Idealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek 1 duży pęczek sos czosnkowy ok. 10 łyżek Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody ,wystudzony ponownie odcedzamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce
Andzia Pichcisałatka sprawdzi się na każdej imprezie ok. 400 gramów brokuła (u mnie mrożony) 200 gramów ogórka zielonego (1 średni) 3/4 opakowania sera feta 5 łyżek posiekanego koperku 3/4 szklanki sosu czosnkowego 2 garście słonecznika uprażonego Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia. Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy. Ogórka kroimy
Andzia Pichcisałatka będzie idealna dla miłośników ostrzejszych smaków 200 gram fileta kurczaka 100 gram drobnego makaronu 200 g papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona Pół puszki kukurydzy Pół puszki fasoli czerwonej mały kawałek papryczki chili Przyprawa do dań meksykańskiej użyłam przyprawę do chili con carne Sól Na sos 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Makaron ugotować,odcedzić
Andzia PichciOczyszczacz powietrza Stadler Form Roger - opinie użytkownika Nad tym jakim powietrzem oddychamy zaczynamy zastanawiać się najczęściej późną jesienią i zimą, kiedy w mediach słyszymy o smogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasztuka młodej kalarepki – 1 jajko – kilka łyżek bułki tartej – ulubione przyprawy wg. uznania ( np. papryka, sól, pieprz) – olej rzepakowy do smażenia Propozycja podania : sałatka wiosenn a Przygotowanie: Kalarepkę obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Gotować na półmiękko w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i lekko przestudzić. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kalarepkę maczać(...)jajku a następnie obtaczać w przygotowanej bułce tartej Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np.z ulubioną sałatką wiosenną z tego przepisu . Artykuł Kalarepka w panierce pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEPomidora i ogórka kroimy w kostkę , dodajemy do sałaty . Szczypiorek , koperek siekamy i także wsypujemy do reszty warzyw . Jogurt mieszamy z cukrem , solą i pieprzem do smaku . Wlewamy do sałatki obiadowej i mieszamy . Można dodatkowo posypać po wierzchu koperkiem . Serwujemy schłodzoną najlepiej z młodymi ziemniakami i sadzonym jajkiem Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka obiadowa z sałaty lodowej , prosta
Ogrodnik w podróżyŁatwy przepis na chana masala Indyjskie curry z ciecierzycy Chana masala należy do najpopularniejszych dań wywodzących się z Półwyspu Indyjskiego. Podobnie jak kurczak tandoori i pierożki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazimy jeszcze daleko, ale warto wykorzystać takie warzywa jak ogórki, żeby już teraz przygotować pyszną sałatkę w pomidorowo - ketchupowej zalewie. Składniki: 8 dużych ogórków gruntowych, Pół małej cukinii, duża marchewka, duża czerwona cebula 160 g przecieru pomidorowego, 3 duże łyżki ketchupu łagodnego, pół szklanki octu, 5 łyżek cukru, 1/4 szklanki oleju, łyżeczka pieprzu grubo mielonego, łyżeczka słodkiej papryki, ziele angielskie(...)cukrem przyprawami, przecierem pomidorowym oraz ketchupem. Do gotującej się zalewy dodajemy warzywa. Mieszamy. Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Do wyparzonych i suchych słoiczków przekładamy gorącą sałatkę. Szybko zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia
Lena Gotujetego odpowiednia zastawa i klimat na stole już mamy A jeżeli jesteśmy już przy stole, to podam Wam co u nas się na stole znalazło. Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki
CookYourselfSurówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem – to pyszna surówka z młodej kapusty z majonezem , czyli nie już taka fit, ale równie smaczna ;) Majonezu
Kulinarne PrzebojeDziś proponuję przepis na kolejne ciasto z serii " ciasto na niedzielę " - tym razem murzynek piernikowy . Bardzo proste ciasto z keksówki , z dodatkiem przyprawy piernikowej , pachnie tak
Kawa z mlekiemmniejsze kawałki, lekko podsmażamy na rozgrzanej patelni. Do połówek papryki wkładamy usmażony boczek i posypujemy tartym serem. Papryki układamy na blaszce i umieszczamy w piekarniku na około 30 minut. Sałatka z gotowanym jajkiem, brokułem i śmietanką: 1 brokuł 4 jajka czerwona cebula garść orzechów włoskich 4 kromki pieczywa 3 łyżki śmietanki 12% 1 łyżka musztardy stołowej 1 łyżka soku(...)rozdzielamy na mniejsze różyczki. Cebulę kroimy na cienkie piórka. Siekamy orzechy. Wszystkie składniki łączymy. Przygotowujemy dressing ze śmietanki, musztardy, soku z cytryny, pieprzu i soli. Taki dressing dodajemy do sałatki. Szukasz innych przepisów na kolację? Zajrzyj już teraz do serwisu kulinarnego Najlepszewkuchni.pl , gdzie możesz już teraz znaleźć szeroką gamę różnych przepisów na kolację, a także na wiele innych dań
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNajprostszy przepis na zielone szparagi Przepis na szparagi z orzechami włoskimi i parmezanem powstał dzięki Agnieszce Szyszkowskiej, u której gościliśmy jakiś czas temu. Pełni energii
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata