Próbowaliście? jeśli nie, to czas to zmienić , ten przepis na proste podanie pomidorów napewno zaskoczy smakiem Składniki: 3 pomidory 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu
Z Majeczką w kuchniPasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. PolecamSKŁADNIKI5 ugotowanych jajek1 łyżka majonezu1 puszka tuńczyka w sosie własnymsól, pieprz do smaku10 dag. sera żółtego
W kuchennym oknie Ewyzrobiłam na oko, dodawałam składniki i próbowałam, czy smakowo mi odpowiada. Polecam Wam bardzo i życzę miłego i słonecznego dzionka :-) Składniki na 4 porcje: 4 średnie buraki 1 opakowanie sera fety opakowanie rukoli 4 garście słonecznika Sos: oliwa z oliwek miód sok z cytryny kilka kropel sosu balsamicznego 1. Buraki dobrze myjemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, buraczki kroimy(...)cienkie plasterki buraki układamy na większym płaskim talerzu. na buraczki dajemy umytą rukolę, pokrojoną w kostkę fetę. Słonecznik prażymy na suchej patelni i studzimy i posypujemy po naszej sałatce. 3. Do miseczki dajemy oliwę, sok z cytryny (ja dałam około 1 łyżkę), miód (łyżki), kilka kropel sosu balsamicznego i mieszamy. Sos musimy smakowo dopasować pod siebie, więc jeśli chcemy jakiegoś
kruche babeczkiszynka i pasztet, na pewno sałatka jarzynowa i jeszcze jakaś z fetą, na pewno jak dołożę jeszcze swoje chcenia, to z kuchni nie wyjdę do niedzieli ;-) najważniejsze, że chcą jeść, że smakuje, że razem i rodzinnie :-) A ja ostatnio postanowiłam znów trochę poeksperymentować i wyszła mi taka mieszanka różnych przepisów :-) no bo ser z jednego, masa budyniowa z drugiego
Czary - gary w kuchnicytryny, by nie ściemniały. Ser rozgniatamy widelcem i mieszamy z masłem. Dodajemy dość grubo posiekane orzechy. Nakładamy farsz do gruszek. Każdą gruszkę owijamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Zapiekamy 15-20 minut, aż gruszki zmiękną. Smacznego :) A jeśli lubicie to połączenie smaków, zobaczcie też przepis na sałatkę z gruszką, camembertem i rukolą
Moje Kuchenne Rewelacjewybrałam najprostrzą wersję jej przygotowania, czyli sałatkę, ale nie byle jaką, bo ognistą z chilli, gorgonzolą i pieczonymi pomidorkami ;) Całość smakuje wybornie, a przy tym świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Polecam! SKŁADNIKI (2 porcje) 1 puszka brązowej soczewicy gotowanej na parze lub 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy 16 pomidorków koktajlowych 50g sera gorgonzola 4 duże ząbki czosnku kilka
DefinicjaSmakuSałatka z truskawkami i szparagami to zdecydowanie mój smak .Do tego kilka dodatkowych składników ,które lubicie i danie gotowe .Prosto i smacznie. Składniki: szparagi ,gotujemy 2,3 minuty i przekładamy do zimnej wody na kilka chwil pomidorki koktajlowe ,kroimy na pół i smażymy 3 minuty sałata truskawki ser feta sól ,pieprz ,oliwa z oliwek Sałatę łączymy z truskawkami . Szparagi
Ladylaura.układamy pieczarki i dodajemy ser żółty. Zawijamy tak jak krokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy w nim naszego naleśnika, by potem obtoczyć jeszcze w bułce tartej. Obsmażamy na złoto z dwóch stron. I gotowe ;) Można je jeść z dodatkiem keczupu, sałatki, albo po prostu w wersji
Lawendowe NieboLasagne jest pysznym, tradycyjnym, włoskim daniem. Aby była smaczna powinny znaleźć się w niej różnorodne składniki - dużo warzyw. Dzisiaj prostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo
Salonik smakówupały sałatka to coś co mogłabym jeść praktycznie cały dzień, świetnie nadaje się na drugie śniadanie bądź jako dodatek do grilla. Składniki: - mieszanka sałat (ja miałam 4 różne ) - 1 mały słoiczek oliwek czarnych - 2 ogórki gruntowe - 100 g sera białego - 50 g sera niebieski lazur - 4 pomidory - 1 papryka czerwona - 100 g orzechów włoskich - 1/2 szklanki(...)Pozostałe składniki kroimy w kosteczkę a orzechy drobno siekamy. Przygotowane składniki dodajemy do sałaty. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym dresingiem polewamy przygotowaną sałatkę
Zainspirowana w kuchnipodaniem danie posypujemy startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY
Blog z ApetytemSałatka kojarząca się z Wielkanocą, bo smakuje jajkami i chrzanem:). Nic nie stoi jednak na przeszkodzie by zrobić ją na Boże Narodzenie ! Kurczaka można z powodzeniem zastąpić dowolną szynką. Ostrość można dowolnie regulować dodając mniej lub więcej chrzanu. 500g filetów z kurczaka 6 jajek 1 puszka kukurydzy 300g sera żółtego 1 pęczek szczypiorku 5 łyżeczek chrzanu 2-3 łyżki majonezu
Szefowa kuchnisałatkę ma z 20 lat i tak naprawdę nie wiem dlaczego nie pojawił się do tej pory na moim blogu. Kiedyś żadna impreza czy święta nie obyły się bez niej i chyba po prostu się przejadła. Zdecydowanie imprezowa, lekko pikantna, zaskakująca smakiem pora, ananasa, czerwonej fasoli i żółtego sera obtoczonego w papryce
To co kochamniesamowity smak. Jest to kolejna sałatka "na szybko" wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna;D Mój Mąż stwierdził: "smaczna to za mało powiedziane". Jak zwykle ma rację;D Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 120 g sałaty rzymskiej 10 listków świeżej bazylii 60 g sera pleśniowego błękitnego Lazur 8 daktyli
Zasmakuj Kuchni