sałatki - 53422 przepisów (strona:2128/3562)

Surówka z kapusty pekińskiej, z sosem sojowym 245

Kolejna propozycja na surówkę z kapusty pekińskiej. Tym razem doprawiłam ją sosem sojowym, który delikatnie zmienia jej tradycyjny smak. Sałatka, moim zdaniem, najbardziej pasuje do kurczaka. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 łyżka octu winnego, jasnego 1 łyżka sosu sojowego, jasnego 1 czubata łyżeczka cukru pieprz i sól do smaku 3 łyżki oliwy

Smak mojego domu
Potrawka z kurczaka z groszkiem 178

Kolejna wersja pysznego i prostego dania w którym możemy wykorzystać ugotowane mięsko. Pyszny sosik wzbogaciłam zielonym groszkiem. Gotowa potrawkę podałam z pęczakiem i sałatką szwedzką . składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 600 ml bulionu/wywaru w którym gotowało się mięso 1 puszka zielonego groszku 1 cebula 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek słodkiej śmietanki 3 łyżki mąki pszennej garść posiekanej natki

Monia miesza i gotuje
KREM ORZECHOWY I BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE – pyszności! 207

smacznie – będzie też zdrowo! No bo zboże wiele może! A co może? Możecie poczytaj tutaj – http://comozezboze.pl/ Fajne zarówno na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, dodatek do sałatek, ale także dodatek np.do ciast czy panierek do dań obiadowych! Dają tak wszechstronne możliwości, że nie byłabym sobą, gdybym nie kombinowała ( a kombinatorka ze mnie jest, i tak! :D ) Postanowiłam

Ostra na Słodko
Sałatka z pieczonym batatem, jajkiem i kozim serem. 232

Sałatka powstała z tego, co aktualnie znajdowało się w domowej spiżarce. Podawałam ją na kolację i w tej roli spisała się idealnie. Jest sycąca, także spokojnie pozwoli nam przetrwać do następnego dnia ;) Lubię takie improwizacje, często efekt końcowy jest zaskakująco dobry. Najbardziej jednak zadziwia mnie coś zupełnie innego. Do każdego postu należy utworzyć hasłowy opis, który uczyni go wyszukiwalnym. Podpieram

zadanie-gotowanie
Surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek Sabino Leone od Almy. Tradycja smaku 201

piękna gdy jej się przyjrzeć Odmiana ta nada się do każdej lekkiej kompozycji. Jest pysznie delikatna, bez gorzkiej nuty. Na pewno nie zdominuje dania, a wzmocni jego walory smakowe. Sałatka była przepyszna. Pomyśleć, że paczkę z trzema odmianami tej tradycyjnie wyrabianej włoskiej oliwy otrzymałam od sieci marketów Alma , które mimo - a może właśnie z powodu tak bogatego asortymentu - nie dawno

Kuchnia po mojemu
Ziemniaczane kule z kurczakiem, serkiem topionym i sosem czosnkowym FolWark, pieczone w piekarniku. 207

czosnkowy. Jeśli chodzi o pieczenie to mam dwie wersje, jedna smażone na oleju druga pieczone w piekarniku, ja upiekłam w piekarniku bez dodatku tłuszczu, wyszły pyszne.Z dodatkiem dowolnej sałatki lub sosu smakują wyśmienicie. Przepis dołączam do akcji.  Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :)  Składniki : 1 kg ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę   2 jajka 1 łyżka mąki domowa vegeta do smaku

Sama słodycz i szczypta chili
Bigos z kapusty pekińskiej 166

dobrze smakuje smażona z woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku

mojewypiekiinietylko
Sałatka z surowych pieczarek (Mama uczy gotować!) 432

Sałatka, która wiele lat temu była obowiązkowym punktem na wszelakich imprezach rodzinnych. Prym wiodła klasyczna jarzynowa (wiadomo!), ale ta, na kulinarnej liście imprezowej zajmowała zacne drugie miejsce. Z czasem zaczęłam ją wynosić poza rodzinne

gotować!
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 160

godzin gotowania (gotowaliśmy w trzech turach) była chwila, żeby przejść się po targach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd.  Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój

Kulinarne przygody Gatity
Sosy Folwark dostępne już w sklepie internetowym na Frisco.pl 118

Sosy Folwark dostępne są już w sklepie internetowym   Frisco.pl Pasują do kanapek, dań głównych, sałatek i wielu innych dań. Nas szczególnie urzekła Remulada duńska i Dressing 100 wysp. Koniecznie spróbujcie <3 Ułatwiamy Wam dostęp do produktów...klikajcie i kosztujcie Frisco.pl

R'n'G Kitchen
Kotlety jajeczne z dynią 168

przepis na kotlety jajeczne z dynią na blogu kwestiasmaku.com. Okazało się to strzałem w dziesiątkę bo kotleciki nie dość, że pyszne to jeszcze proste do przygotowania. W towarzystwie ulubionej sałatki na pewno zadowolą każdego smakosza

Milion Smaków
Smażony ser Halloumi 196

również grillowany czy smażony. Polecam tą małą przekąskę, ser smażony podany z sosem malinowym jest niesamowity w smaku, kremowy i chrupiący zarazem. Można go również włączyć w skład sałatek. W Grecji smażony jest w specjalnych patelenkach, dość głębokich z dwoma uszkami, zwanych saganaki. Zapraszam na pyszną przekąskę. Smażony ser Halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pstrąg pieczony z sałatką na ciepło 194

solą, pieprzem i ziołami wg uznania.  Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, rybę skropić oliwą z oliwek i piec na ruszcie ok 15 minut. Gotową rybę podawać z ciepłą sałatką

Cook&Love
Spaghetti carbonara 169

Rozpusta- tak, to dobre słowo. Milion kalorii, ale co z tego? Przecież jest taki pyszny! Tak samo jak jedna sałatka nie odchudzi, tak od jednej carbonary nie  przytyjemy :D Składniki(na porcję dla 3 osób): - 250 g makaronu spaghetti - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 100 g śmietany 30%*  - 2 jajka - 100 g parmezanu

Cook&Love
FIT PIECZONE KOTLECIKI Z KUSKUSEM 219

temu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego.  SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól i pieprz

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania