sałatka warzywna - 2731 przepisów (strona:101/183)

Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 87

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną..

Vegan Taste
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 89

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną rolę

Vegan Taste
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 106

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza

Vegan Taste
Gnocchi 503

Gnocchi Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, bardzo podobnych do polskich kopytek . Istnieje wiele wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnego puree, sera, itp. Najbardziej znane są

Blog z Apetytem
Warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem 177

Kolejne danie kuchni indyjskiej w wykonaniu mojego taty. Bezmięsne, ale bardzo sycące. Niezwykle aromatyczne. Składniki na warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem (6 porcji

Karola gotuje
Smażone kwiaty cukinii 103

zapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym

SprawdzonaKuchnia.pl
Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku 122

Wsyp do misy panierkę z płatków. Zwilżonymi dłońmi foruj z masy warzywnej pulpety wielkości piłki do ping-ponga. Panieruj w płatkach. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na dobrze rozgrzany tłuszcz i obsmaż pulpeciki ze wszystkich stron. Podawaj z mujadarą, ryżem , lub sałatką. Artykuł Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 145

pomidorowym, oprószone serem wędzonym z dodatkiem c hipsów z ziemniaka oraz salsy warzywnej. Żebro wieprzowe marynowane w kawie i miodzie podane z zielonym pure, sosem z musztardy dijon i gorczycy, balsamicznymi pieczarkami oraz konfitowanymi warzywami. Ciastko pełnoziarniste z musem waniliowym, lodami grejpfrutowymi podane z sękaczem oraz z sałatką z owoców. Zestaw B (bezmięsny): Krem z marchewki z dodatkiem chrupkich warzyw

Pasja Smaku
42 przepisy z nowalijkami 122

kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami

Moja smaczna kuchnia
Mielone z kaszą jaglaną i warzywami 183

mięsa, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy mięsno - warzywnej formować zgrabne kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temp.180 stopni przez około 40 minut (jeśli mięso jest jeszcze surowe to wydłużyć czas pieczenia). Podawać np. z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków (przepis -  tutaj ). Mięsną masę mieszamy z kaszą jaglaną i warzywami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sok owocowy z ananasem z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 208

Bardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują.  Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków

Kawa z mlekiem
Sałatka z pomidorów , bazylii i czosnku z jogurtem 125

Sałatka z pomidorów ,bazylii i czosnku z jogurtem Jest to lekka sałatka z kolorowych pomidorów i bazylii . Właśnie jest pełnia sezonu i warto zaczerpnąć świeżych składników

Ogrodnik w podróży
Sałatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 167

miał na nią ochoty więc cała wielka misko została dla mnie! Sałatka bardzo przypadła mi do gustu! Przepis w oryginale znajduje się w najnowszej książce Kuchni Lidla, ja podaje go z moimi zmianami. Salatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 200 g kaszy bulgur 300 ml wywaru warzywnego 1 cebula 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 6 zielonych szparagów

Dzieje kuchennej Wiewióry
7 pomysłów na surówkę do obiadu 281

Dziś prezentuję Wam kolejne zestawienie. Tym razem chciałabym przedstawić moje pomysły na surówkę do obiadu. Osobiście nie wyobrażam sobie drugiego dania bez warzywnego dodatku. 7 pomysłów

Słodkie okruszki
Zupa grzybowa 149

posiekaną cebulkę. Kilka minut smażyć, następnie dodać do wywaru warzywnego i gotować do miękkości grzybów około 30 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i małą ilością wody, aby nie było grudek. Wlać do zupy i mieszając zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.    Warzywa z wywaru wykorzystuję do sałatki jarzynowej. Smacznego

talerz przyjemności
Królik w sosie winno- musztardowym 160

czosnek. Podsmażać jeszcze chwilę.  Z białego wina, musztardy,bulionu warzywnego i przypraw wykonać sosik i zalać nim królika. Dusić pod przykryciem 40-50 minut. Na sam koniec dodać śmietanę i jeszcze chwilę niech pobulgocze :) Królika można podać z kaszą pęczak lub z ryżem i ulubioną sałatką. Smacznego

MarciochaKucharzy
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 172

mile zaskakują! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : Wątróbka z avokado podawana na sałatce ze szpinaku z sosem malinowo-balsamicznym CONRAD : Krem z białych warzyw podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflową DANIA GŁÓWNE : JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnym CONRAD : Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana

Ostra na Słodko
Sałatka ze szprotem 188

Bogata w witaminy i minerały sałatka ze szprotem.    Składniki: -2 puszki szprota w oleju ( można zastąpić sardynkami lub tuńczykiem ) -puszka kukurydzy konserwowej -10 dkg sera sałatkowego -kilka kiszonych ogórków -kawałek selera -kawałek pora -odrobina szczypiorku -2-3 łyżki ziaren słonecznika -przyprawa warzywna    Kukurydzę odsączamy, dodajemy słonecznik i tarty na grubych oczkach seler.    Pora kroimy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania