super przepisów z boczkiem, przepisy moje i zaprzyjaźnionych blogerów. Jeśli chcesz zobaczyć inne zestawienia przepisów na moim blogu, zapraszam do zakładki Zestawienia Przepisów . PRZEPISY Z BOCZKIEM przepis na SAŁATKA Z BOCZKIEM I TRUSKAWKAMI przepis na SAŁATKA JAJECZNA Z BOCZKIEM przepis na KANAPKA Z KURCZAKIEM I BOCZKIEM przepis na KREM Z ZIELONEGO GROSZKU przepis na ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY przepis
nietylkopasta.plgrecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos
Kulinarne przygody GatityPyszna i lekka sałatka, której atutem są składniki jak najlepszej jakości. Awokado powinno być w sam raz, niezbyt twarde, ale i nie za bardzo dojrzałe, bez widocznych brązowych plam na miąższu. Pomidorki koktajlowe o każdej porze roku są słodkie, soczyste i pełne smaku. W sezonie letnim można zastąpić je pokrojonymi pomidorami malinowymi. Do tego chrupiąca czerwona cebula i świeże(...)listki bazylii. Całość skropiłam lekkim winegretem na bazie miodu i soku z limonki. Ta prosta sałatka jest jedną z moich ulubionych. Pięknie wygląda na stole, wspaniale pachnie i jeszcze lepiej smakuje. SKŁADNIKI/ 2-4 porcje 2 dojrzałe awokado, polecam odmianę hass 2 garści pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli garść listków bazylii sok z 1 limonki lub 1/2 cytryny
cool and mintymarchewki. Jest idealny na rozgrzewkę i na prawdę doskonale smakuje. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos
Kulinarne przygody GatityPrzyznajemy się bez bicia, tofu samo w sobie jest gorsze niż mdłe. Marynowane, przejmuje smaki, staje się niesamowitym dodatkiem do sałatek. Tak przygotowany ser sojowy przypadnie do gustu również mięsożercom, otwartym na nowe smaki. Składniki 180 g tofu 5-6 suszonych pomidorów z zalewy olej z suszonych pomidorów 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano Przygotowanie Pomidory wyjmujemy(...)pomidorów lekko "podrasowujemy" suszoną bazylią i oregano, mieszamy i zalewamy tofu i pomidory. Słoik wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Tofu i pomidory osączamy z oleju, używamy do sałatek
R'n'G Kitchenpostaci przystawki, a wśród propozycji z karty moją uwagę zwróciła prawie najdroższa z przystawek (32 zł) OCTOPUS ARROSTO NUOVO (ośmiornica/ spianata/ avocado/ limonka/ mięta). Otrzymałam dość ciekawie skomponowaną sałatkę z dwoma grzankami z pastą z awokado z kawałami miękkiej ośmiornicy w sałatce. Całość miała ciekawy smak, choć cenę uważam za dość wygórowaną. J. na pierwsze danie wybrał tym razem zupę
nietylkopasta.plPrzepis zaczerpnięty z jednego z moich ulubionych miesięczników Shape . Makaron jest rewelacyjny, o bardzo charakterystycznym smaku. Gorgonzola nadaje mu właśnie to coś, czego szukamy. Składniki na
Karola gotujeDawno u mnie nie było mojej ulubionej zieleniny, więc nadrabiam zaległości. Sałatkę zrobiłam w pierwszej opcji z sałatą rzymską, wyszła pyszna. Tego samego dnia zrobiłam identyczną, ale już z roszponką. Wiecie co? Była lepsza. W przepisie pozostawiam sałatę, a Wy róbcie z czym macie ochotę. Składniki: 1 sałata rzymska mini 10 winogron 10 małych kulek mozzarelli pół małej cebuli(...)piórka cebulę i winogrona przekrojone na pół. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni do zrumienienia. Do słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, zamykamy i energicznie mieszamy. Dodajemy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy słonecznikiem
KardamonovyZiołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru ? Jak najbardziej!!! Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa przypominającego nieco pizzę. Pochodzi najprawdopodobniej ze słonecznych wybrzeży Ligurii, ale
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajedna z moich propozycji na sałatkę z tuńczyka. Kilka prostych składników i sałatka gotowa. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 nieduża czerwona papryka 200 g sera żółtego w kawałku (np. Złoty Mazur, Gouda) 1/2 opakowania mrożonego zielonego groszku 4 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz, cukier Groszek
Czerwień i błękitAwanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest
Korniszonkiszynki *** *** Całość ciasno zwijamy w rulon *** *** Zwinięte tortille kroimy na około 3 centymetrowe porcje *** *** W każdą roladkę wbijamy wykałaczkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rollsy – koreczki z tortilli pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemOstatnio moim ulubionym połączeniem stały się szpinak, pieczarki i feta. Pierwszy raz jadłam je jako nadzienie w naleśniku (który też dodam w późniejszym czasie). Postanowiłam przenieść
Karola gotujewarzywami, owocami, na słodko na słono , z serem . UWIELBIAMY :) Pierogi z mięsem i kapustą to jedne z moich ulubionych ! Podawane z idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze że początki są najtrudniejsze(...)Gotuję od wypłynięcia ok 10 min. Surowy boczek mielę w maszyncę do mięsa. Na rozgrzanej patelni wytapiam tłuszcz aż powstanią rumiane skwarki. Polewam pierogi. Do pierogów podaję Sałatkę z Czerwonej Kapusty Nadwiślicka ORZECH Smacznego
Gotowanie PatkiCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pożywną sałatkę z brązowym ryżem, tuńczykiem i warzywami. Do przygotowania porcji dla 3 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek brązowego ryżu - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, groszku i kukurydzy (470 g/282 g po odsączeniu) m.in. firma Kotlin ma takie mieszanki w swojej ofercie - 5 suszonych pomidorów - 1 łyżkę oleju z suszonych(...)kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. 3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej. 4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe! Sałatka najlepiej smakuje na zimno. SMACZNEGO
Bez Cebuli