wymieszałem oliwę i sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej plasterki gruszki, dodałem cząstki pomarańczy. Całość polałem sosem. Oprószyłem ziarnami kminu rzymskiego. Sałatkę wstawiłem do lodówki na godzinę. Podałem zaraz po wyjęciu
R'n'G Kitchensosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KEBABOWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA RYŻOWO-WARZYWNA Z KURCZAKIEM PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA GYROS PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zapiekanka z tortellini, brokułem i kurczakiem pochodzi z serwisu
Blog z ApetytemZdrowa, smaczna i pożywna sałatka z kaszy jaglanej i młodej kapusty. Doprawiona czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Świetna jako dodatek do obiadu lub do zabrania na lunch do pracy. Sama, często podaję ją jako samodzielne danie, z ugotowanym/usmażonym jajkiem lub pokruszoną fetą. SKŁADNIKI / 4 porcje 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 łyżeczka masła 1/2 główki młodej kapusty / drobno
cool and mintyProsta i smaczna sałatka, na każdą okazję. -- Skład: główka sałaty, 2-3 pomidory, cebula, sól, pieprz, 3-4 łyżki oleju. Sałatę szatkujemy lub ucieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka albo w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i olejem, a po wymieszaniu przekładamy do miski. Wykładamy pokrojone pomidory, które też lekko przyprawiamy i już. -- Smacznego
chleba naszegoSTROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ STROGONOW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Najlepsza zupa meksykańska! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemskładniki 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę 1 por pokrojony drobno 1 jabłko pokrojone w kostkę 3 jajka ugotowane na twardo /potem obrać i zetrzeć na
Moje Wyrobysmażę bez użycia tłuszczu) Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, po około 2-3 minutach odwrócić placki na drugą stronę i zostawić jeszcze minutę Ja podałam placki w towarzystwie sałatki oraz sosu pomidorowego na bazie jogurtu i passaty pomidorowej
HealthyCreationsŚwięta, święta i po świętach... Dziś zrezygnuję z ciast bo zapewne macie ich dość na jakiś czas, dziś mam sałatkę którą zapewne znają wszyscy. Oto moja wersja... Składniki; 1 podwójna pierś z kurczaka 1 biała cebula 2 czerwone cebule 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka ciecierzycy 5 liści z kapusty pekińskiej przyprawa do gyrosa majonez ketchup rukola
Radość kipiąca uśmiechem.wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa wybór jest ogromy i można poszaleć. Zimą wykorzystujemy głównie przetwory i kiszonki, ale czasem warto odbiec od tej reguły. Mam dla Was prostą i pyszną surówkę z aromatycznym, lekko czosnkowym sosem. Poznaj recepturę
PichceniomaniaPyszna sałatka.. 2 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 10 dkg makaronu [ u mnie makaron w kształcie ryżu] 1 ogórek zielony 2 papryki [ czerwona i żółta] 1-2 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 duża cebula fioletowa majonez sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Makaron
Moje domowe kucharzenieŚwięta, święta i po. Dziś już kończymy jeść świąteczne potrawy, pojadamy świąteczny sernik , mazurek kokosowy i kajmakowy, kończymy sałatki i odpoczywamy przed kolejnym tygodniem pełnym pracy. Choć te święta strasznie szybko mi minęły to muszę przyznać, że odpoczęłam i w końcu się wyspałam. Mam nadzieję, że to wiosenne przesilenie już minęło i z nową energią będę mogła zacząć realizować nowy
365 dni dookoła kuchniużywam takiego z pojemnikiem i nożem rozdrabniającym i 10 silikonowych foremek na babeczki. Warzywa korzeniowe można ugotować w wywarze warzywnym, bulionie czy też przy okazji gotowania warzyw na sałatkę jarzynową. Przygotować warstwę czerwoną. Gotowane lub upieczone buraki zetrzeć na tarce, odcisnąć jeśli zawierają dużo soku i przełożyć do pojemnika blendera. Zmiksować na gładką masę z jajkiem. Wyłożyć po łyżce masy
Dietologkażdym ruloniku umieszczamy czarną oliwkę i całość przebijamy wykałaczką tworząc koreczki *** *** Smacznego *** POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI
Blog z Apetytemwylizać talerz. Kolejnym daniem jest troć wędrowna z chrupiącą skórką, podana z ogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana z domowymi lodami waniliowymi i konfiturą truskawkową
Kulinarne przygody GatitySałatka śledziowa przygotowana w dość nietypowej formie wygląda efektownie i apetycznie
Przepisy Kulinarne