sałatka z porem - 2550 przepisów (strona:109/170)

Surówka z pora i groszku z miętą 144

Mam dla Was dziś pyszną surówkę, których według mnie nigdy nie za wiele. Inne połączenie składników i nasza ulubiona surówka zmienia charakter i jest pyszna i

Moje Małe Czarowanie
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z PAPRYKĄ 166

 Krucha kapusta kiszona okraszona olejem lnianym z chrupiącą czerwoną papryką i rzeżuchą ,czy jest coś smaczniejszego?Potężną dawką witamin i minerałów. 30 dag.kiszonej kapusty 1

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Surówka z porów, jabłek i ogórka 208

Kolejna szybka i bardzo smakowita surówka zagościła na naszym stole. Surówka jest bardzo aromatyczna, chrupiąca i znika szybko, zróbcie więcej bo będzie za mało. Robi się

Moje Małe Czarowanie
Koktajl ZMIERZCH z ŻEŃ-SZENIEM 292

Wieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy. Koktajl w

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak w cieście francuskim 179

upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam. Przełożyłam na blaszkę wyłożoną papierem (można wykorzystać papier, w który było zawinięte ciasto francuskie) miejscem zawinięcia do spodu. Ponacinałam, posmarowałam jajkiem i posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut. Upieczonego kurczaka w cieście francuskim podałam z sałatką. Danie sprawdza się

mojewypiekiinietylko
"Kuchnia miłosna. Afrodyzjaki" recenzja książki 140

teraz pora na "pokaż kotku, co masz w środku". Książka podzielona jest na siedem części, a każda z nich opisuje kuchnie miłosną innego kręgu kulturowego. I tak mamy kuchnie: francuską, włoską, polską, meksykańską, hiszpańską, żydowską i orientalną. Każda poprzedzona krótkim opisem. Przepisy? Po japońsku: "jakotako". Jest wiele ciekawych propozycji - ciasteczka sezamowe, paella z owocami morza, sałatka z selerów, znajdziecie

Kraina Tysiąca Smaków
ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 294

zapieczone w cieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie spróbujcie! Ps. od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po indyka na wagę sięgam po indyka pakowanego . Zwracam jednak(...)zapachami, a opakowanie stanowi skuteczną ochronę przed zakażeniem bakteriami. SKŁADNIKI: ( 4 roladki ) * filet z indyka – ok. 500 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * duża marchew – 1 szt * por – 1 szt * cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka * ciasto francuskie – 300 g * żółtko do posmarowania * masło klarowane SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z indyka kroimy w plastry, cienko rozbijamy

Ostra na Słodko
Deser pełen zdrowia z chia i suszonym jabłkiem. Poznajcie świat Amkez. 185

każdej porze i wszędzie. Kiedyś już próbowałam innych tego typu produktów i niestety były suche i bez smaku. Amkez to coś zupełnie innego. Wyraźnie wyczuwalny smak. Wiemy co jemy. Po prostu pyszne! Wraz z moją rodziną szczerze Wam polecamy te zdrowe przekąski. Mąż, jako wielbiciel buraczków, upatrzył sobie te zdrowe plasterki. A ja poza jabłuszkami tworzę sałatki z plastrami pomidora

Słodkie okruszki
Kapuśniak 119

selera, 1/2 pora, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 600 g żeberek wędzonych, 500 g kapusty kiszonej, szczypta cukru, 4 ziemniaki (najlepiej typu A sałatkowe) Włoszczyznę umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można wykorzystać do zrobienia sałatki. Kapustę kiszoną

królestwo garów
Kwiatowa sałata 138

sałatki, czy deseru nada daniu orginalnego wyglądu i wyrafinowanego smaku. Nigdy nie jedz jednak kwiatów, które zostały opryskane środkami ochrony roślin, pochodzących z kwiaciarni lub centrów ogrodniczych. Największą pewność da własny ogródek lub zebranie dziko rosnących kwiatów na łące z dala od ruchliwych dróg. Teraz  uroku serwowanym potrawom dodają fiołki, stokrotki i bratki - to ich pora. W mojej sałacie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczna ryba po grecku z goździkami 166

rosół, schab, sałatkę jarzynową, ciacho, bigos, oraz rybę po grecku. Pierwszy raz dodałam goździki i nie żałuję. Nadały bardziej wysublimowanego smaku. Idealna propozycja także na święta Bożego Narodzenia. Zdjęcia robiłam w pięknych promieniach listopadowego słońca.... Składniki: 0,5 kg filetów ryby np. morszczuka, dorsza, mintaja 3 marchewki 1 duża pietruszka 1 średni seler 1 cebula 1 mały por 2 listki

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka wielkanocna -idealnie nadaje się na każdą okazje nie tylko na wielkanoc 124

składniki 1 opakowanie kolorowego tortelini 20 dag szynki pokrojonej w kostkę 20 dag sera żołtego startego na tarce 2 lub 3 pomidory pokrojone 1 ogórek świeży

Moje Wyroby
Blender Illumina 4 w 1. 125

przydaje się do przygotowania niemal każdej potrawy. Zastępuje szatkownicę, przecierak, ubijaczkę do jajek i wiele innych. Zaraz po kuchence jest chyba najważniejszym urządzeniem służącym do przygotowywania jedzenia. Do tej pory miałam do czynienia z trzema blenderami, z których tylko jeden pozostał w pełni sprawny. Ze względu jednak na brak pojemnego rozdrabniacza, zdecydowałam się na blender Illumina 4 w 1 marki(...)względu na swoją wysokość. Rozdrabniacz – to plastikowy pojemnik, w którym umieszczamy dołączone do zestawu noże rozdrabniające. Podłączamy do niego jedynie część napędową blendera. Zwykle przygotowuję w nim dressingi do sałatek i pesto, jednak dobrze radzi sobie również z miksowaniem składników na pulpety rybne czy burgery z ciecierzycy lub soczewicy. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest możliwość przykrycia pojemnika specjalną pokrywką i włożenia

Poranek na słodko
Warsztaty fotografii kulinarnej z Olympus Polska 101

pory nie rozstawałam się z moją ulubioną, jednak wielką lustrzanką. Poniższe fotki odmieniły moją perspektywę i widzę, że te aparaty potrafią zdziałać cuda! Wszystkie zdjęcia we wpisie są bez obróbki. Czy już wiecie, że świat jest bardzo mały? Ja przekonuję się o tym na każdym kroku. Dziś, podczas prezentacji Kuby zauważyłam dobrze mi znane zdjęcie. Zdjęcie sałatki z mojego przepisu

Kuchnia Bazylii
Przepis na sałatkę jarzynową - v. białkowa 158

sałatka stanie po stronie potraw węglowodanowych lub białkowych. Będziemy mogli spokojnie z czystym sumieniem (a potem czystymi jelitami) zjeść ją z pieczywem lub w drugiej wersji w towarzystwie jajek lub wedlin  na talerzu i nie martwić  się, że przytyjemy, stracimy energię lub pogorszymy stan swojego zdrowia. Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 5 jajek 1 por (biała

Dieta Rozdzielna i Zdrowie