sałatki - 52922 przepisów (strona:1959/3529)

Dlaczego warto jeść borówki? 155

pozorom nawet na cięższe i bardziej kaloryczne posiłki mogą mieć swoje zalety. Jak wykorzystać borówki? W deserach bardzo często używana jest borówka amerykańska . Często ozdabia się nią ciasta, czy sałatki owocowe. Niska wartość energetyczna powoduje, że owoce te idealnie mogą być dopasowane do diety, która służy odchudzaniu. Właściwości zdrowotne borówki Zawiera ona wiele witamin

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naturalne środki czyszczące. 113

jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni przedstawia jak samodzielnie wykonać płyn do płukania tkanin, wybielacz czy środek do czyszczenia dywanów z tych samych produktów , którymi doprawiasz swoją sałatkę! Wiemy dobrze z czego składają się sklepowe środki czyszczące, ile w nich chemii. Na pewno spotkałeś się z ostrzeżeniem na opakowaniu , że przed zastosowaniem należy ubrać maseczkę czy wietrzyć pomieszczenie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka brokułowa z bekonem i orzechami 159

Przepyszna sałatka z chrupiącymi orzechami i bekonem sprawdzi się nie tylko na imprezę ale również na drugie śniadanie do pracy. 2 op mrożonych brokułów (ok 800g) 6 plastrów bekonu parzonego 4 jajka 1 szkl kukurydzy konserwowej 1 szkl siekanych orzechów włoskich 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe

Smakołyki Asi
Zapiekanka ze schabem i sosem beszamelowo serowym 106

wstawić do piekarnika, ale już nie przykrywać. Piec kolejne 30 minut. Minutę przed końcem pieczenia obsypać pozostałym serem. Pyszny dodatek do tego dania to ogóreczki konserwowe lub słodko kwaśna sałatka w warzyw. Ja zawsze mam takie w piwnicy. Polecam, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 150

jego braku w tychże owocach, w zimie najczęściej sięgam po jabłka czy banany a z innych owoców staram się rezygnować. Jabłka wykorzystuję do ciast ale także do surówek czy sałatek. Ciasto jabłkowo-czekoladowe upiekłam w ostatnią sobotę . Wyszło idealnie owocowe dzięki miękkim i jednocześnie soczystym jabłkom. Do tego ciasto było puszyste i podwójnie czekoladowe dzięki dodaniu kakao do ciata

mecooks
Surówka chińska wg Ewy Wachowicz 553

Surówka chińska według Ewy Wachowicz – to propozycja na pyszną surówkę do obiadu. Do jej wykonania potrzebne są zaledwie 2 główne składniki – czyli biała kapusta

Kulinarne Przeboje
Dyniowe przepisy 107

dzisiaj chciałam podzielić się moimi przepisami na dania w której główną rolę gra dynia. Zebrałam je w tym jednym poście. We wszystkich przepisach wykorzystałam dynię piżmową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta

Delusional Trine
Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty 117

łokcie ale było warto zobaczyć uśmiech innych, równie brudnych jedzących tego słonecznego burgera . Więcej przepisów na jedzenie, które spodoba się każdemu mężczyźnie: Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozzarella Szybka sałatka kanapkowa z kurczakiem curry i pistacjami Kanapki śniadaniowe z jajecznicą, bekonem i guacamole Artykuł Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
sałatka z kaszą i warzywami 126

Czasami człowiek wymyśla coś z niczego, albo właśnie z tego co zostało w lodówce. I tak oto powstała sałatka z kaszą. Pierwszy pomysł miało być kaszotto, ale kaszotto zazwyczaj jest na ciepło, a tego nie udało mi się na ciepło zjeść :)  Składniki: ugotowana kasza bulgur  kukurydza papryka czerwona nieduża cukinia  nieduża cebula ulubione przyprawy do doprawienia Przygotowanie

Gotowanie z pasją
sałatka z kaszą i warzywami 171

Czasami człowiek wymyśla coś z niczego, albo właśnie z tego co zostało w lodówce. I tak oto powstała sałatka z kaszą. Pierwszy pomysł miało być kaszotto, ale kaszotto zazwyczaj jest na ciepło, a tego nie udało mi się na ciepło zjeść :)  Składniki: ugotowana kasza bulgur  kukurydza papryka czerwona nieduża cukinia  nieduża cebula ulubione przyprawy do doprawienia Przygotowanie

Gotowanie z pasją
Domowe krakersy z solą i rozmarynem 152

sprawdzą się nie tylko jako przekąska na imprezę czy na domowy wieczór z Netflix’em, ale będą też świetnym dodatkiem do przeróżnych dipów, sosów, sals, past, zup kremów, grillowanych sałatek czy hummusu . Odmierzamy sobie potrzebną ilość ciepłej, ale nie gorącej wody (w temperaturze 45-50°C), wsypujemy do niej cukier i suszone drożdże, mieszamy do rozpuszczenia. W temperaturze wyższej niż

Karo in the Kitchen
4 przepisy na tosty na słodko i słono 324

minut z każdej strony lub do czasu aż będą ładnie zrumienione. Tosty przekładamy na talerze, podajemy z dowolnymi dodatkami, np. sałatką z rukoli, pomidorami i sosem winegret. TOST Z JAJKIEM, AWOKADO, SZPINAKIEM I MAJONEZEM CZOSNKOWYM SKŁADNIKI  (2 tosty) Tosty 6 kromek pieczywa tostowego 1 awokado 2 jajka 50 g szpinaku sałatkowego

La grande e la piccola cuoca
Zakwas z czerwonych buraków 160

należy zbierać.       Zakwas po 7 dniach jest gotowy do spożycia. Wystarczy zlać do słoika i przechowywać w lodówce, a buraki możemy zjeść lub wykorzystać do zupy, sałatki itp. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Schab w sosie 103

całość aby nic nie przywarło. Pod koniec gotowania dopraw jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką lub sałatką. Smacznego! Artykuł Schab w sosie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Mięso w sosie musztardowym 128

Niepozorna musztarda potrafi zastąpić w kuchni szereg przypraw. Warto o niej pamiętać nie tylko z okazji grillowanej kiełbasy, ani sosu vinaigrette do sałatki. Intensywny aromat musztardy dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Kwasowość natomiast sprawia, że wykorzystana do mięs, czyni je wyjątkowo kruchymi. Marynowanie Najczęściej musztardę do mięs wykorzystuję do wykonania marynaty. Musztardę sarepską mieszam z olejem rzepakowym, solą, pieprzem, majerankiem

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania