Sos (dip) Tzatziki to moja ostatnia miłość. Najbardziej lubię go z pitą i gyrosem. Jest mega orzeźwiający, lekki i naprawdę - pyszny! U mnie z ogromną
CzarnawisienkaJeżeli jesteś fanem łososia - zakochasz się w nim jeszcze bardziej. Połączenie puszystych placuszków, kremowego serka i pysznego łososia. To wszystko posypane koperkiem i zamknięte w
CzarnawisienkaKlasyka na polskim stole – surówka z marchewki i jabłka. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Nie mogło zabraknąć jej na blogu, prawda? 3-4 większe marchewki
Smaki Na TalerzuDzisiaj zdrowo, fit i zielono, czyli surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka, która podbiła ostatnio moje serce. Jest nie tylko zdrowa, ale i genialnie
PatiGotujeUpieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej? Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta. Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa
Moje Małe CzarowanieMłoda kapusta po wiejsku Pyszna, młoda kapusta po wiejsku , po prostu nie można się oprzeć . Doskonała przystawka lub nawet danie główne jeśli dodać np . świeże, pieczywo
Ogrodnik w podróżySkładniki: 2 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy 2 pojedyncze piersi z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 puszka ananasa olej do smażenia Sos: 3 łyżki
Krokusowy DomKażdy zna, dla mnie najlepszy dodatek do smażonych czy pieczonych mięs, nawet tych z grilla. Przygotowuję ją na kilka sposobów: z jogurtem naturalnym ze śmietaną w
Zasmakuj KuchniProsty makaron z sosem pomidorowym to danie, które przygotujemy dosłownie w 10 – 15 minut. Korzystając z tego przepisu zwykły makaron zmieni się w prawdziwe arcydzieło
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Surówki z białej kapusty należą do moich ulubionych dodatków do obiadu. Łatwe do przygotowania, pasują do niemal wszystkiego. Tym razem prezentuję wersję z sosem jogurtowo-majonezowym
BullioSłuchajcie, należy Wam się wyjaśnienie. Poprzedni wpis, tydzień temu, ten o poduszeczkach z tuńczykiem z ciasta francuskiego ( TUTAJ ), pisał mój stary, fanatyk wędkarstwa. Teraz, przy okazji
Marder&Marder ManufactureZielone smoothie z limonką to orzeźwiająca propozycja na upalne dni. Swój wyjątkowy i oryginalny smak będzie zawdzięczać odrobinie soku z limonki. Tak przygotowane smoothie możecie wypić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 4 ogórki garść poszatkowanej świeżej kolendry 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki śmietany 18% 1/2 pęczka grubego szczypioru 1 łyżka soku z limonki sól, pieprz
Qchnia po prostu