Czas by na naszych stołach zagościły sałatki. Dziś moja inspiracja na chrupiące boczniaki na kruchej i soczystej sałacie. Świetne połączenie sałaty i grzybów w aromacie oliwy
kulinarnyJasałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne.Składniki:garść rukoli, umytej i osuszonej 30 gram sera fety, kroimy w kostkę 10 pomidorków koktajlowych, kroimy na pół1/2 awokado, kroimy w kostkę garść prażonych pestek słonecznika oliwa z oliwek Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy ze sobą. Gotowe
Mango Papajaczęść na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :)Składniki:1 średnia cukinia250g mięso mielonego4 pieczarki1/2 dużej cebuli1 ząbek czosnku
Kitchens AlphabetBuraczki zasmażane...Czerwone, buraczane wiórki.Złocista zasmażka z cebulką.Idealny dodatek do dania głównego.Niezapomniany smak dzieciństwa!Składniki:8 - 10 dużych, czerwonych buraków;Ząbek czosnku;Łyżka
Gospodyni MiejskaBabeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g
Gospodyni MiejskaProsta i smaczna propozycja sałatkowa ... Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed
Anioły w kuchniKalafior to cenne źródło wielu witamin i mikroelementów. Nie musi być tradycyjnym dodatkiem do obiadu. Powoduje uczucie sytości, dlatego polecany jest osobom dbającym o sylwetkę.Nieodłącznie
Anioły w kuchniTo jest coś, czym się ostatnio zajadamy! Rewelacja jako dodatek do obiadu, ale na lekką kolację sprawdzi się wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki :* brokuł* sól* ulubiony tarty ser
Magiczne Życie MartyZiemniaki o tej porze roku są najsmaczniejsze. Pod skórką maja najwięcej witamin i intensywny smak więc szorujemy ziemniaki szczotką i do pieca . Składniki: 4 duże
Gorący kąsekJest ktoś kto nie lubi sałatki Caprese? Chyba nie! Ponieważ pomidory są teraz najsmaczniejsze, dużo ich zjadamy, przetwarzamy. To u mnie zobaczycie dzisiaj propozycje na pyszną kanapkę. Oczywiście na ciepło, z racji deszczowej pogody. Do tego herbatka z cytrynką i tak możemy zaczynać dzień! Składniki :* 4 kromki ulubionego chleba* pół kulki mozzarelli * 2 pomidory* listki bazylii* sól, pieprz* oliwa
Magiczne Życie MartyDoskonałe w każdym calu ciasteczka Maltesers - super miękkie, wilgotne w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Idealne na spotkanie z przyjaciółmi i jako dodatek do porannej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWczoraj w sklepie zobaczyłam makaron - duże muszelki. Popatrzyłam, popatrzyłam i kupiłam. A dzisiaj rano przygotowałam smaczny farsz z mielonego mięsa, pieczarek i marchewki. Tym farszem wypełniłam
Salonik smakówJest to deser bardzo często podawany w Arabii Saudyjskiej na iftar (arab. إفطار ) czyli pierwszy posiłek, spożywany po zachodzie słońca
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNiedawno znalazłam przepis na ciasteczka w kształcie kwiatków. Były one nadziewane czerwoną fasolą, szpinakiem, a nawet figami. Ja uprościłam ten przepis i wykorzystałam wieloowocową marmoladę. Skorzystałam
Salonik smakówotoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy), ulubionych sałatek a także aromatycznych sosów.Sos pieczarkowy to idealny dodatek do kotletów mielonych.Przepyszny, aromatyczny sos pieczarkowy to jeden z najpopularniejszych sosów grzybowych w Polsce."Sznycelki" w takiej formie to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i smaczny niedzielny obiad.Kotlety Mielone z Sosem Pieczarkowym - Składniki:Kotlety Mielone: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety mielone wrzucamy do przygotowanego sosu i chwilę razem podgrzewamy. Gotowe "sznycelki" podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci (lub z kaszą) oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Strona