Zdrowa i bardzo łatwa do zrobienia kiszona kapusta w słoiku. Najprostsza i najsmaczniejsza surówka na jesień i zimę. Kapusta kiszona to podstawa wielu dań i pyszny dodatek do obiadu. Z przepisu na kiszoną kapustę w słoiku mogą skorzystać osoby, które mają ograniczone możliwości przechowywania przetworów, a chcą mieć wpływ na to, co jedzą i jak jest zrobione. Najlepiej kapustę kisić w kamiennym lub ceramicznym naczyniu i dopiero po ukiszeniu przełożyć ją do słoików. Nie mam jednak warunków do kiszenia kapust...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Strona bloga kulinarnego Kuchcik gotuje https://www.kuchcikgotuje.pl
Kuchcik gotuje