Mam wrażenie, że dopiero co dzieliłam się z Wami wpisem w którym opisałam garden party zorganizowane na pierwsze urodziny naszego dziecka —>KLIK. Czas tak
Mienta blogSkładniki: 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 3 piersi z kurczaka 6 jajek 1 cukinia 2 sery camembert 10 listków bazylii 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki
ClauditteMissCookingnasza wątroba i żołądek? Jak uniknąć przejedzenia z znajomymi na powietrzu? Jakie potrawy należy przyrządzić? Jak należy bezpiecznie grillować? Przed położeniem jedzenia na ruszt najpierw należy przygotować grilla. Potrawy najlepiej grillować na lekko rozżarzonym ogniu, gdyż dym powoduje związki rakotwórcze, które są szkodliwe dla naszego zdrowia. Do grillowania należy używać jednorazowych aluminiowych tacek, gdyż żywność nie ma bezpośredniego kontaktu(...)zespołowe czy zabawa z dziećmi Jakie potrawy i smakołyki grillować? Jeśli dbamy o linię należy uważać z pustymi kaloriami np tłuste mięso czy gazowane napoje. Postawmy na sałatki. Wiosna jest porą roku, gdzie wszystko budzi się do życia i jest świeże. Na sklepowych pułkach nie zabraknie świeżych warzyw i owoców. Przygotuj: sałatki owocowe z jogurtem naturalnym
Truskawkowa FiestaMarynata zarąbista! Dosłownie. Koniecznie musicie to zrobić! A ten zestaw, który widzicie na talerzu jest jak dla mnie IDEALNY! To wszystko na ten temat :) Aaa zapomniałabym
Blondynka Gotujewołowiny – aromatyczne, lekko pikantne, soczyste. Wołowina marynowana przez co najmniej kilka godzin nabiera kruchości i jest bardzo soczysta. Szaszłyki z wołowiny są świetnym rozwiązaniem na danie z grilla jeśli nie lubicie trochę tłustszej karkówki, kiełbasek czy kaszanki. Składniki (na naprawdę sporo szaszłyków :) ): – ok. 0,8-1 kg wołowiny (polecam łopatkę) – kilka cebul białych lub czosnkowych(...)przez około 20-30 minut. Mięso powinno być z zewnątrz zrumienione, ale przy dotyku nadal sprężyste – to gwarantuje, że w środku będzie soczyste i niewysuszone. Można podawać z sałatką tabbouleh albo zieloną sałatą z bobem . Podobne przepisy Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Glazurowana czerwona papryka
Pociąg Do KuchniUwielbiamy zapiekanki , a tym bardziej, gdy już się jesień rozkręca, a zima już wnet zawita. Tym razem danie inspirowane przepisem Pascala Brodnickiego z książki kucharskiej Lidl
Kawa z mlekiemSałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna, lekka i kolorowa sałatka z rewelacyjnym greckim serem Halloumi. Dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego sera to gorąco polecam, ale koniecznie w
kulinarne odsłony patiKebab ormiański jest czymś zupełnie różnym od znanych nam kebabów tureckich które w wersjach, z regóły gorszych niż lepszych, zalały nasz kraj jako przystepny i szybki
sierotka maRysia w kuchni"Weekend, kto go nie lubi? Ja dziś cały dzień pracuje, ale mimo wszystko bardzo się z niego cieszę. Przyda mi się jeden pracowity dzień, by móc
Słodkie PrzyjemnościNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitKiedy żar leje się z nieba nikt z nas nie ma ochoty na ciepły obiadek, wręcz przeciwnie, kuchnie omijamy szerokim łukiem, zaglądamy tam głównie po schłodzoną
SMYKWKUCHNIgrilla Jutro pierwszy dzień wiosny. Sezon grillowy coraz bliżej, więc dzisiaj mam dla Was jeszcze jedną propozycję do wrzucenia na ruszt. Żeberka w pikantnej marynacie, które przygotowane na grillu mają niepowtarzalny aromat. Do grillowania najlepiej wybierać takie średniej grubości niezbyt tłuste (ale też nie całkiem chude) i podzielić je na porcje po 2-3 kostki. Surowe żeberka wymagają dość długiego(...)lodówki ok. 30 minut przed grillowaniem. Układać na rozgrzanym ruszcie. Grillować 25-30 minut w tym czasie raz obracając. Od czasu do czasu posmarować pozostałą marynatą. Podawać z lekką sałatką i np. grillowanymi ziemniaczkami. Smacznego! Już niedługo ten przepis znajdziecie w e-booku powstałym w wyniku współpracy z serwisami Z pierwszego tłoczenia oraz Fooder
Pełny talerzW końcu nastała moda na zdrowe odżywianie oraz zdrowy styl życia. W sklepach roi się od sportowych ciuchów, a coraz więcej osób sięga po przepisy na
kulinarne odsłony patimozzarelli 2 razy po ½ łyżeczki oliwy ½ łyżeczki harissy/sambalu lub ostrej papryczki w innej postaci sól i pieprz Przygotuj: patelnię grillową patelnię z nieprzywierającym dnem naczynie do zapiekania Podaj z: sałatką Najpierw trzeba zająć się bakłażanem. Kroję go wzdłuż na dość cienkie, półcentymetrowe paski. Można go posolić, odstawić na 10 minut, wypłukać i odsączyć, ja jednak ten proces pomijam. Do grillowania(...)cloves of garlic 3-4 champignons ¼ of a mozzarella ball (25g) 2 x ½ tsp olive oil ½ tsp of harissa/sambal or a chilli of different sort salt and pepper Prepare: grill pan non-stick pan baking dish Serve with: a salad of your choice Start with the aubergine. We need long slices, about five-millimetre thick. You can then salt
Bazując na smaku