sałatki - 52922 przepisów (strona:1286/3529)

Kotlety z jajek 236

szkolnej a raczej nie jadłam bo jakoś mi nie smakowały. Przekonałam się do nich dopiero parę lat temu i od tej pory robię je regularnie. Kotlety podałam z warzywną sałatką zamkową firmy ORZECH . Pychotka Składniki:     10 jajek gotowanych na twardo     1 jajko surowe     1 pęczek natki pietruszki     bułka(...)tarta     pieprz     sól     olej do smażenia     sałatka warzywna zamkowa ORZECH Sposób przygotowania: Ugotowane jajka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz według uznania. Wymieszać. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty

Cukiernia Pychotki
Sałatka z zupki chińskiej. 526

Sałatki z zupek chińskich są w internecie bardzo popularne. Przepisów jest mnóstwo. Ja robię tę sałatkę w dwóch wersjach, z kurczakiem, lub z szynką. Obie bardzo mi smakują. Dziś proponuję wersję z szynką. Składniki: 1 zupka chińska (u mnie łagodna z kurczakiem) 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g. szynki (u mnie

Agusiowe smakołyki
KOTLET Z ANANASEM I SEREM BLUEE 146

Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.       Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest               bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka mąką do obtoczenia kotletów sól, papryka(...)smaku olej do smażenia DODATKOWO: 1 pomidor kilka plastrów ananasa 100 g sera z pleśnią dowolna sałatka   PRZYGOTOWANIE :  Każdą z piersi przecinamy na pół i rozbijamy, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Blaszkę od piekarnika smarujemy oliwą, układamy na niej kotlety na które kładziemy po plastrze

Kulinarne Fantazje Marioli
Smażona cukinia 181

Najprostsze letnie danie z cukinii - cukinia smażona w panierce. Może z powodzeniem zastąpić kotlet do obiadu. Pyszna jako samodzielnie danie, jako dodatek do ziemniaków, sałatek, ja uwielbiam ją na chlebie z domowym keczupem . Można przygotować ją również bez panierki, smażąc na patelni grillowej . Cukinia do smażenia powinna być młoda, mieć miękką skórkę, która dodatkowo jeszcze zmięknie podczas przygotowywania. Dla mnie(...)bułce. Smażyć z obu stron an złoty kolor. Usmażone plasterki cukinii odkładać na tackę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w ręcznik. Podawać ciepłe lub zimne z ulubioną sałatką lub ziemniakami. * Do smażenia cukinii warto przygotować więcej bułki i jajek, gdyż panierka szybko się kończy. * Najlepiej smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką, np. na takiej jak TA-KLIK . (adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 349

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Sałatka z soczewica w roli głównej, z burakami i bryndzą 184

warsztatach w Brofakturze  i sokołowskiej Akademii Smaku). Mimo natłoku wszystkich tych spraw postaram się zamieszczać ciekawe i smakowite kąski na blogu ale wybaczcie mi brak systematyczności. Dzisiaj sałatka, która z wielkim apetytem jadłyśmy z Córcią kiedy chodziła ze mną w ubiegłym tygodniu do pracy. Moje ukochane buraki okazały się wyśmienitym duetem z soczewicą. Sałatka z soczewica w roli głównej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta caprese z pieczonymi pomidorami 166

u0119 zarumieni. Po tym czasie wyci\u0105gamy nasz\u0105 tart\u0119 z piekarnika i dekorujemy posiekanymi li\u015b\u0107mi bazylii. Serwujemy ciep\u0142e. Gotowe!"]} Wszyscy na pewno znają sałatkę caprese. To prosta sałatka pochodząca z Włoch, składająca się z mozzarelli i pomidorów układanych na przemian, z dodatkiem oliwy, przypraw i bazylii. Nieskomplikowane, a zarazem bardzo smaczne połączenie typowo włoskich smaków

Mostek w kuchni
Ogórki w Azjatyckich smakach z curry i kurkumą 342

przyprawy curry 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie: Ogórki (wymoczone wcześniej przez ok. 1 godziny) możemy przygotować w dwóch wariantach. Możemy obrać je ze skórki i pokroić w plasterki w formie sałatki, bądź również obrać i wydrążyć nasiona i pokroić w paski / łódki. Do każdego słoika wrzucamy przyprawy podane w proporcjach jak podane w przepisie: 1 mała łyżeczka gorczycy, 2 ziarenka czarnego(...)zalewę pamiętając aby ją dobrze wymieszać. Zalewamy do szyjki zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy przez 10 minut. Ja postanowiłam zrobić dwie wersje tego przepisu aby mieć i ogórki w formie sałatki oraz jako przegryzka w formie łódeczek. Jeżeli ktoś lubi smaki Azji to przepis w sam raz dla niego, ogórki są mega aromatyczne z powodu curry i kurkumy. Polecam

W Moim Magicznym Domu
Letnia sałatka owocowa z komosą ryżową 171

ryżową wymieszać z łyżką sezamu i nałożyć po dwie czubate łyżki do słoiczków lub miseczek. 4) Do każdej porcji porozkładać po równowo owoce. 5) Podawać polane odrobiną miodu. RADA: Sałatkę można przygotować w jednej dużej misce, mieszając dokładnie wszystkie składniki ze sobą i tak przygotowaną podawać w mniejszych miseczkach

Fitsweet.me
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2677

Dziś propozycja, która świetnie nada się na imprezę. To taka sałatka, którą zjemy bez konieczności używania sztućców czy brudzenia talerzyków;) Wystarczą dwa kęsy i zjedzone;) Dodatkowo ładnie się prezentuje i przyciąga wzrok. Smak tuńczyka nie jest mocno wyczuwalny, podobnie jak smak białego sera. 1/2 op. makaronowych muszli conchiglioni czerwona papryka czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 korniszony 4 jajka puszka

Smaki Na Talerzu
Jaglane klopsiki z oliwkami 231

świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje. To świetna przekąska na letnie przyjęcia, ale też znakomity dodatek do sałatek czy pieczonych warzyw. Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody 25 g suszonych pomidorów (niesiarkowanych) 60 g orzechów włoskich 2 małe szalotki 2 ząbki(...)dalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! Zapisz Zapisz

Even Better Food
Sałatka z cukinii z papryczką pepperoni 330

Idealna na obiad sałatka z cukinii Składniki: 3 kg najlepiej małej cukinii 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 2 białe / zielone papryki 3-4 papryczek pepperoni 4 cebule 5 łyżeczek gorczycy 250 ml octu 10 % 250 g cukru 100 -150 g soli Wykonanie: cukinie dokładnie myjemy, odcinamy zbędne końce i szatkujemy w plastry. Zasypujemy solą i odstawiamy(...)sól i odciskamy z zbędnej wody.  Paprykę i cebulę szatkujemy na wiórki, papryczkę kroimy bardzo drobno.  Warzywa łączymy ze sobą dodając gorczycę, ocet, cukier. Wszystkie składniki z sałatką dokładnie mieszamy i wsadzamy do słoików zalewając pozostałą zalewą jaka została. Słoiki pasteryzujemy przez 15- 20 minut i studzimy Smaczna i szybka do zrobienia

W Moim Magicznym Domu
Sałatka z bobu, fety i jajka 212

Bób to moje ulubione warzywo, jakkolwiek przygotowane zawsze wspaniale smakuje, jest syte i zdrowe. Dziś przygotowałam sałatkę z tegoż warzywa. Najważniejsze jest to, abyśmy nie rozgotowali bobu, gdyż trudno będzie go potem obrać z łupin. Bób musi być  al dente, wtedy zdejmowanie łupinek nie powinno przysporzyć wam większego problemu. Sałatka jest przepyszna !   250 g bobu

Jadło i czytadło
Fasolkowa sałatka 174

Bardzo lekka, bardzo prosta i idealna na lato sałatka z fasolki szparagowej i papryki wręcz prosi się żeby podać ją do grillowanych mięs. Składniki: fasolka szparagowa - dowolna ilość 1 czerwona papryka 1 mała cebula dwie garście drobnego drobno pokrojonego szczypiorku łyżka posiekanej natki pietruszki olej pieprz sól sok z połowy cytryny duży ząbek czosnku  Wykonanie: Fasolkę ugotować tak żeby(...)szczypiorek oraz pokrojoną w cieniutkie paseczki cebulę. W osobnej miseczce wymieszać sok z cytryny, 2-3 łyżki oliwy, pieprz, sól oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać natkę pietruszki. Polać sałatkę i dobrze wymieszać

Pysznie & Pięknie
Ziemniaki po warszawsku z sosem czosnkowym 676

Przepis został zaczerpnięty z gazety "Kobieta i życie". W ogóle doznałam olśnienia, że na blogu nie zamieściłam do tej pory żadnego sosu czosnkowego, który już wielokrotnie

Karola gotuje