Przepis na : obiad
Nadchodząca wiosna i ciepłe powietrze inspiruje mnie do tworzenia pięknych i kolorowych przepisów. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie przepyszną i szybką sałatkę. Wyjątkowa, bo po raz pierwszy zmiksowałam majonez ze świeżym koperkiem i tak oto powstał majonez koperkowy, rewelacyjny zresztą! Brokuły, groszek i kukurydza idealnie pasują do takiego zestawu z jajkiem na twardo! Polecam taką sałatkę na świąteczny stół! Sałatka warzywna z jajkiem i koperkowym majonezem / 2 porcje Składniki: 1/3 brokuła 2 jajka na twa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!