sałatki na grilla - 2447 przepisów (strona:82/164)

SAŁATKA Z GRILLOWANYM TOFU 231

SPSOLSLKSKL Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Surówki, szaszłyki i sweterek 152

kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli. A co oprócz gotowania i tych moich małych żali? Sweterek jest już prawie skończony, zostały jeszcze do przyszycia guziki

blog.moje-pasje.info
Pulled pork najlepszy! Z malinowym sosem BBQ (Slow cooker) 151

jest bardzo soczysta i po prostu rozpływa się w ustach. Możemy ją użyć do wrapów, tacos, podać z batatami lub prostą sałatką, np. taką. z czerwonej kapusty. Do tego idealnie pasuje malinowy sos bbq , który na ostatnim grillu zrobił furorę. Jak widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę zrobić, takie miał wzięcie Przygotowywanie potraw w slow

PaleoLife
Pasta/sałatka/farsz z ricotty i wędzonego łososia (z miętą) 186

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej

Di gotuje
Wegetariańskie szaszłyki 130

Pierwszy słoneczny i bardzo ciepły dzień postanowiłam wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy.  Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki:   1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona

Łycha smaków
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 203

pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla.   Curry indyjskie:  Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.   Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie,ze względu na widoczne, kolorowe płatki kwiatów- nagietka i lawendy.  Suszone pomidory z czosnkiem

potrawyregionalne
Prosta sałatka pomidorowo-ogórkowa 221

miski i lekko wymieszać. Do smaku doprawić ziołami włoskimi. Można też dodać drobno pokrojona cebulkę. Całość skropić olejem rydzowym i podawać. Sałatka idealnie smakuje solo ale można ją również podać jako dodatek do obiadu czy mięska z grilla

Monia miesza i gotuje
Grillowane faszerowane pieczarki 131

smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulą i serem mozzarella 193

formie wytrawnej. Na prawdę poniższa sałatka bardzo przypadła mi do gustu - słodkie truskawki, ostra cebulka i aromatyczny sos balsamiczny. Mmmm... pycha! Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulką i serem mozzarella będzie świetnie pasować jako dodatek do dań z grilla. Składniki na 1 porcję: garść roszponki kilka truskawek pół małej czerwonej cebuli kilka plasterków mozzarelli (lub 2 małe kulki) sos balsamiczny sól

Ugotować
Pstrąg z grilla 112

plastry cytryny, na nich położyć rybę. Na wierzchu ułożyć pozostałe plastry cytryny, skropić oliwą. Rybę zawinąć w folię i ułożyć na grillu. ( nagrzanym do około 200 stopni Celsjusza). Grillować pod przykryciem około 20 minut. Podałam rybę z sałatką z ogórków i pomidorów (pomidorki koktajlowe i ogóreczki meksykańskie). Aby sprawdzić czy ryba jest usmażona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec

królestwo garów
Karkówka z grilla 177

Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem.3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut).4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z grillowanym serem halloumi i ananasem 330

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Grillowany ananas i ser halloumi to pyszne połączenie, dodajmy do tego sałatę roszponkę oraz prażone włoskie orzechy i 

Marta Gotuje
Młode ziemniaczki zapiekane w boczku 141

rodzinę, bo jak wszyscy lubię ziemniaki. Są one wdzięcznym produktem, z którego można przygotować wiele pysznych potraw. Od zup, przez sałatki do zapiekanek. Wystarczy dodać inny składnik i smak ziemniaków zmienia się. Dzisiaj propozycja na letni obiad lub na grilla. Niewielkie ziemniaki owinięte plastrami boczku i zapieczone - pyszne, sycące i szybkie do zrobienia.  Składniki: niewielkie młode ziemniaki plastry boczku

Codzienna kuchnia niecodzienna
TABBOULEH SAŁATKA Z BAKŁAŻANA KASZY BULGUR Z MIĘTĄ I SOKIEM Z CYTRYNY 205

następnie wysuszonych ziaren zboża,  najczęściej pszenicy.Najpopularniejsza kasza w krajach Dalekiego Wschodu. . Świeża mięta i sok z cytryny nadają sałatce super świeżość i wyrazisty, lekki smak. Można podawać ją jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i grilla. Składniki: około szklanki kaszy bulgur bakłażan 2-3 szt. pomidorów świeże listki mięty (około 2 łyżek) sok z jednej cytryny 1 łyżka(...)ćwiartki i wyjęłam z nich pestki.  Pokroiłam na mniejsze kawałki i dodałam do kaszy. Plastry bakłażana pokroiłam na części. Liście świeżej mięty posiekałam i dodałam je do sałatki. Dorzuciłam bakłażana. Na koniec dodałam kawałki sera fety. Polałam składniki oliwą, sokiem z cytryny, dodałam starty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Wymieszałam. Na wierzch posypałam kapary. Smacznego

potrawyregionalne
Grillowane jabłka nadziewane bakaliami 100

Przepis na pyszne nadziewane jabłka z grilla Grillowane jabłka nadziewane bakaliami lubimy wszyscy. A że pogoda dopisuje, to jabłka z grilla przygotowujemy w różnych wersjach dość

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosta sałatka z ogórka, pomidora i jogurtu greckiego 540

Składniki: 2 ogórki  3 pomidory 4 ogórki konserwowe 1 cebula dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Warzywa myjemy (ogórka obieramy ze skórki

Mango Papaja
Grillowane podudzia z kurczaka (bez kości) w orientalnym stylu podane z mieszanką sałat 137

tandoori masala 1 płaska łyżka curry 1 płaska łyżeczka chilli 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka keczupu 1-2 łyżki soku z cytryny 2 płaska łyżeczka cukru sól pieprz Sałatka: 1 opakowanie dowolnej, gotowej mieszanki sałat 1 garść rukoli 3 łyżki oleju 3 łyżki soku z cytryny 3 płaskie łyżki cukru 1/3 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru duża szczypta(...)całą noc) do lodówki. Następnie nie pozostaje nic innego jak wrzucić kurczaka na ruszt :) W zależności od stopnia rozpalenia grilla i tego jak bardzo wypieczone mięso lubicie, opiekamy podudzia od kilku do kilkunastu minut z każdej strony. Sos do sałatki możemy przygotować dzień lub kilka godzin wcześniej przed planowanym spożyciem. Wystarczy połączyć ze sobą przeznaczone na niego komponenty (najlepiej zrobić

MyCookBook.pl
Grillowany schab z pietruszką i miętą 170

łyżeczka), sosie chili (1 łyżeczka), po 1 łyżce siekanej pietruszki i świeżej mięty) + lekka sałatka warzywna z miętą (sałata lodowa, warzywa gotowane, pomidory, ogórki, mięta i sos chrzanowy). Często grilluję plastry schabu, wystarczy schab zamarynować, a potem wrzucić na patelnię grillową lub grill elektryczny. Więcej przepisów na grillowany schab znajdziecie tutaj. Grillowany schab z pietruszką i miętą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię