sałatki - 52922 przepisów (strona:1220/3529)

Sałatka z brokułem i rzodkiewką 124

Idealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek 1 duży pęczek sos czosnkowy ok. 10 łyżek Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody ,wystudzony ponownie odcedzamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce

Andzia Pichci
Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 171

sałatka sprawdzi się na każdej imprezie ok. 400 gramów brokuła (u mnie mrożony) 200 gramów ogórka zielonego (1 średni)  3/4 opakowania sera feta 5 łyżek posiekanego koperku 3/4 szklanki sosu czosnkowego 2 garście słonecznika uprażonego Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia. Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy. Ogórka kroimy

Andzia Pichci
Salatka meksykańska z kurczakiem 104

sałatka będzie idealna dla miłośników ostrzejszych smaków 200 gram fileta kurczaka 100 gram drobnego makaronu 200 g papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona Pół puszki kukurydzy Pół puszki fasoli czerwonej mały kawałek papryczki chili Przyprawa do dań meksykańskiej użyłam przyprawę do chili con carne Sól Na sos 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Makaron ugotować,odcedzić

Andzia Pichci
Jak wybrać oczyszczacz powietrza dla alergika 118

Oczyszczacz powietrza Stadler Form Roger - opinie użytkownika Nad tym jakim powietrzem oddychamy zaczynamy zastanawiać się najczęściej późną jesienią i zimą, kiedy w mediach słyszymy o smogu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym 130

Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym  tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kalarepka w panierce 143

sztuka młodej kalarepki – 1 jajko –  kilka łyżek bułki tartej – ulubione przyprawy wg. uznania ( np. papryka, sól, pieprz) – olej rzepakowy do smażenia Propozycja podania : sałatka wiosenn a Przygotowanie: Kalarepkę obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Gotować na półmiękko w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i lekko przestudzić. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kalarepkę maczać(...)jajku a następnie obtaczać w przygotowanej bułce tartej Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np.z ulubioną sałatką wiosenną z tego przepisu . Artykuł Kalarepka w panierce pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Surówka obiadowa z sałaty lodowej , prosta i pyszna 140

Pomidora i ogórka kroimy w kostkę , dodajemy do sałaty . Szczypiorek , koperek siekamy i także wsypujemy do reszty warzyw . Jogurt mieszamy z cukrem , solą i pieprzem do smaku . Wlewamy do sałatki obiadowej i mieszamy . Można dodatkowo posypać po wierzchu koperkiem . Serwujemy schłodzoną najlepiej z młodymi ziemniakami i sadzonym jajkiem Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka obiadowa z sałaty lodowej , prosta

Ogrodnik w podróży
Chana masala 111

Łatwy przepis na chana masala Indyjskie curry z ciecierzycy Chana masala należy do najpopularniejszych dań wywodzących się z Półwyspu Indyjskiego. Podobnie jak kurczak tandoori i pierożki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka ogórkowa do słoików na zimę 188

zimy jeszcze daleko, ale warto wykorzystać takie warzywa jak ogórki, żeby już teraz przygotować pyszną sałatkę w pomidorowo - ketchupowej zalewie. Składniki: 8 dużych ogórków gruntowych, Pół małej cukinii, duża marchewka, duża czerwona cebula 160 g przecieru pomidorowego, 3 duże łyżki ketchupu łagodnego, pół szklanki octu, 5 łyżek cukru, 1/4 szklanki oleju, łyżeczka pieprzu grubo mielonego, łyżeczka słodkiej papryki, ziele angielskie(...)cukrem przyprawami, przecierem pomidorowym oraz ketchupem. Do gotującej się zalewy dodajemy warzywa. Mieszamy. Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Do wyparzonych i suchych słoiczków przekładamy gorącą sałatkę. Szybko zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia

Lena Gotuje
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 116

tego odpowiednia zastawa i klimat na stole już mamy   A jeżeli jesteśmy już przy stole, to podam Wam co u nas się na stole znalazło. Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki

CookYourself
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem 11793

Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem – to pyszna surówka z młodej kapusty z majonezem , czyli nie już taka fit, ale równie smaczna ;) Majonezu

Kulinarne Przeboje
Murzynek piernikowy + filmik 227

Dziś proponuję przepis na kolejne ciasto z serii " ciasto na niedzielę " - tym razem murzynek piernikowy . Bardzo proste ciasto z keksówki , z dodatkiem przyprawy piernikowej , pachnie tak

Kawa z mlekiem
Jak zaskoczyć swoich bliskich? Niebanalną kolacją! 145

mniejsze kawałki, lekko podsmażamy na rozgrzanej patelni. Do połówek papryki wkładamy usmażony boczek i posypujemy tartym serem. Papryki układamy na blaszce i umieszczamy w piekarniku na około 30 minut. Sałatka z gotowanym jajkiem, brokułem i śmietanką: 1 brokuł 4 jajka czerwona cebula garść orzechów włoskich 4 kromki pieczywa 3 łyżki śmietanki 12% 1 łyżka musztardy stołowej 1 łyżka soku(...)rozdzielamy na mniejsze różyczki. Cebulę kroimy na cienkie piórka. Siekamy orzechy. Wszystkie składniki łączymy. Przygotowujemy dressing ze śmietanki, musztardy, soku z cytryny, pieprzu i soli. Taki dressing dodajemy do sałatki. Szukasz innych przepisów na kolację? Zajrzyj już teraz do serwisu kulinarnego  Najlepszewkuchni.pl , gdzie możesz już teraz znaleźć szeroką gamę różnych przepisów na kolację, a także na wiele innych dań

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szparagi z orzechami włoskimi i parmezanem 121

Najprostszy przepis na zielone szparagi  Przepis na szparagi z orzechami włoskimi i parmezanem powstał dzięki Agnieszce Szyszkowskiej, u której gościliśmy jakiś czas temu. Pełni energii

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania