dużo! Przyrządzam łososia przynajmniej raz w tygodniu ale za każdym razem inaczej. Łosoś w koprze to moje standartowe danie latem. Piekę go w piekarniku lub na grillu. Podaję z sałatką, kaszą, ryżem lub ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji
codojedzeniakostkę Składniki połączyć, dodać majonez i drobno pokrojony koper, dokładnie wymieszać Posypać lekko solą tuż przed podaniem. Moją sałatkę przygotowałam bez jajek
Proste PotrawyAktualnie trochę się zmieniło, bo sera żółtego raczej unikam, ale kukurydza nadal króluje ;-) Jeżeli chodzi zaś o groszek Bonduelle , to w moim rodzinnym domu wędrował on zazwyczaj tylko do sałatek. Tymczasem odkryłam go "na nowo" dopiero ostatnio, bo zainspirowana przepisem z książki kulinarnej, wykorzystałam zielony groszek Bonduelle w potrawie z makaronem. Od tego czasu moje poglądy zmieniły się zupełnie
Passions hobbies liferozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron, aż kurczak będzie błyszczący. Ugotowany ryż rozłożyć na talerzu, na środku wyłożyć kawałki kurczaka. Posypać sezamem i listkami kolendry. Podać np. z sałatką z makaronem ryżowym . * Do przyrządzania kurczaka w sosie teriyaki świetnie nadaje się patelnia typu wok, np. taka jak TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek
Czerwień i błękitalkoholu chyba nie muszę wspominać Podobnie ze zdrowymi produktami (lub takowe udającymi, jak większość jogurtów owocowych) – one także powinny być brane pod uwagę przy sumowaniu kalorii. Zwykła sałatka, chociaż zdrowa, za sprawą dodatków takich jak pestki, orzechy czy sosy może stać się bombą kaloryczną. Warto również pamiętać, że łyżka łyżce nierówna, dlatego najbezpieczniej sugerować się wynikiem z wagi kuchennej
Powiedz dietom nieSałatka z grillowanym kurczakiem jest dość specyficzna za sprawą oliwek i świeżych warzyw, jest dobra świetnie pasuje jako dodatek do potraw z grilla. Czytaj więcej
Pychotkaaasłoneczne dni od razu nastrajają pozytywnie. Na straganach koszyczki pełne truskawek, na które tak długo czekaliśmy. Jemy je kilka razy dziennie, by nacieszyć się sezonem. Jako deser, dodatek do sałatek, lub w formie koktajli. Dziś mam dla Was prosty w przygotowaniu, orzeźwiający, ale też sycący koktajl truskawkowy z musem z mleczka kokosowego i kawy zbożowej. Idealnie nadaje się na posiłek
Mienta blogPrzychodzi lato, upały, to nie mam ochoty na jedzenie żadnych mięs, ziemniaków itp. Królują wtedy u mnie racuchy, naleśniki, sałatki i inne takie, które mogę podać z owocami lub warzywami. Czasem machnę w Tefalu jakąś zupkę, ale sporadycznie, bo nie ma ich kto jeść w nadmiarze. Co innego właśnie takie placuszki. Chłopaki nie mają przecież czasu siąść i machać
Kuchnia w czekoladziezałożyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną. Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem 2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako
SMYKWKUCHNIkawałek papryki czerwonej pół cebuli majonez (domowej roboty) sól pieprz kilka gałązek świeżej bazylii Ravioli gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwki, paprykę, bazylię i cebulę kroimy drobno i doprawiamy sałatkę majonezem oraz solą i pieprzem do smaku
Gotowanie jest łatweGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna. I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka
Di gotujePrzepyszna sałatka ziemniaczana idealna jako dodatek do grilla lub obiadu zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków. Najlepsza z młodych ziemniaków. składniki: 1 kg młodych ziemniaków 400 g rzodkiewek 1 mały pęczek koperku majonez ok 3-4 łyżek sól ziołowa świeżo zmielony czarny pieprz Młode ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować. Rzodkiewkę pokroić w plasterki lub jak jest duża to w pół plasterki
Monia miesza i gotujeMoje sałatki najczęściej powstają przypadkowo z tego, co akurat znajduje się w lodówce. Tak było i tym razem: Czytaj więcej
Kasia Sarna