Pierwszy raz jadłam podobną sałatkę bardzo dawno u znajomych. Przyznam, że sałatki gruzińskie bardziej kojarzą mi się z pomidorem i ogórkiem... Bardzo zaciekawiło mnie połączenie buraków, orzechów włoskich i śliwek suszonych, które dopiero po spróbowaniu okazało się przepyszne. Naprawdę trzeba samemu posmakować, żeby przekonać się jak smaczna i wyjątkowa jest ta sałatka. W moim domu często sprawdza się jako przekąska
Di gotujeprzekąska w pracy. Polecam! Składniki : * 3-4 łodygi selera naciowego * pół puszki kukurydzy * 100g startej mozzarelli * pół czerwonej papryki * pół zielonego ogórka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać z pieczywem
Magiczne Życie MartyPrzedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i jest bardzo popularna. Jajka, tuńczyk, ser żółty i majonez to cała tajemnica jej wyśmienitego smaku. Dodatek tuńczyka sprawia, że na Wigilię również można ją podać. Składniki: • 5 jajek • 1 puszka tuńczyka(...)ogórek konserwowy w kostkę i wysypać jako nastepną warstwę. • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na ogórka. • Resztę majonezu rozłożyć na serze. • Na wierzch sałatki zetrzeć na tarce żółtka
To co kochamrazem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę ryżową z tuńczykiem. Sałatka jest bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 200 g ryżu (przed gotowaniem) duży strąk papryki pęczek szczypiorku około 200 g ogórków konserwowych 4 jajka ugotowane na twardo puszka 400 g groszku konserwowego puszka tuńczyka duże kawałki w oleju lub sosie własnym(...)szczypta cukru lub ksylitolu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem Przygotowanie: Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany przekładam do miski i odstawiam do wystudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam, ogórki kroję w drobną kostkę. Jajka kroję na mniejsze kawałki. Tuńczyka i groszek
Uwaga Babcia Gotujedodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ananaski z cukinii ;) pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwyboru quishe, albo szyneczkę z ogórkiem świeżym i kiszonym. A dla ogórków dałby się pokroić. Można spokojnie powiedzieć, że ze słodyczy Miłosz najbardziej lubi ogórki. Pozostałym biesiadnikom tarta, podana z lekką sałatką, smakowała bardzo. Zdrowe jedzenie z mrożonek Kolejność dań w tym tygodniu, podobnie jak w poprzednich tygodniach, podyktowana jest tym, które potrawy można zjeść świeże, a które
Niedzielny kucharznadzieją i milością serdecznych spotkań w rodzinie i z przyjaciółmipogody ducha, smacznej święconki i mokrego poniedziałku życzy z całego serca blog: Dolcevita- in- my- kitchen Wiosenna sałatka: pęczek rzodkiewek kapusta pekińska puszka kukurydzy ogórek świeży koperek Dressing: 1 łyżka majonezu pół
dolcevitainmykitchenSmaczna, lekka kurczakowa sałatka na bazie dzikiego ryżu, świeżej papryki, ogórka oraz niezwykle aromatycznej mieszanki curry i garści świeżej natki. Składniki: 400g fileta z kurczaka 1 zielony ogórek 1 żółta papryka 1 puszka kukurydzy 100g dzikiego ryżu 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżeczki curry przyprawa do kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka umyć
Szalona Kuchnia EwelinyPyszna i sycąca sałatka na bazie kaszy kuskus z papryką, ogórkiem i suszonymi pomidorami, przyciąga swym kolorem i smakuje pysznie. Można dodać do niej majonez będzie całkiem inna w smaku ale ja wolę skropioną oliwą z suszonych pomidorów jest lżejsza dla żołądka. Polecam. Składniki: 15 dag kaszy kuskus ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej ½ ogórka wężowego 1 kulka mozzarelli 5 suszonych pomidorów
Wanilia i Kardamonszparagi . Na lunch do pracy przygotowałam super prosty i szybki makaron ze szparagami, a na śniadanie zrobiłam sałatkę z tego co miałam w lodówce. Śniadanie : Sałatka z fasolki z pomidorami, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem konserwowym, kaparami i odrobiną marynowanej papryczki chilli (opcjonalnie majonez z sosem sriracha). Lunch : Makaron pełnoziarnisty z bekonem, szparagami i pomidorkami. Smacznego
Codzienne Gotowaniewkrótce na blogu, więc śledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak największym wyzwaniem okazało się przygotowanie tak zwanych „smarowideł” do domowego chleba. Wiadomo było, że do takiego chleba bez masła ani rusz, wiec doprawiłam
PatiGotujemogąc się z nią rozstać, co jakiś czas coś pichcę z użyciem właśnie takiej kaszy. Dzisiaj kotleciki orkiszowe z jajkami na twardo. Świetnie smakują z ogórkiem kiszonym, można je też podawać z sałatką lub surówką. Z sosem pieczarkowym na bazie mleka sojowego lub migdałowego - bomba na talerzu! ;) Składniki na 8 kotlecików: 5 jajek 1/3 szklanki kaszy orkiszowej suchej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commogąc się z nią rozstać, co jakiś czas coś pichcę z użyciem właśnie takiej kaszy. Dzisiaj kotleciki orkiszowe z jajkami na twardo. Świetnie smakują z ogórkiem kiszonym, można je też podawać z sałatką lub surówką. Z sosem pieczarkowym na bazie mleka sojowego lub migdałowego - bomba na talerzu! ;) Składniki na 8 kotlecików: 5 jajek 1/3 szklanki kaszy orkiszowej suchej
Szczęśliwa kuchniatuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki z ekologiczną kukurydzą z puszki i ogórkami kiszonymi. Oto przepis: Składniki: 1 szklanka słonecznika (namoczonego w wodzie na noc), 4 łyżki oliwy, 1 łyżeczka suszonej cebuli, szczypta kurkumy, szczypta soli, pół łyżeczki
Jeść, by żyć w zdrowiuśniadania sałatka się robi i druga sałatka pierogi z nadzieniem z pasztetu i grzybów sałatka z selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa
Dzieje kuchennej Wiewióry