jako pomysł na przekąskę a do środka włożyć swój ulubiony farsz. Talerzyk "Gloria" od Porcelany Bogucice. 275g ciasta francuskiego żółtko łyżka mleka mak do posypania Sałatka: 15 dag szynki konserwowej pół puszki kukurydzy pół puszki groszku 2 łyżki siekanego szczypiorku 4 jajka 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku sól pieprz Rurki przygotować najlepiej dzień wcześniej. Ciasto francuskie rozwinąć(...)Nawinąć na posmarowane margaryną foremki do rurek, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać makiem. Piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić. Sałatka: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz posiekany czosnek i szczypiorek. Całość doprawić do smaku i wymieszać z majonezem i musztardą. Sałatką nadziewać
Smakołyki AsiDobry humor zaczyna się na talerzu. A w poniedziałkowy poranek niczego innego Wam nie życzę tylko dobrego humoru. Mam nadzieję, że meksykańska sałatka z kolorowymi warzywami
dolcevitainmykitchenziółko! Oprócz sporej ilości dobroczynnej siarki, selenu czy zestawu witamin A,C,E zawiera ciekawy związek adenozynę o której musicie poczytać!. Bazą naszej sałatki będzie sałata lodowa i aromatyczna rukola dodamy też fasolę czerwoną i kukurydzę konserwową i tu polecam produkty ekologiczne ze względu na częste pochodzenie tych składników z upraw zagrożonych GMO. Sałatka jest lekka i niskokaloryczna, dobra(...)solą, obsmażamy do miękkości na patelni używając aromatyzowanego oleju (Lejemy więcej niż do standardowego smażenia ze względu na to że olej połączy składniki w sałatce)2/ Siekamy do miski w kostkę sałatę lodową, dodajemy rukolę, kukurydzę i fasolę. Całość doprawimy solą himalajską i suszony czosnkiem niedźwiedzim.3/ Do przygotowanych składników dodajemy obsmażoną cukinię wraz z olejem. Wszystko mieszamy i przekładamy
Kuchnia PROzdrowotnachyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa. Pychota! Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy lub 1 kolba około 20 ciemnych oliwek 2 małe czerwone cebule 3 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie: 50g startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Tuńczyka
Pyry na GazWersji tej sałatki są co najmniej setki, jedni robią z pekinką inni z serem a jeszcze inni dodają jajka. Zapewne każda wersja jest bardzo pyszna. Ja natomiast robię bardzo podstawową wersję tylko zupki, pierś z kurczaka, papryka, kukurydza i majonez. Nawet nie przyprawiam dodatkowo, nie czuję takiej(...)potrzeby już. Taką sałatkę robię również w wersji odchudzonej na co dzień co przegryzienia i zamiast majonezu dodaję jogurt naturalny. Sałatka sama w sobie jest bardzo szybka w przygotowaniu, łatwa i naprawdę smaczna, chociaż te zupki są zawsze takie kontrowersyjne. Składniki: 2 opakowania zupek chińskich, ja do tej sałatki używam czerwonego Vifona 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka
Życie zaczyna się w kuchnitylko. Do mojej sałatki wykorzystałam dwa rodzaje tuńczyka rozdrobnionego - w wodzie i oleju. Tuńczyki otrzymałam do testowania od firmy Graal za co serdecznie dziękuję. Składniki: 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie Graal 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju Graal 150 g sera żółtego gouda 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 4 jajka Sos majonezowy(...)Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy - żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków
Ala piecze i gotujepewno posmakuje każdemu. Lekka kwaśność kiszonego ogórka (domowego – przepis znajdziecie tutaj ), słodycz kukurydzy, chrupkość pestek słonecznika i dyni, jajko, jogurt i… pyszna sałatka gotowa. Spróbujcie. Składniki: 3 jajka 5 łyżek kukurydzy z puszki 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 większy kiszony ogórek (tu znajdziecie przepis na domowe kiszone ogórki ) 2 łyżki pestek słonecznika prażonego z solą himalajską Radix
Słodkie okruszkitakiej sałatki zawsze chętnie siadamy, zazwyczaj robię jej więcej, jemy na śniadanie i kolację. Fajnie smakuje na kanapce. Sałatkę przygotowuję na kilka sposobów, także z ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także(...)polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką. Szybka, zdrowa i smaczna, dla mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo nieduża puszka kukurydzy opcjonalnie: także mała puszka zielonego groszku majonez opcjonalnie: łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączam, jajka i paprykę
Zasmakuj Kuchniczasie przygotowałam całą resztę. Sałatka jest bardzo prosta do wykonania, szybka i przy tym niezwykle smaczna. A Wy lubicie i robicie taka sałatkę? Składniki: 5 średnich porów opakowanie kukurydzy 20 dkg sera żółtego 5 ugotowanych jajek słoik marynowanych pieczarek słoik ogórków kiszonych kwasek cytrynowy sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Ugotować(...)około 10 minut. Po tym czasie pory sparzyć i dokładnie obsuszyć. Kukurydzę wysypać na sitko i porządnie odsączyć. Pieczarki, ogórki i jajka pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać soli i pieprzu do smaku. Na sam koniec do sałatki dodać około 250 g majonezu, wymieszać i pozostawić do przegryzienia się
Krakowskie smaki Anikażdym domu z różnych rąk smakuje inaczej! Oto inne pomysły na sałatkę jarzynową, którą przygotowuję dla swoich bliskich: sałatka jarzynowa z marynowaną papryką sałatka jarzynowa ze śledziem sałatka jarzynowa z burakami krojonymi w kosteczkę sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą sałatka jarzynowa przygotowana z dodatkiem mrożonego zielonego groszku oraz kukurydzy, smak mniej słodszy niż warzyw z zalewy. Sałatka jarzynowa
Zasmakuj Kuchniwarstwami – jedna na drugiej. Ważne, żeby składniki były różnokolorowe, wtedy aż chce się jeść i czekać aż wiosna wreszcie przyjdzie. Czerwone pomidory, żółta kukurydza i zielone warzywa pięknie się komponują. Do tej sałatki można użyć ogórka lub awokado w charakterze zielonego składnika. O tej porze roku ogórki są tak drogie, że często bardziej się opłaca kupić awokado, które(...)plasterki lub awokado czerwona papryka oczyszczona i pokrojona na kawałki 4 rzodkiewki pokrojone na plasterki sól, pieprz Jak przygotować tęczową sałatkę z kurczakiem? Na talerzu kładziemy sałatę. Następnie pas pomidorów, które posypujemy paskiem osolonej cebuli. Następną warstwą jest kukurydza, a potem plasterki piersi z kurczaka. Potem idzie posolony ogórek i papryka. Na koniec rzodkiewka. Będzie pysznie! Lubisz moje wpisy? Bądź
Ugotowane pozamiataneKolejnym atutem jest to, że sprawdzi się idealnie zarówno jako dodatek do obiadu, jak i dodatek do kolacji. Możliwości są nieograniczone! Sałatka z kapusty pekińskiej Składniki: kapusta pekińska duża marchewka papryka czerwona ogórek zielony duży pomidor puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% pieprz sól Kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych(...)kapusty. Z pomidora i papryki usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w półksiężyce. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Smacznego Artykuł Sałatka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeTaka sałatka tuż przed świętami doda nam energii i wigoru na przedświąteczny tydzień. Same pyszności w sałatce czyli brokuł, ogórki, ulubiony makaron, chrupiący słonecznik w idealnym
Moje Małe CzarowanieUwielbiam kukurydzę – zarówno jako dodatek do zapiekanek, sałatek czy też zup. Kiedyś już pokazywałam Wam krem z kukurydzy, dziś zapraszam na jego bogatszą ( i jeszcze lepszą wersję ). Połączenie kukurydzy z czosnkiem porem, cebulką i aromatycznymi przyprawami tworzy danie, któremu nikt się nie oprze. Ja swoją wzbogaciłam jeszcze o makaron – jest tak sycąca, że śmiało wystarczy za jednodaniowy obiad
Ostra na Słodko