Obieracie ziemniaki czy jecie je w łupinkach? Ja bardzo rzadko obieram cokolwiek – uwielbiam chrupiąca skórkę kartofli, szczególnie pieczonych. Ale czasami zdarza mi się, że potrzebuję
FlymetothespoonMarzę sobie czasami o podróży do Nowego Jorku, gdzie wstawałabym rano i biegła w pierwszej kolejności na czarna kawę i śniadaniowego bajgla. Właśnie z tym kojarzy
FlymetothespoonSkładniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane
mojej kuchniSkładniki 1 kg białej rzepy 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 70ml wody 1 łyżka mąki z ryżu szczypta soli 4 cm imbiru,pół pęczka szczypiorku
mojej kuchniSkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniSkładniki 1 kg marchwi pokrojonej julienne ,lub startej na tarce jarzynowej 1/2 szklanki oleju słonecznikowy ,winogronowy -nie oliwy 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki
mojej kuchniSkładniki 1 batat 1 szkl. słonecznik pestki zarumienione na patelni 1 awokado 1 ½ szkl ugotowana kasza jaglana - można dać więcej kaszy dressing nasiona chia- dowolna
mojej kuchniSkładniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu 2-3 łyżki prażonego słonecznika 1 lyżeczka octu szampana tu ,lub soku cytryny Wykonanie
mojej kuchniSkładniki 400 g woda 400 g ocet jabłkowy tu 80 g cukier 20 g sól 4 g czarny pieprz ziarna 4 g nasiona kolendry ziarna
mojej kuchniSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
mojej kuchniSkładniki pęczek koperku 5-6 ziemniaków kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru 1/2 szkl. Oliwy 3
mojej kuchniSkładniki 3-4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone na kawa łki 3 łyzki twarogu sypkiego czarne oliwki ,ilo ść dowolna miks salaty mini przysmak góralski
mojej kuchniWężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe
mojej kuchniJak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Do przygotowania majonezu potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę
Podstawy GotowaniaPyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10. Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę. Tą, którą dziś przedstawiam robi
Moje Małe Czarowanie