Kolejna propozycja na surówkę z kapusty pekińskiej. Tym razem doprawiłam ją sosem sojowym, który delikatnie zmienia jej tradycyjny smak. Sałatka, moim zdaniem, najbardziej pasuje do kurczaka. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 łyżka octu winnego, jasnego 1 łyżka sosu sojowego, jasnego 1 czubata łyżeczka cukru pieprz i sól do smaku 3 łyżki oliwy
Smak mojego domuKolejna wersja pysznego i prostego dania w którym możemy wykorzystać ugotowane mięsko. Pyszny sosik wzbogaciłam zielonym groszkiem. Gotowa potrawkę podałam z pęczakiem i sałatką szwedzką . składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 600 ml bulionu/wywaru w którym gotowało się mięso 1 puszka zielonego groszku 1 cebula 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek słodkiej śmietanki 3 łyżki mąki pszennej garść posiekanej natki
Monia miesza i gotujesmacznie – będzie też zdrowo! No bo zboże wiele może! A co może? Możecie poczytaj tutaj – http://comozezboze.pl/ Fajne zarówno na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, dodatek do sałatek, ale także dodatek np.do ciast czy panierek do dań obiadowych! Dają tak wszechstronne możliwości, że nie byłabym sobą, gdybym nie kombinowała ( a kombinatorka ze mnie jest, i tak! :D ) Postanowiłam
Ostra na SłodkoSałatka powstała z tego, co aktualnie znajdowało się w domowej spiżarce. Podawałam ją na kolację i w tej roli spisała się idealnie. Jest sycąca, także spokojnie pozwoli nam przetrwać do następnego dnia ;) Lubię takie improwizacje, często efekt końcowy jest zaskakująco dobry. Najbardziej jednak zadziwia mnie coś zupełnie innego. Do każdego postu należy utworzyć hasłowy opis, który uczyni go wyszukiwalnym. Podpieram
zadanie-gotowaniepiękna gdy jej się przyjrzeć Odmiana ta nada się do każdej lekkiej kompozycji. Jest pysznie delikatna, bez gorzkiej nuty. Na pewno nie zdominuje dania, a wzmocni jego walory smakowe. Sałatka była przepyszna. Pomyśleć, że paczkę z trzema odmianami tej tradycyjnie wyrabianej włoskiej oliwy otrzymałam od sieci marketów Alma , które mimo - a może właśnie z powodu tak bogatego asortymentu - nie dawno
Kuchnia po mojemuczosnkowy. Jeśli chodzi o pieczenie to mam dwie wersje, jedna smażone na oleju druga pieczone w piekarniku, ja upiekłam w piekarniku bez dodatku tłuszczu, wyszły pyszne.Z dodatkiem dowolnej sałatki lub sosu smakują wyśmienicie. Przepis dołączam do akcji. Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) Składniki : 1 kg ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę 2 jajka 1 łyżka mąki domowa vegeta do smaku
Sama słodycz i szczypta chilidobrze smakuje smażona z woka z innymi dodatkami, takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku
mojewypiekiinietylkoSałatka, która wiele lat temu była obowiązkowym punktem na wszelakich imprezach rodzinnych. Prym wiodła klasyczna jarzynowa (wiadomo!), ale ta, na kulinarnej liście imprezowej zajmowała zacne drugie miejsce. Z czasem zaczęłam ją wynosić poza rodzinne
gotować!godzin gotowania (gotowaliśmy w trzech turach) była chwila, żeby przejść się po targach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd. Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój
Kulinarne przygody GatitySosy Folwark dostępne są już w sklepie internetowym Frisco.pl Pasują do kanapek, dań głównych, sałatek i wielu innych dań. Nas szczególnie urzekła Remulada duńska i Dressing 100 wysp. Koniecznie spróbujcie <3 Ułatwiamy Wam dostęp do produktów...klikajcie i kosztujcie Frisco.pl
R'n'G Kitchenprzepis na kotlety jajeczne z dynią na blogu kwestiasmaku.com. Okazało się to strzałem w dziesiątkę bo kotleciki nie dość, że pyszne to jeszcze proste do przygotowania. W towarzystwie ulubionej sałatki na pewno zadowolą każdego smakosza
Milion Smakówrównież grillowany czy smażony. Polecam tą małą przekąskę, ser smażony podany z sosem malinowym jest niesamowity w smaku, kremowy i chrupiący zarazem. Można go również włączyć w skład sałatek. W Grecji smażony jest w specjalnych patelenkach, dość głębokich z dwoma uszkami, zwanych saganaki. Zapraszam na pyszną przekąskę. Smażony ser Halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesolą, pieprzem i ziołami wg uznania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, rybę skropić oliwą z oliwek i piec na ruszcie ok 15 minut. Gotową rybę podawać z ciepłą sałatką
Cook&LoveRozpusta- tak, to dobre słowo. Milion kalorii, ale co z tego? Przecież jest taki pyszny! Tak samo jak jedna sałatka nie odchudzi, tak od jednej carbonary nie przytyjemy :D Składniki(na porcję dla 3 osób): - 250 g makaronu spaghetti - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 100 g śmietany 30%* - 2 jajka - 100 g parmezanu
Cook&Lovetemu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól i pieprz
Gotowanie Patki