sałatka z - 2821 przepisów (strona:95/189)

Tureckie bajgle – Simit 171

bloga My Little Expat Kitchen . Chrupiące, mięciutkie i puszyste w środku bajgle wspaniale smakują z bursztynowym, lejącym się miodem, ale… idealnie też się sprawdzą, np. jako dodatek do sałatki caprese… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Wydrukuj przepis The post Tureckie bajgle – Simit appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Filet z kurczaka z grilla na egzotycznie słodko 323

ziela angielskiego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy francuskiej (gruboziarnistej) 10 łyżek oliwy Do podania sałatka z mango koktajl ze słodkich owoców tropikalnych opiekane na grillu lekkie pszenne pieczywo Instrukcje Ziele angielskie oraz owoce kolendry rozbijamy/miażdżymy dość dokładnie w moździerzu. Cebulę obieramy i kroimy

Kulinarna Pokusa
Sałatka z pomidorami w zalewie. 175

przepisów, aby zamknąć ich smak w słoikach na zimę. Z rana usiadłam do laptopa szukałam w internecie inspiracji, przeszukałam swoje stare zeszyty z przepisami, aż wreszcie skomponowałam tą sałatkę. Podpatrzyłam na jednym z blogu krojone pomidory  i spodobał mi się sposób ich ułożenia w słoiku-skorzystałam z niego. SKŁADNIKI: 3-3,5 kg. pomidorów 2 średnie cebule czerwone

Kuchnia Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 187

gdybyś miał/-a możliwość samodzielnego gotowania na wakacjach. Wtedy istnieje naprawdę spore pole do popisu. Jeśli niestety nie masz dostępu do kuchni, pozostaje Ci ratowanie się daniami takimi jak: Sałatki - wystarczy kupić np. ser typu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się

Powiedz dietom nie
Kasze - jak gotować? 193

napisałam :) Kasze (zwłaszcza te najgrubsze) nie muszą oznaczać standardowych jeszcze niedawno dań typu: gęsta posklejana kasza, a do niej równie gęsty, zawiesisty sos mięsny. Kasze są wspaniałą bazą do sałatek czy zapiekanek. Doprawiać je można dowolnie, na słodko, ostro, kwaśno. Kasze lubią zioła i aromatyczne dodatki, a niektóre z nich mogą być zdrową podstawą deserów. Pokazywałam Wam kokosowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka na zimę z natką pietruszki 1398

liście) posiekać. 7. Składniki na zalewę zagotować i gorąca wlać do ogórków. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć czystą ścierką i odstawić na co najmniej 2h. 8. Po upływie tego czasu sałatkę ponownie wymieszać i przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. 9. Pasteryzować

A Ty Smakuj Mnie
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 215

dobrze wypłukać pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się gorzkiego posmaku. Gotuje się je podobnie jak kaszę i ryż (ok. 15-20 minut).  Komosa ryżowa to doskonały dodatek do sałatek, dań mięsnych i warzywnych, a także deserów.  Może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż. Komosa ryżowa nadała mojej potrawie ciekawego smaku. Doskonale współgrała z mięsem i przyprawami. Zdecydowanie będę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kilka pomysłów na... 143

Skoro słońce na nowo zaczęło przygrzewać to postanowiłam się podzielić z wami po raz kolejny fajnymi, pysznymi, a zarazem banalnymi w przygotowaniu  pomysłami na letnie posiłki ;)  sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami  ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym  ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle

More food, love and dreams
Sałatka z cukinii w kurkumie 381

cukinie z czosnkiem,liście selera i plastry kolorowej papryki.Zalać zalewą .Pasteryzować słoiki 10-15 minut od zagotowania wody. Smacznego przepis przywiozłam z wczasów tego roku.i od razu robię........salatka tak nam smakowała,że zdobycie przepisu ,było pewne

w mojej kuchni
RUKOLOWY ZAWRÓT GŁOWY 180

Dawno mnie tu nie było, ale teraz nadrabiam zaległości kulinarne. Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę. :) ZAPRASZAM!!! SKŁADNIKI: Opakowanie rukoli Pomidory koktajlowe ok. 10 szt.  Mozzarella Czarne oliwki ok. 15 szt. Kukurydza konserwowa Jogurt naturalny Przyprawy (curry, zioła prowansalskie, sól, ostra papryka, czosnek granulowany)     Rukolę wsypujemy do dużej miski (większe listki rwiemy na mniejsze kawałki). Pomidorki kroimy na ćwiartki

Zdrowo i kolorowo
Salatka z szynką dojrzewającą i soczystymi kulkami 249

Kolejna letnia sałatka , idealna na upalny dzień. Soczyste, zimne kawałki arbuza i melona fajnie orzeźwiają i dobrze smakują w połączeniu z chrupiącymi liśćmi i szynką. Nadaje się na lunch albo lekką kolację. Wiecie, że melony to są... ogórki?! Tak, te odmiany ogórków czyli jednorocznych roślin z rodziny dyniowatych rosną w wielu rejonach świata. W dzikim środowisku można je spotkać

Smaczna Pyza
Weekend z gryka czyli Salatka z kaszy gryczanej troche na slodko :) 198

tego też się odzwyczaiłam. Kanapki, kanapki, kanapki, i mam dość kanapek choćby z najlepszym chlebem i dodatkami! Dziś tez wybywam i postanowiłam zrobić sobie na tę okoliczność sałatkę. Proste smaki i zaskakujące połączenie. Przepis z książki "Kipi Kasza". U mnie z połowy porcji poniższej a i tak będzie na dwa razy :) Salatka z kaszy gryczanej troche na slodko 1 szkl

Dzieje kuchennej Wiewióry
grissini – włoskie paluszki 205

wyłożoną papierem do pieczenia), smarujemy rozbełtanym jajkiem i dodatkowo posypujemy ziołami. Pieczemy przez ok. 10 -15 min. w 200 st. C. Podajemy z przekąskami np. z talerzem wędlin, serów, sałatek

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z sardynek 197

Proponujemy sałatkę bogatą w wapń a na dodatek bardzo smaczną.     Składniki: -puszka sardynek w oleju -1/2 średniego brokuła -ok. 10 dkg fasolki szparagowej -szczypior -kilka suszonych pomidorów -po garści pestek słonecznika i dyni -sól i pieprz do smaku -biały ser Suszone pomidory i szczypior kroimy na drobno. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 7-10 minut

Maminek kulinarny
Jak pobudzić apetyt? 180

jesz. Puszczaj wodze fantazji , nie bój się eksperymentować   w kuchni. Dbaj o estetykę posiłków i różnorodność zapachów. Na pewno szybciej skusisz się na pięknie podaną, kolorową sałatkę niż na szarą, smutną papkę imitującą zupę. Stawiaj na zdecydowane smaki. Jedz kwaśne rzeczy . W przeciwieństwie do słodkich zwiększają apetyt . 6. Przeglądaj zdjęcia jedzenia. Na blogach, w magazynach i książkach kucharskich

Powiedz dietom nie