sałatka wegetariańska - 2474 przepisów (strona:38/165)

Sałatka z surowego jarmużu 253

Sałatka z surowego jarmużu z rzodkiewkami, żurawiną, mozzarellą, czerwoną papryką, polana dressingiem miodowo-musztardowym, to moja propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Jarmuż ma dość twarde

Moja Delicja
Rokietta siewna - Rukola 163

Rokietta siewna czyli rukola -  właściwości odżywcze  Rukola jest pochodzenia śródziemnomorskiego i należy do rodziny kapustowatych. Ma bardzo charakterystyczny smak, lekko orzechowy i pikantny. 

Mój pomysł na
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 227

Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode

mojewypiekiinietylko
Sałatka z awokado, chia i pieczonej papryki 256

Awokado albo smaczliwka (Persea Scheffer) to daleki kuzyn gruszki. Uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych darów natury. To prawdziwa skarbnica cennych składników i najlepsze „paliwo” dla

mojewypiekiinietylko
Sałatka z kuskusem i brukselką 248

Zdrowa i szybka SAŁATKA Z KUSKUSEM I BRUKSELKĄ może stanowić... Artykuł Sałatka z kuskusem i brukselką pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka z awokado,figą, śliwką i mango 235

Po lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę  i mango. Doskonały

Humanistka w kuchni
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 298

W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką

Jem więc Jestem
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 250

W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką

Jem więc Jestem
Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka 177

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego

Codzienne Gotowanie
Carpaccio z pomarańczy 176

Dziś chciałabym zaproponować Wam lekki i na przekór zimie, letni deser. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, co z pewnością wielu z Was

Codzienne Gotowanie
Carpaccio z pieczarek 212

Dziś już ostatni dzień Pieczarkowego Tygodnia , z tej okazji postanowiłam przygotować coś innego, a o czym myślałam już od dawna - carpaccio z pieczarek. Ponieważ często zdarzało

Codzienne Gotowanie
Pieczona marchewka w pomarańczowo-miodowej glazurze 184

Bardzo prosta i fajna propozycja w postaci młodej marchewki pieczonej w słodkiej glazurze na bazie soku pomarańczowego i miodu, podanej z chrupiącymi tostami maczanymi w powstałym

Kraina Miodem Płynąca
VEGAN CAPRESE TRUSKAWKOWE 210

     Caprese , czyli nic innego, jak podróż do gorącej Italii w pogoni za świeżą mozzarellą i dojrzewającymi w pełnym słońcu Toskanii pomidorów. Taką

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z GROSZKU, CEBULI, Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM 232

Zatęskniłam za smakiem zielonego groszku, wybrałam się więc na ryneczek. Jego cena mnie odstraszyła na tyle, że wróciłam jedynie z truskawkami i miodem.Pragnienie jednak pozostało i

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z brokułów i fasoli 228

  Wyjątkowo smaczna i efektowna sałatka z brokułów i fasoli na każdą okazję, którą jesteś w stanie przygotować w 15 minut. Polecana przez „specjalistów”

Kulinarna Patilogia