sałatka z łososia - 1481 przepisów (strona:68/99)

Restauracja UKIM, pysznie jak u wietnamskiej mamy 159

UKIM spróbujemy kuchni wietnamskiej, tajskiej i chińskiej. Na naszym stole pojawiają się kolejno: Spring Rolls wołowina - sezam, makaron ryżowy, warzywa, papier ryżowy,  5,90 zł/szt Spring Rolls łosoś - awokado, makaron ryżowy, warzywa, papier ryżowy,5,90 zł/szt Spring Rolls krewetki - ananas, makaron ryżowy, warzywa, papier ryżowy,5,90 zł/szt Zostały podane z trzema sosami: rybnym, orzechowym(...)makaron sojowy, grzybki mun, kiełki,   4,90 zł/szt Minimalna ilość nemów, które można zamówić to dwie sztuki. Są smaczne, chrupiące i niezbyt tłuste. Nemy Następnie kolej na sałatki: sałatka Goi Tron z krewetkami,  kalarepą, marchewką, kolendrą, orzeszkami ziemnymi  sosem ,  19,90 zł sałatka Bun kaczka - makaron ryżowy, sałata lodowa, kolendra, kiełki, prażona cebula, orzeszki ziemne

Kulinarne przygody Gatity
Pełną parą na nowo, czyli pierożki dim sum 216

grzyby shitake łosoś i suszone pomidory owoce morza i kawior Bardzo fajnym pomysłem jest mix pierożków pół/pół, można wtedy zamówić dwa różne smaki. W ofercie jest też deska Dim Sum, która zawiera dwa rodzaje pierożków Oprócz tego możemy tu zjeść różne zupy (Wonton, Tom Kha z kurczakiem lub z krewetkami), przekąski ( spring rollsy, wakame, sałatkę z mango, beer

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6438

Śledzie 1. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii

Czerwona Porzeczka
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 218

zaskoczenie. Połączenie łososia i śledzia fajnie zgrało się - nie było czuć tego intensywnego posmaku śledzia. Wszystko poprawnie doprawione i słono - dlatego zapewne bliny z buraka nie było solone aby zrównoważyć smak słony. No właśnie - takie bliny - pulchne, leciutkie mógłbym jeść na okrągło! Danie główne - comber z królika faszerowany kurkami i orzechami, puree z groszku i zielona sałatka Rzadko można spotkać

Right Behind The Kitchen
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 140

Mail SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 1 Comment / 19/11/2015 ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 0 Comments / 14/11/2015 WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 0 Comments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH AVOCADO 0 Comments / 07/11/2015 FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE

Martyna Cooks
Sałatka z wędzonym łososiem 412

było gdy by na stole znalazła się jeszcze jakaś sałatka . Otwarłem więc lodówkę, by zobaczyć z czego mogę wykonać ową sałatkę. Powstała z tego co znajduje się zawsze w mojej lodówce. Składniki: Sałata lodowa Pomidorki koktajlowe Łosoś wędzony opakowanie 200 g Jogurt naturalny Majonez Szczypiorek 3 jajka Sól pieprz Przygotowanie Sałatę obieramy płuczemy i delikatnie osuszamy, ja używam wirówki

cookpl
Sałatka nicejska 218

Pełna smaków sałatka z warzyw świeżych i gotowanych, wzbogacona smakiem wędzonej ryby i filecików sardeli z puszki (anchois). Oliwki i suszone pomidory nie pozostawiają wątpliwości, że to włoski klimat. Oryginalny przepis można znaleźć w książce Anne White „Kuchnia śródziemnomorska”. Ten jest lekko zmodyfikowany ze względu na dostępność ryb w polskich sklepach. 3 duże ugotowane jajka 250 g fasolki szparagowej – oczyszczonej(...)włókien i ugotowanej 250 g ziemniaków (najlepiej małych) kilka kawałków suszonych pomidorów kilka pomidorków koktajlowych 200 g wędzonego tuńczyka lub łososia (można zastąpić smażoną rybą) 60 g czarnych oliwek ½ małej puszki filecików anchois 1 łyżka posiekanej natki pietruszki   Czosnkowy sos vinaigrette: 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego toczenia 3 łyżki czerwonego lub białego octu winnego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki

Trzeci talerz
Jak gotować makaron? 208

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ottolenghi. Prosto – recenzja książki 162

świąt każdy ma go w swojej kuchni, więc dlaczego nie używamy go częściej? Smak nie jest bardzo wyczuwalny, ale za to mak to świetna dekoracja, która nadaje też strukturę sałatce. Podobnie jak pieczonego kalafiora z poprzedniego przepisu? Jedyna uwaga, żeby ryżowy makaron dodać przed samym podaniem, bo szybko traci jędrność. Chlebek buraczany z kminkiem i kozim twarogiem to kolejny bardzo(...)małe nieścisłości w tłumaczeniu np. kumin występuje jako ziarna kminu a plasterki jabłka to 2 milimetrowe cząstki. Pomimo tego całość jak najbardzije warta jest polecenia. Moim ulubionym przepisem jest łosoś Bridget Jones. To żartobliwe nawiązanie do dania wg. wymyślonego przez scenarzystów 3. częsci filmu przepisu Ottolenghiego, które Jack podał Bridget na ich drugiej randce. Ottolenghi nie pozostał dłużny i naprawdę

Ugotowane pozamiatane
ŁOSOŚ NA PARZE Z CYTRYNOWYM PUREE I CIEPŁĄ SAŁATKĄ ZE SZPINAKU Z TOFU 132

łososia ugotowane na parze, skropione cytryną, posypane solą i kolorowym pieprzem Sos: łyżka syropu daktylowego łyżka musztardy francuskiej łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków

Cytryna&Co.
Sałatka z łososiem na pieczywie chrupkim 185

ulubionych sałatek wzbogacona pieczywem. Warto po jej zrobieniu odstawić ją na kilka godzin do lodówki by pieczywo zmiękło. Choć ja za długo nie czekałam, podobała mi się jego chrupkość i bardzo mi to odpowiadało :) Można pieczywo wcześniej pokroić i używać mniejszych kawałków, na pewno ułatwi to krojenie ;) Składniki: 1 opakowanie pieczywa chrupkiego ze słonecznikiem Chrupak , 1 puszka łososia, 4 jajka

Aga w kuchni
Wytrawny sernik z łososiem. 252

dodajemy łososia i paprykę mieszamy. Gotową masę wylewamy na przestudzony podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok 50 min. Następnie doprawiamy delikatnie śmietanę solą i sokiem z cytryny i rozprowadzamy ją na górze sernika i pieczemy kolejne 10 min. Po upływie tego czasu sernik wyjmujemy, kiedy lekko przestygnie podajemy ciepły z ulubioną sałatką

Malinowe Pocałunki
Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 189

Typy kulinarne ziemniaków Typ A - sałatkowy: Miąższ po ugotowaniu pozostaje zwięzły, ziemniak daje się łatwo pokroić w kostkę czy plastry, które nie rozpadną się w potrawie. Ziemniaki dobre na sałatki, do zup i smażenia. Odmiany: Anouschka, Belana, Regina Typ B  - ogólnoużytkowy Miąższ po ugotowaniu jest dość zwarty, ale łatwo go rozgnieść. To ziemniaki najlepsze do gotowania, do mięs(...)Dobre na placki, puree, frytki i do pieczenia. Odmiany: Augusta, Omega, Agria, Jurata, Honorata Czas przygotowanie: 30 minut Porcje:  4 Składniki: 500 g fioletowych ziemniaków, 200 g wędzonego łososia, 100 g specka,  Czerwona cebula, 2-3 liście jarmużu, 4 małe marynowane kukurydze, 3 łyżki octu pomidorowego lub jabłkowego, 2 łyżki oleju, koperek. Do podania/przybrania: jajka na twardo, koperek

SzczyptaSmaQ
Miniburgery z łososia i szpinaku 125

Przepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków  https://

Karola gotuje
Dorsz w zielonej herbacie 134

Dorsz w zielonej herbacie raczej nie należy do klasyki kuchni polskiej i pewnie sama nie wymyśliłabym takiego połączenia, ale dzięki Maćkowi Siąkowskiemu nasze menu wzbogaciło się

Cztery Fajery