sałatki - 53422 przepisów (strona:1672/3562)

Bakłażany z pomidorami i serem 90

bakłażana na patelni, ale najczęściej przygotowuję bakłażany faszerowane lub robię z nich pasty do chleba. Uwielbiam grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . A pasta z bakłażana i wszelkie pasty z ciecierzycy: hummus to moja kolejna miłość. Bakłażany z pomidorami i serem , to danie, które idealnie pasuje na obiad

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krewetki z czosnkiem, chili i ziołami 89

przyprawami i oliwą. To danie jest nie tylko pełne smaku, ale również efektownie prezentuje się na talerzu. Oto kilka innych przepisów na pyszne dania, które mogą Ci się spodobać: Sałatka jajeczna z awokado STRIPSY Z KURCZAKA Pulpeciki w sosie pomidorowym z gnocchi Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Makaron z kurkami

Moja Książka Kucharska
Cukierki z ciasta filo z fetą i jalapeño 73

Ekspresowe w przygotowaniu chrupiące danie z ciasta filo nadzianego serem feta i papryczkami jalapeño. Z nutą cytryny i czarnego pieprzu smakuje wspaniale, jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do sałatek. 2 arkusze ciasta filo 2 łyżki mleka 1 łyżka oliwy 1/4 pęczka natki pietruszki 150 g sera feta 1 papryczka jalapeño 1 łyżka soku z cytryny świeżo zmielony czarny pieprz

Mienta blog
Pomidory w zalewie 89

trzeba pasteryzować. Sezon na pomidory w pełni. Ostatnio robiłam kiszone pomidory , a dziś zapraszam na pyszne pomidory w delikatnej zalewie octowej. Zimową porą takie pomidorki pasują do kanapek, sałatek lub jako przekąska na imprezie. Pomidory w zalewie – składniki: Moja szklanka to pojemność 250 ml. Na każdy 1 kg pomidorów przygotuj 3 duże słoiki o pojemności 900 ml. Najlepsze

Ania gotuje
Sałatka z tuńczykiem i kaszą kuskus + film 73

Sałatkę te wykonuję niezmiennie od kilku lat, smak jest nieziemski a szczęśliwym trafem składniki zawsze mam w domu. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Grecka Musaka 87

przygotować poszczególne składniki na Musakę, na co zwracać nadzwyczajną uwagę i czy oryginalna Musaka w wydaniu greckim jest rzeczywiście z ziemniakami! I choć w przeciwieństwie do sosu Tzatziki oraz sałatki greckiej z serem feta , będziesz zmuszony zabrudzić więcej naczyń, to z uwagi na efekt końcowy warto! Wykorzystaj sezon na bakłażany i przygotuj pyszną Musakę dla całej rodziny! Zapraszamy na przepis

Kuchnia Na Wypasie
Siemię lniane – jakie ma właściwości? 75

dodatek. Warto także pić siemię lniane szczególnie w jesiennym okresie, kiedy są wzmożone okresy grypowe i przeziębieniowe. Dobrze jest też wspomnieć, że siemię można dodać w naturalnej postaci do sałatek, płatków z mlekiem czy do owsianki, dzięki czemu również najmłodsi domownicy będą mogli skorzystać z dobroczynnych właściwości tego produktu. Czy siemię lniane można używać również w kosmetyce? Siemię lniane

Trochę smaku
Kultowe przekąski z USA – inspiracje i przepisy 69

jest on chętnie wybierany. Chociaż jest wyposażony w patyk, za który się go trzyma, nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać go na talerzu, a wtedy możesz dodać również sałatkę. Corn dog najlepiej smakuje w towarzystwie sosów. Idealnym dodatkiem jest sos barbecue, ale wystarczy też musztarda i keczup. Jeżeli chcesz stworzyć pełne danie, dołącz do zestawu frytki albo pieczone ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
Łosoś pieczony w sosie śmietanowo-cytrynowym 88

podawać na wiele wyjątkowych sposobów, aby w pełni cieszyć się jego smakiem: Warzywa grillowane : świetnie komponują się z delikatnym smakiem łososia. Papryka, cukinia, bakłażan czy szparagi to doskonałe towarzystwo. Sałatka z rukolą i pomidorami : świeża rukola i soczyste pomidory doskonale równoważą smak łososia. Puree ziemniaczane : klasyczne puree ziemniaczane to doskonałe tło dla łososia, które podkreśla jego delikatność. Ziołowe akcenty : posypane

Moja Książka Kucharska
Cukinia a’la Caprese 91

Cukinia a’la Caprese to zapiekana cukinia z mozzarellą i pomidorami. Jest to danie inspirowane popularną włoską sałatką Caprese, którą podajemy na zimno, natomiast cukinia a’la Caprese najlepiej smakuje na ciepło bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Jest to super pomysł na pyszny, lekko obiad w ciepłe dni lub kolację. Cukinia poprzez dodatek i czosnku jest aromatyczna

Danka Pichci
Duszona piers kurczaka w aromatycznej marynacie 86

każdą połówkę pokroić na zgrabne plastry.  Na talerz wyłożyć trochę sosu, na nim ułożyć plastry mięsa i delikatnie polać jeszcze po wierzchu. Wyśmienicie smakuje w towarzystwie frytek i sałatki, np. z kiszonych buraczków.      (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push

Kulinarne przemyslenia
Pasta z wędzonej makreli 76

Makrela to popularna ryba w Polsce. Często wykorzystujemy ją jako dodatek do sałatek czy składnik past. Świeża makrela jest stosunkowo trudno dostępna, dlatego najczęściej sięgamy po wędzoną rybę. Makrela to ryba tłusta i bogata w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witaminy D oraz selenu. Ma jednak także tendencję do kumulowania rtęci, dlatego zaleca się unikanie

Z notatnika dietetyka
Frittata wielowarzywna... 89

Posyp pozostałym serem i wstaw do piekarnika na okolice 30-35 minut - gotowa zapiekanka powinna być złotawo-brązowa i napuszona. Jeśli używasz od razu - przestudź w naczyniu i podawaj (sałatka, surówka, majonez, sweet chilli sauce, tzatziki, albo inny sos jogurtowy). Jeśli planujesz na przyszłość - ostudź w naczyniu, pokrój na porcje i rozłóż do pojemników na lunch

Lejdi of the house

Proponowane wyszukiwania