zwykle czekały tam na mnie same pyszności. Mama pokazała mi jedną genialną sałatkę. Wstawiam specjalnie dla Was! Pozdrawiam! Sałatka z kurczakiem i pieprzem ziołowym podwójny filet z kurczaka słoik selera marynowanego świeża czerwona papryka puszka kukurydzy 3 średnie ogórki kiszone 3 jajka 3-4 łyżki majonezu jogurt naturalny sól pieprz ziołowy Prosta sprawa! Kurczaka kroimy na drobną kostkę
Kuchnia moimi oczamiOdsączyć na ręczniku papierowym. Usmażone kawałki bakłażana ułożyć na talerzu, dodać szynkę i na wierzchu ułożyć ćwiartki jajka. Przygotować dresing. Oliwę, ocet, sok z cytryny,liść laurowy, oregano, natkę, sól i pieprz zagotować przez 5 minut w małym rondlu. Polać sałatkę sosem i odstawić do wystygnięcia na około 30 minut. Posypać sałatkę ziołami i podawać
Kuchnia w opałachzimno, z ziemniakami czy sałatką smakują wybornie. Szybkie w przygotowaniu, bardzo lubiane przez dzieci.Składniki:2 piersi z kurczakapieczarki 200 g cebula1 szklanka mąkimlekojajkosól, pieprz, przyprawa do kurczakaPiersi kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki ścieramy na tartce razem z cebulą. Przyprawiamy mięso i mieszamy z pieczarkami. W drugiej misce mieszamy mąkę z jajkiem, solimy i dolewamy powoli mleka, mieszając robimy
NA MOIM TALERZUblaszkę wyłożoną papierem (można wykorzystać papier, w który było zawinięte ciasto francuskie) miejscem zawinięcia do spodu. Ponacinałam, posmarowałam jajkiem i posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut.Upieczonego kurczaka w cieście francuskim podałam z sałatką. Danie sprawdza się, jako obiadowe (np. z filiżanką czerwonego barszczu), kolacyjne, czy też do podania gościom. Składniki nadzienia można
mojewypiekiinietylkowiele wersji tego dania, ale camembert kokosowo pistacjowy, to moje ulubione. Przekąska lub danie kolacyjne. Podane z sałatką i ryżem idealnie nada się też na obiad. Składniki: - 1 serek camembert (250g)- ok.150g wiórków kokosowych- ok. 50g orzeszków pistacjowych niesolonych- 1 jajko- olej kokosowy Wiórki kokosowe i orzeszki pistacjowe mielimy w blenderze (osobno – najpierw wiórki, potem orzeszki
mojewypiekiinietylkosałatek, a przygotowane w poprawny sposób można powiedzieć, że są królami kuchni i sałatek. Sałatka ziemniaczana, to idealna sałatka z dużą ilością ziemniaków, a w dodatku cebulka i niesamowicie smaczny sos majonezowo-śmietankowy. Bardzo polecam! Składniki: 6 średnich ziemniaków 5 jajek 0,5 cebuli 50 g dymki 6 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy
Kuchnia Łukaszatworzy, improwizuje , udoskonala. Sięga po nowe przepisy, by z czasem stały się one naszymi wypróbowanymi. Myślę że sałatkę z buraczków każdy lubi , chociażby ze względu na właściwości zdrowotne samych buraków. Efekt końcowy Czego potrzebujemy: Słoiczek buraczków konserwowych 2 jabłka 2 jajka cebula ogórek kiszony 4 łyżki kukurydzy 2 łyżki śmietany ok 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego nataka pietruszki
W kuchennym oknie Ewypopieprzyć z obu stron i odstawić na godzinkę. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Kanie panierować w jajku oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam z sałatką z mieszanki sałat i pomidorków koktajlowych
Monia miesza i gotujeSałatka z makaronem i tuńczykiem - bardzo smaczna i pożywna. Z podanych składników uzyskamy porządną miseczkę sałatki więc jest czym dzielić.składniki:250 g makaronu Czaniecki kokardki2 puszki tuńczyka w kawałkach1 puszka czerwonej fasoli2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki5 jajek ugotowanych na twardo4-5 łyżek majonezuMakaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Fasolę czerwoną przepłukać i również osączyć
Monia miesza i gotujeDziś mam dla Was kolejny pyszny, a zarazem prosty i dobrze wyglądający na stole pomysł na sałatkę. Taka kolorowa sałatka warstwowa z tuńczykiem i kuskusem podana w szklaneczkach będzie idealna na święta, przyjęcie lub po prostu na co dzień. Jest nie tylko dobra, ale też pełna wartościowych składników takich jak tuńczyk, kuskus czy warzywa. Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje; ilość(...)twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy pokrojone jajko z majonezem, doprawiamy pieprzem i całość mieszamy. Na dnie każdej szklanki układamy liść sałaty. Na sałatę kładziemy po 2 łyżki kukurydzy. Następnie kroimy nasze małe pomidorki cherry na cztery części i robimy z nich kolejną warstwę sałatki (z 6 sztuk, jednego pomidorka zostawiamy na wierzch). Kolejną warstwę tworzy tuńczyk
Słodkie okruszkiukładamy na talerzach, posypujemy solą i pieprzem . Układamy grzanki oraz fileta. Dodajemy ćwiartki jajka oraz przepołowione pomidorki. Posypujemy piórkami startej marchewki, startym parmezanem, kukurydzą i cebulą pokrojoną w piórka. Z jogurtu, drobno pokrojonego ogórka zielonego, zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu i koperku przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujmy paskami zielonego ogórka
Pysznosci Babci BasiW związku z powstaniem strony Kuchnia MagdaLeny prowadzenie zakładki "Coś wytrawnego" na stronie ALE Ciachoo! uznałam za bezsensowne, więc postanowiłam ją zlikwidować. Nie chciałam, aby te
Kuchnia MagdaLenyW związku z powstaniem strony Kuchnia MagdaLeny prowadzenie zakładki "Coś wytrawnego" na stronie ALE Ciachoo! uznałam za bezsensowne, więc postanowiłam ją zlikwidować. Nie chciałam, aby te
Kuchnia MagdaLenyDzień dobry, Lubicie zupę szczawiową?Ja bardzo:) Moja Mama gotowała ją od czasu do czasu kiedy byłam dzieckiem, obowiązkowo dodawała do niej jajka ugotowane na twardo. Zupa nie miała zbyt apetycznego koloru (szaro-zielony), ale była naprawdę pyszna, lekko kwaśna. Także w domu mojego Męża istniała tradycja przygotowywania tej zupy.Niestety ostatnio Mama przestała ją gotować, wydaje mi się(...)kamicę nerkową, reumatyzm i artretyzm. Reszta z nas spokojnie może posilić się zupą szczawiową, czy sałatką od czasu do czasu, bo przecież nie zjecie tego całego wiadra:) Warzywa zawierające szczawiany poleca się łączyć z produktami bogatymi w wapń (mleko, śmietana, jogurt, sery, jajka), aby od razu uzupełnić wapń wiązany w jelitach przez szczawiany. Stąd do zupy szczawiowej wskazany jest jednak
Chilli Czosnek i OliwaSałatka jest bardzo prosta, smaczna i pożywna. Idealnie pasuje na każdą okazję i zapewniam, że zachwyci smakiem niejedną osobę. U mnie sprawdziła się już niejednokrotnie z dodatkiem łososia, jak również tuńczyka, więc to już od Was zależy, której ryby użyjecie. Zresztą sami spróbujcie i przekonajcie się, że w każdej wersji jest rewelacyjna! 1 puszka łososia lub tuńczyka 1 puszka soczewicy(...)Bonduelle ) 2 jajka 1 cebula lub kawałek pora Dodatkowo: sól, pieprz majonez Jajka należy ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Soczewicę, kukurydzę oraz tuńczyka/łososia odcedzić z zalewy, a cebulę/pora drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku
Di gotuje