sałatka - 52378 przepisów (strona:2424/3492)

Śliwki w occie 266

wolno mi ich było jadać bo to ocet i szkodzi dzieciom. Podkradałam i zajadałam. Teraz też robię i zajadamy ze smakiem czy to same, czy do mięs czy w sałatkach, są wyborne. Śliwki w occie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Buraczki tarte na zimę - łatwe 255

sobie, by mogło ich zabraknąć w domowej spiżarni. Wrzesień to miesiąc przetworów na zimę. Tym  razem zapraszam na klasyczne tarte buraki, bez dodatków. Taki słoiczek to prawie gotowa sałatka do obiadu. Po otworzeniu wystarczy dodać ulubione dodatki: u mnie cebula, starte jabłko, pieprz, łyżka oleju i gotowe. To również świetna baza do przygotowania barszczu, czy chłodnika. Bardzo proste

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FOTODIETA - MOŻE WARTO SPRÓBOWAĆ? 191

każdy z nas ma w sobie coś z artysty! Na Twoich zdjęciach wciąż same kanapki? Można się znudzić - może następnym razem, zamiast kanapek wpadną naleśniki, sałatka czy jajka? A może szaszłyki z mięsem i warzywami, koktajl, garść orzechów? Hmm.. pomysłów może być wiele! Dziel się swoimi zdjęciami - z rodziną, znajomymi, na swoim blogu, instagramie

Vroblewska-fitlife
Pałki z kurczaka w sosie 1000 wysp 205

skórki bo w marynowaniu są całe oblepione marynatą ale są smaczne. Takie pałki można zjeść z ulubionymi dodatkami a jak Wam zostaną można obrać i wykorzystać do jakiejś smaczne sałatki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Roladki z botwinką i serkiem śmietankowym 249

był trafiony pomysł. Ja swoje roladki upiekłam w worku do pieczenia, dzięki czemu wyszły lekkie, ale i soczyste, idealne dla osób dbających o linię. Dodatkowo podałam je z lekka sałatką i kaszą. Takie obiady lubię najbardziej.  W sezonie używam świeżej botwinki, natomiast poza wykorzystuję swoje zapasy z zamrażalki. Od kilku lat nie może zabraknąć jej kilku paczuszek, które wykorzystuję

Fabryka pomysłów
Makaron bezglutenowy z ricottą i szparagami 165

Bezglutenowy makaron ze szparagami, pomidorkami i serem ricotta aromatyczne, lekkie i pyszne danie. Idealna na zimno jako sałatka np. do pracy, ale równie dobrze smakuje na ciepło. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam     SKŁADNIKI: 150 g makaronu bezglutenowego – np. Gnoccho Sardo Garofalo (klik) 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 pomidorków koktajlowych 8-10 czarnych oliwek

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów 177

Sałatka nowalijkowa - z młodych ziemniaków, szparagów, rzodkiewki, dymki, ogórka małosolnego... wszystko z dodatkiem koperkowej oliwy z oliwek…Bardzo smaczne, wiosenne i oczywiście bezglutenowe połączenie. Polecam Wam gorąco!  S KŁADNIKI:  ok. 400 g małych młodych ziemniaków  1/2 pęczka szparagów  3 ogórki małosolne  pęczek rzodkiewek  1/2 pęczka młodej dymki  sól, pieprz do smaku  koperkowa

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka z sosem balsamicznym 333

czosnek, dodać pieprz, odrobinę soli i wymieszać ) - można zrobić z połowy porcji, którą podałam, ponieważ mi trochę zostalo. 7. Oprószyć serem. 8. Polać delikatnie sosem balsamicznym. Jako dodatek do sałatki można podać paluchy serowe. Przepis na nie znajduje się tu  kliknij . Smacznego

W kuchni u Moniki
“Dzika spiżarnia” – recenzja 188

składnikami ze sklepu, które są słodsze i do których jesteśmy bardziej przyzwyczajeni. Można też skorzystać z przepisów z tej książki, gdzie znajdziemy pomysły na zupy, smoothie, herbatki i sałatki. Cudownym patentem jest przepis na jadalne  kwiatowe kostki lodu, na które możemy przerobić bratki czy fiołki. Fajne są też insajderskie opisy np. że liście dzikiej róży mają jabłkowy posmak

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z roszponką i wędzoną piersią z kurczaka 247

Dzisiaj mam propozycję na śniadanie. Sałatka z roszponką, pomidorami, słonecznikiem i wędzoną piersią z kurczaka. Delikatna, zdrowa, zielona, sycąca. Do przygotowania w jedną chwilę. Do tego kromka chleba i mamy pyszne śniadanie. Składniki: 125 g roszponki (opakowanie) 1 pojedyncza wędzona pierś z kurczaka 4 dojrzałe pomidory 2 czubate łyżki słonecznika kilka łyżek oliwy extra vergine łyżeczka octu balsamicznego sól

Smak mojego domu
Królik w sosie grzybowym z risotto fenkułowym 236

koniec można dodać trochę wody). Gdy ryż jest już miękki, dodajemy do niego masło i starty ser. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku i podajemy razem z królikiem i ulubioną sałatką

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 238

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy – 1 opakowanie Koperek – 2 pęczki Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki Musztarda – 1 łyżka Sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty Fit&Easy Warzywa dają moc! 189

menu było obszerne i znalazło się w nim m.in.: - curry z żabnicą - gulasz z ośmiornicy z tabbouleh - pilaf z królikiem w jarmużowej panierce - pierogi z karpiem, żurawią i romarynem - sałatki i koktajle. A o to fotorelacja z warsztatów

Kuchnia Bon Appetit
Wiosenna sałatka z kaszą jęczmienną 169

serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wiosenna sałatka z kaszą jęczmienną Składniki: Kasza jęczmienna perłowa – 100g Pomidory koktajlowe – 20 sztuk Czarne oliwki – 20 sztuk Rzodkiewki – 10 sztuk Kapary – 2 łyżki Natka pietruszki – pół pęczka Mięta – 10-15 listków

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty kulinarne - SZPARAGI 218

Niedawno miałam wielką przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez zwycięzcę trzeciej edycji TOP CHEF - Marcina Przybysza . Tematem warsztatów były szparagi, a w menu znalazły się: Sałatka z zielonych szparagów z jajkiem sous vide i rabarbarem Chłodnik z białych szparagów z lippią trójlistną i wędzonym pstrągiem Dorada ze szparagami, młodym groszkiem i cebulką dymką w maślanej emulsji Lody szparagowe

Kuchnia Bon Appetit