sałatka z ryżem - 3761 przepisów (strona:147/251)

Sałatka ryżowa 182

Składniki: 1 szklanka ryżu 1 ogórek szklarniowy 1 puszka marchewki z groszkiem 250-300 g wędzonego fileta z piersi kurczaka 1 mała czerwona cebula sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy … Czytaj dalej Sałatka ryżowa

czarrna od kuchni
Sałatka z warzyw, ryżu i kaszy 114

Taka sałatka jest idealna na drugie śniadanie. Bardzo sycąca i prosta w wykonaniu. Wystarczy ugotować ziarna, pokroić warzywa i wszystko razem wymieszać. Sałatkę można podać ze świeżym pieczywem. Można zapakować do pudełka śniadaniowego i zabrać do pracy, szkoły czy na piknik. Sprawdzi się również jako lekkie danie obiadowe, ale polecam na drugie śniadanie. Zróbcie koniecznie. Będzie zdrowo, pysznie i kolorowo(...)dipów i sałatek Wykonanie pysznej sałatki: 1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczków do większej miski i dokładnie studzimy. 2. Pomidory i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plasterki, pomidory kroimy w w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatkę odstawiamy żeby składniki się przegryzły

Izabelawkuchni
Sałatka z krewetkami 123

Składniki: 3/4 szklanki ryżu lub 1 woreczek 200 g mini krewetek 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa w syropie 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz … Czytaj dalej Sałatka z krewetkami

czarrna od kuchni
Sałatka z kuskusu – dobry pomysł na dodatek do grilla. 115

pszenicy. Zazwyczaj serwowany z gulaszem u mnie jednak w wersji z warzywami jako sałatka. Kuskus jest bardzo delikatny w swojej konsystencji oraz bardzo lekki co sprawia, że idealnie nadaje się jako dodatek do dań mięsnych. Jest to też dobry zamiennik w przypadku kiedy ryż czy makaron już nam się znudziły... Składniki: szklanka kuskusu 1,5 szklanki bulionu cebula średniej wielkości

wysmienity
Pstrąg w pikantnym sosie kaparowym 130

długo kapary na półce stały :) Kiedyś miałam wykorzystać do sałatki, ale nie wyszło. I dobrze. Bo wyszedł pyszny sos do ryby. Zamówiłam świeżą rybę z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. Świeży pstrąg wylądował na patelni. W lekko pikantnym sosie kaparowym i ryżem curry. Z pozoru dwa różne składniki idealnie skomponowały się w jedno danie. Składniki na 3-4 porcje: 200 g ryżu

Kucharzyca
SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM 127

Sałatka ryżowa z tuńczykiem to moja kolejna tuńczykowa propozycja. Nadaje się na każdą okazję- kolacje rodzinne, imprezy czy też na święta. Jest bardzo smaczna i pożywna. Polecam :) Składniki: * 1 woreczek ryżu * 2 puszki tuńczyka * 5 jajek ugotowanych na twardo * 5 ogórków kiszonych * 1 mała cebula * 1 por- biała część * 1 puszka groszku konserwowego * 1 mała czerwona papryka * 1 łyżka majonezu

Zrób to smacznie
Sałatka ryżowa z łososiem 119

Sałatka dla tych co cenią zdrowie, są na diecie, żyją fit i lubię zjeść kolorowo, smacznie i zdrowo.Polecam łososia ugotować na parzę bo jest bardzo delikatny i soczysty. 1/2 szklanki ryżu 20 dkg łososia 6 truskawek 1/2 awokado 10 gron winogrono ciemne 6 kulek mozzarella 1 garść roszponki 1/2 cytryny sól, pieprz kolorowy przyprawa do ryb oliwa z suszonych pomidorów

wesoła kuchnia
Zielona sałata na słodko 369

Do drugiego dania polecam zieloną sałatę na słodko. Sałata idealnie pasuje do kotlecików podanych z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Sposób przygotowania który publikuję został zainspirowany przepisem

paapilotkaa
Cukinia faszerowana sałatką z tuńczyka 141

Farsz jest efektem posiadanych w kuchni produktów: ryżu, tuńczyka i pomidorów. Sezon na cukinię w pełni, ciężko przejeść ;) Szczególnie, że nie wszyscy w moim domu są

Pasja Smaku
Sos Tzatziki na indyjską nutę - Khira raita 158

Jest to indyjska odmiana sałatki z ogórka a raczej sosu przypominającego z wyglądu grecki sos Tzatziki. Do greckiego Tzatziki do przyprawienia dodaje się jednak tylko czosnek, sól i pieprz. Indyjska wersja nazywa się Khira rita i dzięki indyjskim przyprawom zyskuje nowego wymiaru smakowego. Idealnie nadaje się jako dodatek do indyjskich potraw z ryżem, ale i do wszelkich innych indyjskich smakowitości(...)chce. Prowadzona przez indyjską rodzinę serwującą oryginalne indyjskie potrawy i tylko w weekendy. W Indiach taka schłodzona służy do neutralizowania ("schładzania") podniebienia przy spożywaniu ostro przyprawionych potrawach. W tej sałatce oryginalnie nie powinno być czerwonego koloru więc smak można zaostrzyć nieco (jeśli ktos chce) zielonymi papryczkami chili, ale to już kwestia wyboru. Można wcale nie dodawać chili wcale. SKŁADNIKI

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka wyśmienita 107

Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu wyśmienita sałatka 4-składnikowa :). Zrobiła u mnie ostatnio furorę gdy podałam ją na imprezie. Goście byli zachwyceni i z chęcią sięgali po dokładkę. Przepis który na pewno zostanie ze mną na dłużej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie makaronu w kształcie ryżu 1 większa papryka, u mnie żółta(...)zimną wodą. paprykę i ogórka pozbawionego gniazd nasiennych kroimy w kostkę, wszystkie składniki przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy wraz z majonezem, gotową sałatkę wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Buddha bowl – tofu w sosie miód-sriracha 232

warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh, rośliny strączkowe, jajko. Zielenina, pestki i nasiona, spajający całość sos. Megazdrowe i ultrapyszne! Amerykanie nazywają taki zestaw ‘Buddha Bowl’ – dla mnie to zdrowa miska rozmaitości. Trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad rozłożony na części pierwsze. Do zjedzenia na ciepło(...)Składniki rozkładamy w miskach tak, żeby każdy był doskonale widoczny – to świetna kolorowa kompozycja która z miejsca pobudza trawienie Do miski dajemy po porcji (koło 2-3 łyżki) wymieszanego ryżu, po garści mieszanki sałat, po dwie łyżki przesmażonej na szybko na kokosowym oleju marchwi, ugotowane różyczki brokułów. Rozkładamy usmażone tofu, polewamy całość nitkami orzechowego sosu i posypujemy świeżo posiekanym grubym

Karo in the Kitchen
Sałatka na bardzo dobre samopoczucie 69

muszę wyciągać wagi ,łyżek i szklanek to czuję się idealnie. Składniki: - jeden woreczek Lunch Mix  KUPIEC  czyli 100 g mieszanki ,w której znajdziecie ryż parboiled, kaszę bulgur, kaszę owsianą i ryż czerwony ( ugotujcie na sypko, rozłóżcie na duży talerz,ostygnie) - jedną sztukę fenkułu włoskiego pokrojonego w piórka - kilka suszonych pomidorów w oleju pociętych w paski - kilka zielonych(...)ziaren granatu - kilka posiekanych listków sałaty - glassa balsaniczna z octem balsamicznym z Modeny. Nie wyobrażam sobie ,żeby miało jej tutaj zabraknąć. Ocet balsamiczny świetnie komponuje się z tego typu sałatkami owocowo-warzywnymi - sól do smaku oraz oliwa z oliwek Na wychłodzony Lunch Mix wyłóż oliwki i pomidory, posyp całość fenkułem czyli koprem włoskim. Dodaj listki sałaty :głównie poluj w miksie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka dwa oceany 136

Sałatka dwa oceany Sałatka dwa oceany , to w zasadzie dwie sałatki , jedna z tuńczykiem , druga z paluszkami surimii . Obie sałatki są bardzo smaczne , każda jest zupełnie inna , dzięki czemu nie tylko fajnie razem wyglądają , ale także świetnie smakują " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam jako fajny pomysł(...)surimi-pokrojonych w grube plasterki 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu 2 pęczki koperku -posiekanego 1 ząbek czosnku -wyciśnięty praską skórka starta z jednej ,dużej cytryny ( na drobniutkiej tarce ) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól i biały pieprz do smaku Ocean tuńczyka przygotowujemy jak każda sałatkę , z tą tylko różnicą ,że składniki „mokre” ( fasolka z zalewy

Ogrodnik w podróży
Cukinia faszerowana 153

Ostatnio w sklepach pokazała się okrągła cukinia. Od razu ją kupiłam, bo naprawdę ma swój urok. Można również ją faszerować, a farsz można komponować według uznania

Salonik smaków