Sałatka z kaszą orkiszową i jarmużem 201opakowaniu. Jarmuż myjemy i obrywamy listki z twardych łodyg. Pomidory kroimy na ćwiartki a cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Pestki słonecznika prażymy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek oraz oprószamy solą i pieprzem do smaku
Qchnia po prostu
Tacos z wędzoną ciecierzycą i salsą pomidorową 199Zrób tacos ! Dawno, dawno temu oglądając kuchnię +, widziałam jak Marta Dymek robi wędzoną ciecierzycę. Nie spisałam wtedy przepisu i swoją zrobiłam na wyczucie ale jest genialna ! Sprawdzi się także sałatkach oraz jako przekąska do chrupania. Składniki (6 – 8 tacos): 6 – 8 ‚muszli’ tacos 1 puszka czerwonej fasoli (400 g, waga netto 240 g) świeża kolendra Olej kokosowy
Moja pasja smaku
Sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem (Insalata di arance, finocchi e melograno) 204Kolorowa sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem, podana z aromatycznym dressingiem na bazie oliwy extravergine, octu balsamicznego i syropu z agawy. Szybki i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu lub lekka kolacja. Smacznego! **** L'insalata di arance, finocchio e melograno è un contorno facile da preparare, leggero, perfetto a pranzo o cena. Servite l'insalata con il dressing
La grande e la piccola cuoca
Sałatka z makaronem, indykiem, avocado, szpinakiem, olejem lnianym oraz dyniowym. Bez laktozy, bez glutenu 241Sałatka Składniki: makaron z brązowego ryżu makaron z czerwonej soczewicy pierś z indyka avocado szpinak rukola sałata prażony słonecznik olej lniany olej dyniowy oliwa z oliwek (do podsmażenia indyka) sól
nietadieta
Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami 515przełożyć na rozgrzaną patelnie grillową (skropioną oliwą) i smażyć do zrumienienia się z obydwu stron. Na półmisku ułożyć opłukaną i osuszoną rukolę, suszone pomidory, oliwki, a następnie ułożyć na sałatce zgrillowane plastry sera. Skropić całość wysokiej jakości oliwą z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Smacznego
Wino Francja Kuchnia
Sałatka z kaszą Quinoa, pieczonym burakiem, prażonym słonecznikiem, serem feta i rukolą 295Sałatka pyszna i zdrowa. Tak na zachciewajkę była zrobiona. Kasza Quinoa od Naura , ser feta, upieczony w piekarniku burak i słonecznik podprażony na suchej patelni. Ja takie bardzo lubię, moje smaki, nawet młody zadowolony, a ostatnio mu coś ciężko dogodzić :-(. Quinoa inaczej komosa ryżowa, jest to bardzo wartościowa kasza, bogata w pełnowartościowe białko (idealna dla osób, które nie jedzą
kruche babeczki
Sałata lodowa z awokado i bazylią. Szybka i zdrowa surówka obiadowa. 233Sałata lodowa, pomidorki, awokado, bazylia moim zdaniem idealne połączenie. Wyśmienita sałatka. Do tego jeszcze zdrowa i kolorowa, polecam bardzo :) Składniki - mała główka lub pół większej sałaty lodowej - dwa pomidory - awokado - kilka listków świeżej bazylii - sok z połowy cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól do smaku Wykonanie Sałatę kroję w paseczki, pomidory i obrane ze skórki awokado w kostkę, bazylię
Kuchnia z widokiem na ogród
SAŁATKA Z MAKARONEM, KURCZAKIEM I RUKOLĄ 234Prosta i pożywna sałatka, którą możemy np. zabrać ze sobą do pracy (chociaż mi smakuje najbardziej wtedy, kiedy kurczak jest jeszcze lekko ciepły). Przepis bardzo "elastyczny", i w zależności od naszych upodobań i smaku możemy wzbogacać go za każdym razem o inny składnik. Np. ziarna słonecznika, ocet balsamiczny (nie dodaję, bo nie lubię), czosnek czy suszone pomidory:-)) Składniki
Walijskie Pichcenie
Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce 188Elegancka, lekka sałatka, która świetnie sprawdzi się jako przystawka przed daniem głównym. Wyrazisty smak tuńczyka, współgra z smażonym koprem włoskim i pieczarką. SKŁADNIKI: (na dwie porcje) 2 duże pieczarki mieszanka sałaty 1 fenkuł (koper włoski) 1 czerwona cebula puszka tuńczyka w sosie własnym winegret: łyżka octu winnego łyżka oliwy z oliwek łyżka wody ½ łyżeczki cukru sól, świeżo mielonym czarny pieprz
Pyry na Gaz
Falafele z czerwonej fasoli i libańska sałatka tabbouleh 224Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki „Moja kuchnia wege” na falafele z czerwonej fasoli i libańską sałatkę tabbouleh„. Składniki na falafele: – 500 g czerwonej fasoli – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1/2 pęczka kolendry – 1 łyżka zmielonego kminku – 1 łyżeczka słodkiej papryki – świeżo zmielony czarny pieprz
Kuchenne Wariacje
Dania z kurczaka – złoty kurczak w 3 odsłonach 219Szukasz dania z kurczaka na obiad? A może szukasz czegoś lekkiego i jakaś sałatka z kurczakiem chodzi ci po głowie? Albo przekąski idealnej... The post Dania z kurczaka – złoty kurczak w 3 odsłonach appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.com
Sałatka duńska z makaronem 223Sałatka jest prosta i smaczna. Przyznam, że również doskonale syci! Przepis posiadam ze starych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie! 250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki) 250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela) 1 papryka
Di gotuje
Imieninowa sałatka mojej Mamy. Mam smaka na buraka :-) 255Smaczne sałatki z buraka. Edyta Guhl. ,, Mam smaka na buraka“ to akcja kulinarna, którą na stronie Durszlaka ogłosiła przesympatyczna Angela z blogu Smakołyki Angeli. Jeśli macie ciekawe przepisy na dania z buraka, jeszcze można zgłosić się do Angeli, akcja kończy się 15 lutego. Warto jest również przejrzeć już zgłoszone przepisy, na pewno każdy znajdzie coś smacznego dla siebie
dolcevitainmykitchen
Ryżowa sałatka z kurczakiem i ogórkiem 266jakiegoś czasu nudzą nas kanapki na drugie śniadanie do pracy. Wobec tego, przynajmniej raz w tygodniu przygotowuję super szybką sałatkę – maksimum trzyskładnikową. Przepis na dzisiejszą propozycję usłyszałam już jakiś czas temu od znajomej. Nie byłam tylko pewna, czy ogórek miał być świeży czy korniszon, wobec czego dałam i taki i taki;) Jak dla nas bardziej sprawdził się korniszon
Smaki Na Talerzu
Sałatka śledziowa z burakami 315Przepis na smaczną sałatkę ze śledziem, burakami, ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Składniki: 0,5 kg śledzi 2 duże buraki cebula czerwona ok 4 średnie ziemniaki marchew 3 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy przez noc w wodzie. Ziemniaki i marchew gotujemy w mundurkach do miękkości. Buraki gotujemy w osobnym garnku. Warzywa studzimy
e-PrzepisyKulinarne