sosie Śmietanowo-Masztardowym) 144

naczyniu w którym się smażyły, zalewamy przygotowanym ciepłym sosem i wszystko podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty.     Gotowe eskalopki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami.     Moje posty

Słodka Strona
Cykoria duszona z malinami 137

się równo usmażyła. Następnie dodajemy wino, mało, miód, paprykę i pieprz. Mieszamy sos i dusimy 10 minut pod przykrywką. Na koniec dodajemy maliny i dusimy jeszcze chwilkę. Podajmy jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Cykoria duszona z malinami pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Smoothie z selera naciowego i gruszki - bogactwo zdrowia 223

zaledwie 7 kalorii, a w naci jeszcze mniej, 4-5 kcal). Korzeń selera dodaje smaku zupie i może zastąpić sól. Seler naciowy świetnie sprawdza się jako składnik różnego rodzaju sałatek, np. z ananasem, kurczakiem i kukurydzą. Właściwości lecznicze? m.in.: odtruwa, pomaga leczyć stawy, nadciśnienie, zapobiega nowotworom, obniża wysokie ciśnienie krwi . Nawadnia - seler składa się około 95% z wody, może

Zasmakuj Kuchni
Jadłospis #1 - 1200 kcal 176

Składniki: - 1 szt. kiwi - 2 łyżeczki sezamu Wykonanie: Kiwi pokrój w kostkę i posyp sezamem.            5. Kolacja   ok 250 kcal sałatka z rukolą, fetą i ogórkiem

Atlas Smaków
Sałatka z jajkiem. 153

Wtorek. Kolejny dzień dla zdrowia :-) Sałatka z gotowanym jajkiem Jest raczej wiosenna, ale o dziwo, znalazłam jeszcze kwitnące mlecze i stokrotki. Składniki: 1/2 główki sałaty, 2 jaja na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypioru, pół małego kubeczka jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, orzeszki pinii, dodatkowo liście pokrzywy, mlecz, stokrotki,czosnek Przygotowanie

dolcevitainmykitchen
Sałatka z sałaty lodowej i jajka. 131

Czwartek: Podobna sałatka już byla, ale że bardzo mi smakowala, dziś kolejna jej odsłona. Nie trzeba na nią przepisu, podam tylko składniki. Składniki: Kilka liści sałaty lodowej 2 jajka na twardo rzodkiewka szczypiorek i co tam jeszcze znajdziemy w ogrodzie :-) Delikatnie polewamy oliwą. Do tego jem kromkę ciemnego chleba z odrobiną masła. Smacznego

dolcevitainmykitchen
Nadziewany chlebek. 167

Nadziewany chlebek. Edyta Guhl. Witajcie serdecznie, Święta minęły i już szykujemy się do Sylwestra. Tradycyjna niemiecka kolacja 24 grudnia to sałatka kartoflana i parówki, a Sylwesterowe menü to zazwyczaj raclette albo foundue z sera. Smaczne, ale trochę już nudne, dlatego chciałabym zaproponować Wam dziś coś innego. Chlebek, który z powodzeniem możecie przygotować na każdą imprezę

dolcevitainmykitchen
Placki ziemniaczane 196

Wszystko dokładnie razem mieszamy i od razu smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. W wersji bezmięsnej do placków zrobiłam sosik jogurtowy ze szczypiorkiem  z odrobiną soli i cukru oraz sałatkę z roszponki i pomidorów polaną tym właśnie sosem

Kulinarne przemyslenia
GULASZ PO WĘGIERSKU- SPRAWDZONY PRZEPIS 134

przygotowania gulaszu po węgiersku polecam mięso wołowe, ja wykorzystałam łopatkę, która wyszła bardzo krucha. Gulasz wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami śląskimi, do tego ulubiona sałatka u mnie z czerwonej kapusty. Przepis z 1910 roku, który  dostałam od Lenki z bloga Przepisy Tradycyjne  Składniki: 600 g mięsa wołowego  2 cebule  1 łyżka masła

Kukuleczki
Sałatka jaglana z selerem naciowym i fasolką 148

świetnie komponuje się  z daniami słonymi, jak i słodkimi. Przede wszystkim zaś warto ją jeść ze względu na wartości odżywcze, a nawet lecznicze, dlatego dziś sałatka z kaszą jaglaną. 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 kłącze selera naciowego 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 ogórki konserwowe majonez sól, pieprz Kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka

Jadło i czytadło
Pieczone pierożki z mięsem „z rosołu” 322

celach różnorakich mieć zrobiony porządny bulion, z gotowania którego zostaje mnóstwo „śmieci” w postaci warzyw no i oczywiście gotowanego mięsa. Zwykle przerabiam je na rozmaite pasty, farsze, paszteciki czy sałatki. Dziś jeden z moich ulubionych przepisów, bardzo prosty zresztą. A do mojej dyspozycji były: Z rosołu: 2 nogi z kurczaka zagrodowego 250g szpondra wołowego 2 nieduże marchewki 1 pietruszka Mały

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania