sałatki - 54110 przepisów (strona:2117/3608)

Kotlety ziemniaczane z komosą ryżową 193

obiadu. Dlatego powstał ten przepis. Kotlety idealnie smakują o każdej porze dnia. Będą świetne do obiadu ze świeżą, szeleszczącą surówką  , czy z jajkiem sadzonym, albo podane jako składnik sałatki. Do wyboru do koloru :) Kotlety są delikatne w środku, a dodanie do nich komosy ryżowej, sprawiło, że kremowe ziemniaki z kuleczkami komosy ryżowej tworzą idealny duet. Składniki: - 1 szklanka ugotowanych

CookYourself
Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego 850

Szaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem aromatycznych przypraw to ciekawa i prosta propozycja na grilla. Z dodatkiem ulubionej sałatki smakują wyjątkowo pysznie Składniki: 500 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków

Oryginalny smak
Pieczarki duszone i sałatka warzywna 277

przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty lub drobno pokrojony czosnek i dusimy do miękkości. Uduszone pieczarki doprawiamy solą (soli nie za dużo, gdyż wcześniej już były lekko posolone) i pieprzem . Sałatka warzywna Składniki: sałata ogórek zielony papryka rzodkiewka śmietana gęsta sól pieprz Przygotowanie: Sałatę umyć i porwać na małe kawałki. Ogórek, paprykę, rzodkiewkę kroimy w kostkę. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jedzonko do pracy #55 214

pojawiły się sezonowe warzywa i aż zal nie wykorzystać ich do przygotowania pięknych pudelek z jedzonkiem do pracy. Mam nadzieje, ze spodoba się Wam moja dzisiejsza propozycja ;) Zapraszam! Śniadanie : Sałatka z jajka z tuńczykiem, cebulką, pomidorkami, ogorkami i oliwkami z majonezem z dodatkiem ostrego sosu chilli - sriracha (inspiracja Filozofia Smaku ). Lunch : Kasza gryczana ze szparagami i sosem sojowym oraz grillowane

Codzienne Gotowanie
Zupa z botwinki na żeberkach 140

bidi-language:#0400;} Jak zwykle, gdy zbliża się sezon na botwinkę, to musimy przynajmniej kilka razy zjeść zupę. Liście są niesamowicie smaczne i delikatne, nadają się do sałatek i surówek. Składniki 500 g żeberek wieprzowych 2 liście laurowe 1 pęczek botwinki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 ząbek czosnku koperek sok z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: ziemniaki

R'n'G Kitchen
GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN 245

Gotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu

Looking for Cooking
Zielone szparagi z zielonym groszkiem i orzechami włoskimi - expresowa sałatka 181

obiad i to jaki pyszny! Dodatkowo pięknie się prezentuje! Zdrowo, pięknie, pysznie i expresowo, bo potrzebujesz nie więcej niż 10 minut. Za to właśnie uwielbiam zielone szparagi! Idealna majowa sałatka. Zapraszam do przepisu! Składniki na 2 porcje: 500 g zielonych szparagów 200 g mrożonego groszku garstka orzechów włoskich 1 łyżka oleju 2 łyżki masła sól, pieprz Wykonanie: szparagi umyć, osuszyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 204

greckiej kuchni, poznajemy sekrety starożytnych Greków :)  Oczywiście główna część książki to przepisy - a dokładnie 70 receptur na greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki

Moje Kuchenne Rewelacje
Czosnek niedźwiedzi w oliwie, nadziewany pastą z sera 170

zwykłego białego sera  i sera koziego, ale z powodzeniem można wykorzystać tylko biały kremowy serek. Warto zalać zawijasy dobra oliwą - po zjedzeniu czosnku, oliwa będzie świetnym dodatkiem do sałatek. Polecam! Przepis znalazłam  tutaj składniki ( 1 słoik ) 15 liści czosnku niedźwiedziego 100 g kremowego białego sera, (kozi  +twaróg) 1 łyżeczka sumaku 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka słodkiej

Stare Gary
Burgery (kotlety) z kaszy jaglanej i buraka 443

które przypadną nam do gustu, staram się publikować dla Was na blogu, jak dzisiejszą wersję z burakiem i kaszą jaglaną. Polecam podać ją w bułkach lub w formie lekkiej sałatki  z winegretem. Składniki na 8 dużych kotletów: 100g kaszy jaglanej 3 średnie buraki 2 małe jajka lub 1 duże 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Fabryka pomysłów
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 226

zdrowia. Do pracy warto zakupić lunch boksy, przynajmniej jeden do ciepłych posiłków i jeden do zimnych dań. Ułatwi nam to życie. Fajnym rozwiązaniem jest też zakup prostych słoików na sałatki. Jednocześnie warto wyszukiwać produkty już gotowe, bardzo dobrej jakości, które nie wymagają przygotowania, by nie zniechęcić się zbyt szybko. Bo prawda jest taka, że najbardziej zniechęcają nas zbyt długie przygotowania

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kminkowa marynata do karkówki z grilla 217

grilla i opiekać po kilka minut z każdej strony podawać z ulubionymi dodatkami. Super smakuje z perskim ogórkami, jogurtem i miętą (przepis tutaj ) lub tzatzikami (przepis tutaj ) i np. sałatką ziemniaczaną z cukinią (przepis  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
OBŁĘDNA WEGAŃSKA POTRAWKA Z KAPUSTY I PORA 168

Bigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mizeria w moim wydaniu 229

Wymieszaj jogurt z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, sokiem i otartą skórką z cytryny i pokruszonym serem. Dopraw solą i ewentualnie pieprzem. Dodaj do warzyw i wymieszaj. Sałatka jest gęsta ale jak ogórki puszczą wodę będzie w sam raz. The post Mizeria w moim wydaniu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia