sałatka - 51777 przepisów (strona:2751/3452)

PASTA Z MAKRELI I AWOKADO - KILKA WERSJI 172

Mój Szwagier dał mi przepis na super pastę z makreli i awokado. Robiłam ją już kilka razy z drobnymi modyfikacjami, ponieważ nie jem kurzych jaj i

Cytryna&Co.
Wegańska pasta "jajeczna" z rzodkiewką 176

Kiedyś na wyjeździe przez pomyłkę i trochę z ciekawości kupiliśmy ze znajomymi czarną sól kala namak zupełnie nie wiedząc co to jest. Niechcący posoliliśmy nią sos

Cytryna&Co.
HUMMUS i różne wariacje na jego temat :) 209

Rodzajów hummusu robię chyba z osiemset w zależności od went twórczej. Czasami ambitnie namaczam ciecierzycę przez noc i gotuję w osolonej wodzie, częściej jednak idę na

Cytryna&Co.
Tatar ze śledzia i awokado 130

Tatar ze śledzia i awokado to zdrowa i łatwa do zrobienia przekąska. Danie jest soczyste i pełne smaków. Idealna przystawka na każde przyjęcie smakująca nawet osobom

Kuchcik gotuje
Domowy sok pomidorowy 188

Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Buraczki z majonezem 125

Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję. Są pyszne

Di gotuje
Chili con carne 194

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czerwone ziemniaki pieczone z warzywami 120

Pieczone warzywa doprawione – zdrowa propozycja na obiad lub dodatek do mięsa, surówki, dipów wszelakich. Zbliża się wiosna, za chwilę stragany przepełnią się świeżymi rozmaitymi warzywami

Zasmakuj Kuchni
Surówka z czerwonej kapusty z cynamonem 158

Przygotowana w ten sposób surówka z czerwonej kapusty budzi we mnie wielki sentyment. Po raz pierwszy jadłam ją kilka lat temu, kiedy to przygotowaliśmy ją podczas

Smaki Na Talerzu
Kukurydza z brązowym masłem, czosnkiem i serem 178

Kukurydza w środku zimy? A czemu nie! Prawdą jest, że wszystko podane z masłem i czosnkiem od razu smakuje lepiej – nie inaczej jest w przypadku kukurydzy

Karo in the Kitchen
RILLETTES Z ZIELONEJ SOCZEWICY I ORZECHÓW WŁOSKICH 161

Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest składnicą wielu składników odżywczych, między innymi żelaza, potasu, fosforu, cynku, a przede wszystkim przyswajalnego białka, dlatego powinna się obowiązkowo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 159

Surówka z kapusty pekińskiej i pora, to było dla mnie odkrycie tegorocznych Świąt. Jadłam ją u teściowej i nigdy bym nie wpadła chyba na takie połączenie

Mieszam w Garnku
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą 228

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą Dziś zapraszam Was na przepis na prostą, pyszną i lekko zaskakującą wersję surówki z czerwoną kapustą. Dlaczego zaskakującą? Gdy pierwszy

Słodkie okruszki
Szpinak wg mojej Teściowej 135

Szpinak poznałam i polubiłam dzięki mojej Teściowej i sposobie w jaki go przygotowuje. Oczywiście różne eksperymenty pokazują mi, że teraz lubię go w każdej chyba wersji

Smaki Na Talerzu
Pierogi z kaszą gryczaną 222

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!