Ekspresowo szybka przekąska imprezowo-karnawałowa, czyli koreczki Caprese Inspirowane jedną z najpopularniejszych włoskich sałatek , bez której przyznam się Wam szczerze nie mogę żyć XD Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, dodatkowo są malutkie i każdy chętnie się na nie skusi. Najlepiej przygotujcie od razu podwójną porcję Koreczki Caprese Składniki: opakowanie kuleczek mini mozzarelli (250 g) pomidorki koktajlowe świeże duże liście bazylii
PatiGotujemnie trwało to 1,5 godziny. W zależności od jakości mięsa możesz dusić je do miękkości nawet około 3 godzin podawć z kluskami/kaszą i np. z sałatką z czerwonych buraczków. Przepis na moją ulubioną znajdziesz na blogu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szare kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulką pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPOLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche ciasto z pianką i mrożonymi owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemzagotować. Rosół gotować na wolnym ogniu przez min. 1 godzinę. Następnie wyjąć z rosołu mięso i warzywa. Mięso przestudzić i pokroić w większą kostkę, a warzywa przeznaczyć do sałatki jarzynowej. Przecedzić rosół. Krok 3. Przecedzony wywar zagotować, dodać pokrojone ziemniaki i ugotować. Następnie dołożyć kiszoną kapustę, karkowkę pokrojoną w większe kawałki i paprykę mieloną, podgotować, nie dogotowując całkowicie
Moja Książka Kucharskaintensywnych przypraw jest najlepszym co mogliście przygotować na obiad dla siebie i swojej rodziny. Taka rwana wieprzowina w brązowym, smolistym sosie, będzie idealnym dodatkiem do tortilli, kanapki, czy chociażby sałatki. A dwa macie w ten sposób obiad z głowy na 2 dni, a nawet dłużej. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniknowej odsłonie, bez zbędnych ulepszaczy i dodatku glutaminianu sodu jest tym, co w kuchni naprawdę lubię. Ciekawa jestem pozostałych kombinacji, które firma oferuje- m.in. tej do przygotowania sałatek, ale jeszcze nie udało mi się jej kupić nigdzie w pobliżu ;) Może uda się bliżej weekendu- podobnie jak kostki rosołowe, o których wspominaliście mi, że zasługują na uwagę. Zobaczcie sami
Kuchnia w czekoladziezdrowe. Ja od jakiegoś czasu bardzo polubiłam się z nasionami chia, czyli szałwią hiszpańską. Są bogate w wapń, kwasy omega-3 oraz żelazo. Można dodawać je do sałatek, naleśników, placków oraz stworzyć z nich wspaniały pudding, który osłodzi nam życie. Ja preferuję podawać go z musem z mango. Nie dość, że smaczne to jeszcze zdrowe! Składniki: 250 ml mleka
Życie ze smakiemPyszna sałatka. Jedna z moich ulubionych, którą często zabieram ze sobą do pracy. Klasyk z gatunku tych, które nigdy się nie nudzą. Z samodzielnie przygotowanym ( banalnie prostym sosem ) smakuje wyśmienicie! Składniki: główka sałaty lodowej 30 dag piersi z kurczaka sól, pieprz 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny dodatkowo: 4 kromki chleba Wykonanie: Majonez
Z Majeczką w kuchnilubię awokado co pewnie już zauważyliście. Wiele moich przepisów jest z wykorzystaniem właśnie tego owocu. Najczęściej ląduje na kanapkach,w najprostszej formie czyli w plasterkach. Dodaję je również do sałatek,robię też pasty do pieczywa lub kremy na słodko. Oto kolejna moja propozycja kremu,tym razem z dodatkiem masła orzechowego. na dwie porcje: dojrzałe awokado banan łyżka masła
Kolorowa kuchnia Elkigodziny. Patelnię grillową smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy na niej kotlety. Grillujemy na rumiano z obu stron po 3-4 minuty. Dekorujemy świeżą gałązką ziół i podajemy np. z sałatką z kaszy bulgur z pomidorów, ogórka, oliwek i kaparów. Smacznego! The post Kotlety z jagnięciny. Kotlety jagnięce z kostką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPostaw na warzywa Ziemniaki i bataty, selery, buraki – warzywa bulwiaste , przechowywane w chłodnych i suchych pomieszczeniach mogą przetrwać nawet kilka miesięcy, tym samym będąc świetnym materiałem na rozgrzewające zupy, sałatki, a nawet… kotlety ! Wystarczy je ugotować, zmielić, wymieszać z innymi składnikami (np. kaszą jaglaną i cebulą) i upiec w piekarniku. Będzie to świetny pomysł nie tylko dla wszystkich, którzy chcą
codojedzeniaMnie najbardziej zainteresowały produkty spożywcze z tego względu, że będę mogła wykorzystać je w swojej kuchni:) Suszone owoce figi, żurawiny i migdały już wkrótce użyję jako dodatki do ciast, sałatek czy owsianki. A tak solidnie wyglądała paczka która do mnie dotarła:) Profesjonalnie zapakowana
Proste Potrawyczosnkowy znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Klasyczny Boeuf Strogonow pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem