salatka z pora - 4953 przepisów (strona:94/331)

Sałatka selerowa 64

por kukurydza szynka konserwowa jajka majonez Przygotowanie Seler delikatnie przepłukać i wycisnąć, por pokroić w talarki i posolić, szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki warstwami przekładać i na koniec przełożyć majonezem. Można powtarzac warstwy, por, szynka, kukurydza ,seler i na to majonez. Na koniec ugotowane jajka na twardo zetrzeć na tarce i posypać górę. Autor przepisu: Janeczka Gilarska Artykuł Sałatka

Wasze Przepisy
Klasyczna sałatka warzywna – kaszubska bulwówka 21510

jest obecna prawie w każdym polskim domu, niby przepis ten sam, składniki te same, ale często smakuje w każdym miejscu inaczej. Gospodynie dodają por, cebulę, jabłko, pietruszkę, więcej bądź mniej równych warzyw. Ja pokazuje klasyczną sałatkę, którą robi się w moim domu od kilku pokoleń. Sałatka warzywna jest dosyć pracochłonna. Praktycznie wszystkie warzywa należy ugotować dzień wcześniej i dobrze schłodzić

To Musisz Wiedzieć
Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami 132

obiadu Trzeba przyznać, że to proste toskańskie jedzenie jest po prostu pyszne. W naszym przepisie zamiast świeżych pomidorów, użyliśmy pieczonych, bo o tej porze roku trudno o dobre pomidorki. Upieczone nabierają słodyczy i smaku. W sałatce są też: pieczona papryka, bakłażan oraz stek. Dodatek mięsa sprawia, że to letnie danie zmienia się w pełnowartościowy obiad. Przepis inspirowany blogiem myrecipes.com

Niedzielny kucharz
Sałatka śledziowa z porem. 291

Przepis na tę sałatkę dostałam od rodziców mojego męża. I muszę przyznać, że jest to moja ulubiona sałatka śledziowa. Przepis: dwa opakowania śledzi po 220g , 2 x por, jabłko, pieczarki konserwowe - puszka, ogórki konserwowe - 2/3 słoika, majonez, śmietana 18%, pieprz. Składniki pokroić w drobną kostkę - oprócz śledzi, które pokroić należy w większe kawałki.  Gdy składniki są już pokrojone

W kuchni u Moniki
EXPRESOWA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM - GOŚCIE W DRODZE + FILMIK 104

Polecam szybką i smaczną sałatkę która smakuje wszystkim. Brokuł z dodatkami to świetne połączenie, sosu czosnkowego jest więcej przez to zawsze każdy może sobie go dołożyć. Polecam.  SKŁADNIKI :   1 ugotowany brokuł 4 jajka ugotowane na twardo  200 g łososia wędzonego 2 pomidory 1 świeży ogórek  1 czerwona papryka kawałek pora 1/2 puszka kukurydzy(...)łyżeczka siekanego koperku PRZYGOTOWANIE :   Brokuł po ostudzeniu rwiemy na kawałki i układamy w dużym naczyniu, na to rozkładamy pokrojoną paprykę, ogórek, por i kukurydzę. Łososia rwiemy na kawałki i wciskamy w sałatkę. Na koniec rozkładamy pokrojone jajko.  Składniki sosu dokładnie mieszamy i lekko polewamy sałatkę po wierzchu. Odkładamy do schłodzenia. Sałatka można podać od razu

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z selera naciowego 154

lekko słodka dzięki dodatkowi rodzynek. Myślę, że będzie świetnym dodatkiem na świątecznym stole, ale także na każdej innej imprezie.  Sałatkę z selera naciowego znam już od dość dawna, jednak nie wiem czemu do tej pory nie pojawiła się na blogu ;) Akcja wspólnego gotowania była świetną okazją, aby w końcu ją Wam pokazać.  Sałatka z selera naciowego Składniki

Codzienne Gotowanie
Sałatka wielowarzywna z fasolą Adzuki 340

przepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu nie rozpada się i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g  Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw  Iglotex 1 por bez części ciemnozielonej ogórki kiszone najlepiej(...)parujemy. Do miękkości. Uparowane warzywa nie rozpadają się, ale przede wszystkim nie traca swoich cennych właściwości zdrowotnych ! Schładzamy. Dodajemy do fasoli, mieszamy delikatnie. Pora szatkujemy w cieniutkie dyski, przelewamy wrzątkiem, odciskamy, dodajemy do sałatki.  Mieszamy.Kroimy ogórki w kosteczkę i dodajemy do całości. Robimy majonez. Kilka łyżek majonezu miksujemy z musztardą, solą, pieprzem. Wlewamy na salatkę. Mieszamy łopatką

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszna bezmięsna kolacja 83

pogoda kusi, komu chce się stać w kuchni, kiedy ma makaron pod ręką. Na pewno nie ja. Makaron w wersji wegetariańskiej z fasolką, porem, szparagami i szpinakiem smakuje na ciepło jak i jako letnia makaronowa sałatka. Proste wiosenne składniki dodają daniu świeżości i aromatu. Fasolka cannellini to biała fasola, która lekko się rozpada i tworzy kremowy i wegetariański sos . Lubię

codojedzenia
Sałatkowa Imprezka 779

opakowanie tortellini z serem ·        1 majonez średni ·        Mały kalafior ·        Biała końcówka pora ·        5 ogórków konserwowych ·        4 jajka ·        1 pęczek rzodkiewki(...)dnie okrągłej tortownicy. Smarujemy cienko majonezem. 2.    Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem. 3.    Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem. 4.    Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy

Kulinarna Chwila
wielowarzywna sałatka wielkanocna 1810

składniki: 100 g zielonej soczewicy 3 jaja 1 puszka groszku konserwowego 200 g ogórków konserwowych 400 g marchewki 400 g ziemniaków 200 g selera 100 g

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka bankietowa 106

łatwa do zrobienia z ogólnodostępnych składników. Taka sałatka bardzo zasmakowała moim gościom i gwarantuję, że wasi również będą zachwyceni! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (170 g) 3 jajka 1 nieduża cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki 80 g żółtego sera gouda lub edamski kawałek pora (biała część, około 4-5 cm) 1 puszka kukurydzy(...)śmietaną i musztardą. 3. Ser zetrzeć na tarce do miseczki, w której będziemy robić sałatkę. Następnie dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. 4. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączyć z zalewy. 5. Do sałatki wsypać odsączoną kukurydzę, dodać rozdrobnionego tuńczyka. Następnie dodać pokrojonego w półtalarki pora oraz starte białko jajka. Oprószyć solą, pieprzem. Wsypać odsączony groszek i pokrojoną

Danka Pichci
Zupa z topinamburu z sałatką 126

Przepis oryginalny: -500 g topinamburu -300 g podgrzybków mrożonych -2 ząbki czosnku -1 por -1 łyżka suszonego majeranku -1,5 l przegotowanej  wody -100 ml kwaśnej śmietany 18% -50 ml oliwy -2 łyżki oleju rzepakowego -sól, pieprz do smaku Sałatka: -100 g mrożonego zielonego groszku -100 g pomidorków koktajlowych -2 szalotki -1/2 pęczka szczypiorku -gotowe grzanki  -sól(...)rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, pieczemy topinambur przez 25 minut. Odsączone grzyby kroimy na mniejsze kawałki i wraz z pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku podsmażamy na oleju. Białą część pora pokroić na kawałki i wraz z upieczonym topinamburem i grzybami z czosnkiem włożyć do garnka, wlać wywar z grzybów i zalać gorącą wodą, dodać majeranek.Gotować przez

Kulinarne przemyslenia
Pyszna sałatka z zupek chińskich 2341

Pyszna, kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka z zupek chińskich. Składniki pierś z kurczaka dwie zupki chińskie papryka czerwona kilka ogórków korniszonów kukurydza por natka pietruszki majonez sól, pieprz Przygotowanie Kurczaka kroję w kostkę przyprawiam i smażę na patelni. Dwie zupki razem z przyprawami zalewam wrzątkiem tylko tyle aby zakryły makaron i czekam(...)wpije całą wodę. Do miski wrzucam kurczaka, przygotowany makaron, paprykę i ogórki korniszony drobno pokrojone w kostkę, kukurydzę, pokrojony w półksiężyce por i natkę pietruszki. Wszystko przyprawiam solą, pieprzem i dodaję majonez. Autor przepisu: Anna Artykuł Pyszna sałatka z zupek chińskich pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sałatka Marudna Małgosia 132

Sałatka Marudna Małgosia Sałatka, którą można podać na różne uroczystości, jak również dodatek do mięsa lub Grilla. Składniki: ·        1 por ·        2 pęczki rzodkiewki ·        10 dag sera żółtego ·        20 dag szynki konserwowej(...)Pieprz ·        4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki) 2.    Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę 3.    Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki 4.    Następnie siekamy drobno

Kulinarna Chwila