RUKOLA pochodzi z krajów Śródziemnomorskich. Ma przyjemny orzechowy, pikantny oraz lekko gorzkawy smak. Jest bogatym źródłem wielu witamin i minerałów. Zawiera wapń, żelazo, potas, witaminy A, B, C, K, a także błonnik i chlorofil (karotenoidy). Zwiększa odporność, zapobiega anemii i osłabieniom. Pikantny smak zawdzięcza obfitości aminokwasów siarkowych. Dzięki temu ma działanie bakteriobójcze. Jest dobrym źródłem kwasu foliowego oraz alfa-linolenowego. W czasach rzymskich tłoczono z niej olej leczniczy na ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...