Jesień i zima to dla mnie czas kiedy najczęściej przygotowuje szybkie, pożywne i aromatyczne gulasze oraz zapiekanki. Wiosną i latem wolę lekkie dania takie jak sałatki czy zupy krem. Przepis na dzisiejszy gulasz z ziemniakami, groszkiem i czerwona fasolką powstał dość spontanicznie po przejrzeniu zawartości szafek i lodówki. Użyłam do niego groszku mrożonego ale taki konserwowy też spokojnie się nada(...)jednak w wersji wegetariańskiej też Wam zasmakuje. Składniki: 600g ziemniaków, umytych, obranych i pokrojonych w mniejsze części puszka czerwonej fasolki konserwowej – odsączona z zalewy 450g mrożonego groszku 300g pieczarek, obranych i pokrojonych w mniejsze kawałki 400 ml rosołu warzywnego łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, czerwony pieprz, czarny pieprz masło małe opakowanie śmietanki 12% łyżka mąki pszennej Przygotowanie: W dużym
Życie ze smakiemWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 500 g pieczarek, średni por, 5 średnich ogórków kiszonych
JejKuchniamogłabym być Włoszką … Tymczasem nie pozostaje mi nic innego jak udać się na zakupy po kilka składników, aby przybliżyć sobie smak Włoch przygotowując poniższy posiłek. Po pierwsze brązowe pieczarki – koniecznie muszą być brązowe ze względów smakowych, ale i estetycznych – zastępowanie ich zwykłymi nie jest dobrym pomysłem. Po drugie cytryna – skórka i sok stanowiące świeżą bazę sosu. I po trzecie(...)rodzaju sałatki i zredukowałam jego ilość do 250 g – w sam raz na dwie sute porcje. W skład wchodzi jeden niewegański składnik - parmezan, którego z przyjemnością się pozbyłam na rzecz płatków drożdżowych, choć prawdę powiedziawszy nic się nie stanie jak postanowisz nie zastępować usilnie sera - następnym razem zdecydowanie tak uczynię. Składniki: 250g makaronu spaghetti 250g brązowych pieczarek 1 ząbek
Roślinna - blog wegańskicukinii. Przykrywamy szmatką i odstawiamy tym razem na 1 godzinkę. Przekładamy sałatkę do słoiczków i pasteryzujemy 15 - 20 min. na małym ogniu. Ostrożnie wyciągamy słoiczki z garnka, odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do ostudzenia. Koniecznie zobaczcie jak robię faszerowane cukinie ryżem i pieczarkami . Zapraszam też na inne moje social media: 🎬 YouTube 📷 Instagram 👫 Fanpage 💰 Dotacje Pozdrawiam
Rita creativecukinii. Przykrywamy szmatką i odstawiamy tym razem na 1 godzinkę. Przekładamy sałatkę do słoiczków i pasteryzujemy 15 - 20 min. na małym ogniu. Ostrożnie wyciągamy słoiczki z garnka, odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do ostudzenia. Koniecznie zobaczcie jak robię faszerowane cukinie ryżem i pieczarkami . Zapraszam też na inne moje social media: YouTube : https://www.youtube.com/c/RITAfoodchannel
RITA food channeldelikatnie naciętych, które po upieczeniu tworzą ładną kratkę, był również chłodnik , sałatka z zupek chińskich , no i pieczywo posmarowane masełkiem upieczone na grillu świetnie smakuje. Był również słodki punkt grillowania ;) ciasto kruche z rabarbarem . SKŁADNIKI: SZASZŁYKI pierś z kurczaka 3 – 4 ziemniaki cebula lub małe cebulki pieczarki patyczki MARYNATA łyżka miodu sok z cytryny 3 łyżki oleju łyżeczka papryki
RAROSSAaszy jaglanej ze szpinakiem i pieczarkami Marzena Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku Ela Surówka z jesiennych owoców Marta Pasztet z cukinią Di ana Batoniki owsiane z dodatkiem otrębów Małgo r zata Sałatka z czerwonej papryki i pora Magdalena Naleśniki
Magiczne Życie Martyjedzony prosto z talerza:) Tym razem jednak postanowiłam coś pokombinować i zrobiłam sałatkę. I wyszła całkiem, całkiem:) Warto spróbować tych smaków, polecam Wam:) Składniki: 600 g bobu; 300 g szynki gotowanej; 1 papryka czerwona; 1 papryka żółta; 1 czerwona cebula; 1 puszka kukurydzy; 2 małe słoiki marynowanych pieczarek; zielony koper; majonez; sól, pieprz; Wykonanie: Bób przepłukać, zalać zimną wodą, lekko
In my kitchenmogę się oprzeć. Dziś powstała bardzo syta, zdrowa sałatka. Detox się przyda każdemu. Szybka w wykonaniu, smaczna i chleba do niej nie trzeba! Składniki -mix sałat gotowych i umytych kolorowych -pomidorki koktajlowe -listki bazylii -szynka drobiowa u mnie moja własna z szynkowara -marynowane pieczarki -suszone pomidory -czarnuszka -natka pietruszki i listki bazylii -ulubiony ser twardy pokrojony w kosteczkę
Z Kuchni Do Kuchniwymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem 1 pomidor świeża bazylia 0,5 kg sera mozzarella - wiórki 1 cebula czosnkowa 0,4 kg mieszanki owoców morza - polecam sałatkę z owoców morza z Lidla http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/pl_47891_01_b.jpg Podawać na gorąco
ClauditteMissCookingTo danie na pewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą
Salonik smakówNa obiad proponuję pyszny i sycący placek po węgiersku. W tym daniu każdy znajdzie dla siebie coś dobrego: gulasz po węgiersku lub placek ziemniaczany
Salonik smakówwynagrodzi. W przepisie napiszę Wam też jak przygotować warzywa na sałatkę aby miały słodko- kwaśny smak. Mięso możecie zawinąć w tortillę, chlebek pita lub podać z frytkami lub kaszą. Wybór pozostawiam Wam Lubisz jedzenie fast food w domowej wersji, zajrzyj też do przepisów na: – zapiekanki z pieczarkami – domowe cheeseburgery – pizza z salami – pizza z szynką
nietylkopasta.plnajlepiej wykorzystać w tym celu gałkownicę do lodów) i sałatkę. Pozostałą sałatkę, która nie zmieściła się na talerze położyć na stół. Całość można dodatkowo udekorować świeżymi ziołami (u mnie gałązka tymianku i liście mięty). Uwagi: Jeżeli macie problem z zakupem grzybów shimeji, to można je zastąpić małymi pieczarkami przekrojonymi na pół. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl
Passions hobbies life