Składniki: 2 kg ogórków gruntowych; 3 litry wody; 6 łyżek soli; 3 łyżki białego cukru; Duża główka czosnku; Koper do kiszenia ogórków; 2 korzenie chrzanu; 2 papryczki chili; Liście laurowe; Ziarna ziela angielskiego; Ziarnka gorczycy. Dodatkowo: Duży, 5 - litrowy słój do kiszenia ogórków. Sposób przygotowania: Ogórki umyć w zimnej wodzie, obciąć obydwa końce każdego ogórka. Korzenie chrzanu umyć, osuszyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Ząbki czosnku obrać. Pokroić na mniejsze kawałki. Papryczki chi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...