sałatka z ziemniakami - 4496 przepisów (strona:241/300)

Boeuf strogonow przepis z 1963 roku 164

Po raz kolejny sięgamy do jednaj z naszych najbardziej wyeksploatowanych książek kucharskich. I bynajmniej nie dlatego, że aktualnie na rynku księgarskim nie można znaleźć nic ciekawego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pikantna potrawka z kurczaka z pieczarkami i pomidorami 406

Do przygotowania tej potrawy zainspirowały mnie dwie rzeczy - pierwszą był z gruntu nijaki przepis diety paleo podrzucony mi przez koleżankę, który znajdował się na jednej z

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowy sos czosnkowy 163

którego będzie pasował sos czosnkowy. Dzięki dodaniu kilku składników jest przepyszny, uwielbiany przez rodzinę i znajomych. Mój mąż dodaje sos czosnkowy nawet do gotowanych ziemniaków do obiadu, ja wolę jednak jako dodatek do pieczonych ziemniaków Przepis na sos czosnkowy jest banalnie prosty, wykonuje się go w parę minut i właściwie od razu jest gotowy do spożycia, można również odczekać godzinkę(...)wykorzystać przygotowany sos na bazie czosnku? Koniecznie sprawdź najlepsze przekąski na imprezę! https://kulinarneprzeboje.pl/przepisy-na/przekaski-na-impreze/ Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Domowy sos czosnkowy Klasyczna sałatka warzywna – kaszubska bulwówka Ciasto bez pieczenia Filadelfia Świąteczne triki kuchenne – Przygotuj perfekcyjne święta! Tortilla z łososiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowy sos czosnkowy pochodzi z serwisu To musisz

To Musisz Wiedzieć
Zdrowa żywność od MyVita :) 173

roślinnego. Może być spożywana na słodko i słona. Ja bardziej preferuje tę drugą opcję i często quinoa znajduje się w moich posiłkach obiadowych. Z powodzeniem zastępuje kasze, makarony czy ziemniaki.  AGAR AGAR  Agar jest substancją żelującą na wzór żelatyny wieprzowej. Z tą różnią, swoją drogą bardzo znaczącą, że jest on pochodzenia roślinnego . Ja najczęściej używam go w okresie(...)dostarczyć minimalną ilość kalorii w środku znajdziesz tylko oliwę BIO, bez żadnych dodatków, gazów wypychających i konserwantów jednak porcja aplikacji to tylko 15 kcal wzbogaci smak potraw, kanapek, sałatek, makaronów, warzyw idealna do krótkiej obróbki cieplnej mięs, warzyw doskonała alterntywa dla tłuszczów zwierzących bogata w minerały i witaminy zmniejsza poziom złego cholesterolu i zwiększa ilość dobrego  wspomaga prawidłowe działanie

Zdrowie na języku :P
Kotlety schabowe inaczej niż zwykle 281

Kotlety schabowe inaczej niż zwykle Prosty przepis na kruche i soczyste kotlety, w nieco innej wersji niż zazwyczaj. Dzięki majonezowo-jogurtowej marynacie mięso jest bardzo delikatne

Blog z Apetytem
Dwaj łakomi Włosi - Recenzja 220

Dzień dobry,Dziś chciałam Was zaprosić na kolejną recenzję książki kulinarnej z mojej biblioteczki. Myślę, że zainteresuje ona wszystkich miłośników kuchni włoskiej, szczególnie, że wyszła spod

Chilli Czosnek i Oliwa
Młoda kapusta z koperkiem 146

Młoda polska kapusta to istna bomba witaminowa. Zawiera dużo witamin A, witaminy z grupy B, C i E. Ma dużo biotyny - ułatwia trawienie tłuszczów, pomaga zwalczać

Posadzone i zjedzone
Pierś faszerowana wątróbką 177

Pierś z kurczaka jest jedną z najpopularniejszych części drobiu. Można z niej przygotować cały wachlarz różnorodnych potraw. Faszerowana pierś kurczaka Sprawdzi się w sałatce, panierowana, nadziewana, grilowana, pieczona, z makaronem, w zupie…i tak dalej i tak dalej. Ja najczęściej przygotowuję pierś kurczaka panierowaną. Nacieram ją ziołami, panieruję w jajku i bułce tartej. Zajmuje mi to dosłownie kilka minut(...)prostu zamrozić. Piekę dynię w piekarniku, całą albo czasami kroję w większe kawałki. Kiedy upieczona, studzę a następnie miksuję na jednolitą masę. Tak przygotowanego kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą. Polecam też podać go z moim kalafiorem w stylu biriani, na który przepis znajdziecie tutaj: https://www.mecooks.com/pl/bez-laktozy/kalafior-w-stylu-biriani/ The post Pierś faszerowana wątróbką appeared first on MeCooks

mecooks
Zupa krem z pora 94

rzesze wielbicieli Nie znam nikogo, kto twierdzi, że por to jego ulubione warzywo. Por posiada jednak wiele wartości oraz smaku, który można wyeksponować, łącząc go z innymi warzywami w sałatkach czy zupach. Mam dzisiaj dla Was właśnie taką propozycję na zupę krem z porem w roli głównej. Polecam ją zrobić zwłaszcza wtedy, kiedy brakuje energii i sił do działania. Takie(...)freshmail_popup .freshMailPopUp__body{ position: relative; } #freshMailPopUp__close { cursor: pointer; position: absolute; right: 10px; top: 10px; width: 32px; height: 31px; background: url(https://wiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } Zupa krem z porów, ziemniaków i jabłek Tak jak wspomniałam wyżej, warto zestawić pora z innymi warzywami i w ten sposób stworzyć “kociołek smaków”, który potrafi zachwycić nasze kubki smakowe. Przygotowałam

Wiszniówka
Sycylijskie cannoli z ricottą 152

Formułą, z okazji GP Włoch. Uwielbiana przez wszystkich kuchnia włoska doczekała się wreszcie  swojej prezentacji. W zasadzie nie trzeba się zbytnio rozpisywać, bo kto nie zna pizzy, crostini, sałatki caprese, semifreddo, tiramisu. A gnocci? albo panna cotta? czy pesto…  Mało kto nie miał styczności z tymi potrawami. Ale są jednak i takie, o których mało kto słyszał, nie mówiąc(...)jeden bok ciasta smarujemy ubitym białkiem, owijamy je wokół rurek, sklejając zachodzące na siebie brzegi ciasta. W garnku rozgrzewamy olej do temp. ok. 180ºC (ja sprawdziłam wrzucając kawałek surowego ziemniaka, jeśli zaczął się smażyć temperatura jest ok.) i wkładamy foremki z ciastem, miejscem sklejonym do dołu, na gorący olej. Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Wyjmujemy, osuszamy z nadmiaru tłuszczu

mojewypiekiinietylko
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 215

Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru to... najszybszy sposób na pyszny, pożywny obiad. Aromatyczne, rozpływające się w ustach mięso i doskonały sos - uwierzcie mi, nic lepszego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 165

Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru to... najszybszy sposób na pyszny, pożywny obiad. Aromatyczne, rozpływające się w ustach mięso i doskonały sos - uwierzcie mi, nic lepszego

Cztery Fajery
Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką 153

musiałam tylko ugotować ryż. A że akurat przyszła sąsiadka na kawę, to tak się zagadałyśmy, że w efekcie ryż przypominał zbitą masę, a nie coś, co nada się do sałatki. Szkoda mi było jednak go wyrzucić, więc po namyśle postanowiłam zrobić wegańskie gołąbki. Przy okazji wykorzystałam niewielką główkę młodej kapusty, która czekała cierpliwie na swoją kolej, ale do zupełnie innego(...)poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja ani wegetariańska, ani tym bardziej wegańska. Jeśli lubicie takie nietypowe gołąbki, to spróbujcie także gołąbków z farszem z ziemniaków i dyni . Też są pyszne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marchewka po koreańsku 235

Marchewka po koreańsku to pikantna surówka o mocnym aromacie czosnku i ziaren kolendry. Łączy w sobie smaki słone (sól i cebula) ze słodkimi (cukier i sezam

Trzeci talerz