czereśnie są obowiązkowe. Często pojawiają się thermomixowe specjały, bo część z nas jest szczęśliwymi posiadaczami (do dziś pamiętam te ziołowe chlebki Kasi K. ...). Oczywiście nie ma imprezy składkowej bez sałatek. I jeśli człowiek chce spróbować wszystkiego nawet po odrobinie, to po pół godzinie czuje, że ścianki żołądka ocierają mu się o pęcherzyki płucne. Ale je dalej, bo takie to wszystko(...)SZORTBREDY Z ROZMARYNEM mały pęczek świeżego rozmarynu (nasz!) 75g parmezanu 150g mąki 100g średnio miękkiego masła 1 średnie jajko Do dekoracji opakowanie śmietankowego serka około 100g wędzonego łososia w plastrach kilka gałązek świeżego krwiściągu (nasz!) garść świeżych kwiatów ogórecznika (nasze!) Rozmaryn bardzo drobno siekamy. Parmezan trzemy na drobnej tarce- można kupić tarty, ale polecam to zrobić samemu (więcej
les mirabellesróżnie, pomimo że cała rodzina je uwielbia. To chyba przyzwyczajenie: obiad = mięso... Jednakże staram się, aby ryby były przygotowywane na rozmaite sposoby i gościły w wielu potrawach, np. w omletach, sałatkach, czy chociażby jako przekąska z domowym chlebem. Wiem, że nie wszyscy zdają sobie sprawę - z obecności ryb w swojej diecie, dlatego przeczytajcie poniższy tekst. Jestem pewna, że jeśli za rzadko(...)wraz z pożywieniem. To wcale nie jest trudne, ponieważ wystarczy zjadać porcję ryby zaledwie 2 razy w tygodniu. Najwięcej kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie: halibut, łosoś, makrela, sardynka, szprot oraz śledź. Oprócz tego ryby są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka , które jest podobne do białka zwierzęcego, ale nasz organizm łatwiej je przyswaja. Dodatkowo ryby są niskokaloryczne
Di gotujełatwiejsza w krojeniu i nie rozpada się tak jak w przypadku makaronowej. Wystarczy dodać do zapiekanki kolorowe warzywa, aby nabrała fajnego wyglądu. Przed włożeniem do naczynia wygląda trochę jak sałatka w 5 minut.😋 Gdyby nie surowe mięso mielone, można by ją już jeść w takiej formie 😜 Po upieczeniu wierzch ma przypieczony na ciemno, a środek jasny i kolorowy(...)przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach. Zachęcam również do spróbowania innej zapiekanki z kaszy jaglanej ZAPIEKANKA JAGLANA Z CUKINIĄ I ŁOSOSIEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuMakaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W kontekście zwiększonego ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, jajka to temat stale wypływający w sieci i mediach pisanych. Jednego roku są absolutnie złe i zakazane, kolejnego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wcześniej, a usmażyć przed podaniem. Ja najbardziej lubię je z farszem pieczarkowym, żółtkami i koperkiem – są przepyszne. Można użyć do nich także białek lub dodać do farszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka(...)sucha (powinna być lepiąca) dodajemy łyżkę majonezu (lub śmietany). Jeśli masy wyszło mało, dodajemy część posiekanych białek. Ja najbardziej lubię farsz z samych żółtek – białka pozostawiam wtedy do sałatki, ale jeśli chcecie, możecie je rozdrobnić i dodać do masy. Faszerujemy skorupki i delikatnie uklepujemy. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Przykładamy do niej jajka od strony farszu. Tak przygotowane możemy
Poezja smakuMakaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!swoją historię i na pewno większość krakowian odwiedziło to miejsce co najmniej raz w swoim życiu. Knajpka serwuje tylko i wyłącznie dania kuchni włoskiej. Pizza, makarony, owoce morza, ryby, sałatki, włoskie przystawki oraz desery to dania, które znajdziecie w czytelnie zaprojektowanej karcie. Wnętrze lokalu przypomina swoim wystrojem tradycyjną restaurację włoską. Ciepłe oświetlenie, kraciaste obrusy i zdjęcia na ścianach pozwalają poczuć(...)się i zachwycam za każdym razem kiedy bywam w tym miejscu. Jeśli lubicie włoskie gnocchi te są naprawdę rewelacyjne. 3 rodzaje tagliatelle : Tagliatelle con salmone (Makaron wstążki z kawałkami łososia, groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami w sosie z serka mascarpone i z natka pietruszki) Dla tych którzy lubią łososia z włoską nutą czyli dodatkiem suszonych pomidorów i serka mascarpone
I LOVE LIFEDania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!