Sałatka owocowa na roszponce w słodkim sosie balsamicznym 275się pienić. Wyłączyć palnik, sos ostudzić, bo wtedy zgęstnieje- ja niestety nie czekałam stąd sos jest płynny :( (na tym zdjęciu widać jak sos wygląda po ostudzeniu). Polać sałatkę. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca
Imprezowa sałatka ziemniaczana 401przełożyć wraz z odcedzonym groszkiem do ziemniaków. Zalać jogurtem, dodać majonez, wymieszać i doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Liście cykorii oderwać, a w środek nakładać porcje sałatki. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca
Mrożone kostki ziołowe 221porcja oliwy z oliwek. Gotowe pojemniki zamroź i tak przygotowane przechowuj do momentu zużycia w zamrażarce. Możesz na nich smażyć wszelakie dania albo z rozpuszczonych przyrządzić sos do sałatek. Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilony
Caprese z kurczakiem i figami 199łyżek żurawiny ze słoika dolej 2 łyżki gorącej wody i dobrze zamieszaj, aby powstał gęsty sos. Polej nim sałatkę. Orzechy włoskie rozłup, posiekaj i posyp nimi po wierzchu gotową sałatkę. Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilony
Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową 246miałam do wyboru mięso albo pyszne ciacho , zawsze wybierałam to drugie! Teraz to się odmieniło ;) Mam dla Was przepis na pysznego , soczystego kurczaka w ziołach ugotowanego na parze i smaczną sałatkę z fasolki szparagowej i suszonych pomidorów. SKŁADNIKI : * filet z kurczaka – 150 g * sól * pieprz * wędzona papryka mielona * estragon * oregano * fasolka szparagowa zielona – 100 g * suszone pomidory
Ostra na Słodko
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 265kosteczkę. Smażymy je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy w rukolą , pomidorkami koktajlowymi , doprawione solą i odrobiną octu balsamicznego. CAŁOŚĆ : Gorące roladki delikatni kroimy , podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką. Smacznego
Ostra na Słodko
Tradycyjna sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw. 284puszki Sałatka jest gotowa najlepiej smakuję po kilku godzinach gdy smaki przejdą, przegryzą się. To mój sposób na tradycyjną sałatkę jarzynową. Macie może jakieś swoje sposoby na pyszną sałatkę ? Smacznego Basia
Basia w kuchni
Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim 269dodajemy do sałaty. Delikatnie mieszamy. Dressing: Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę cukru i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym dressingiem polewamy sałatkę. Smacznego
Oryginalny smak
Zdrowa i pożywna sałatka 403łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu odrobina ketchupu oliwa z oliwek ew. 1 łyżeczka chrzanu Składniki potrzebne do przygotowania sosu mieszamy w szklance i skrapiamy nimi sałatkę. Smacznego
Taste Of My Day
Sałatka nicejska 496rukolę. W kolejnym kroku na warzywach rozkładamy tuńczyka, ćwiartki jajek oraz oliwki. Następnie przygotowujemy sos poprzez połączenie i wymieszanie wszystkich składników do uzyskania gładkości. Sosem równomiernie polewamy naszą sałatkę. Smacznego
Taste Of My Day
Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes 371Wyjmij warzywa z piekarnika i dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne, po czym wmieszaj bazylię. Podziel kurczaka na porcje i podaj go wraz z upieczonymi warzywami i lekką sałatką. Smacznego! English version Roasted chicken with pumpkin and tomatoes (4-5 servings) Ingredients: 1 kg pumpkin, washed and cut into large dice (2 cm) sea salt and black pepper olive
karmelowy
Sałatka makaronowa z selerem i mozarellą 410suszonym oregano. Sok z cytryny zmieszać z oliwą z oliwek, sosem polać sałatkę. Smacznego
Z miłości do słodkości
Sałata rzymska z oliwą 238mała główka sałaty rzymskiej oliwa ocet balsamiczny sól, pieprz Przygotowanie: Umyte liście sałaty poskubać Polać oliwą , posolić, dodać pieprzu- wymieszać Pokropić z wierzchu octem- ponownie pomieszać Warto zrobić, bo sałatka smaczna i prosta
Proste Potrawy
Południowe poranki. 172Polewamy octem balsamicznym. Pure z groszku: Groszek zielony wraz z czosnkiem miksujemy, do uzyskania gładkiej masy. doprawiamy do smaku. Na przygotowane grzanki nakładamy po kolei każdą z przygotowanych " sałatek" ;) Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
NaKońcuJęzyka
BURGERY BURACZANE. 239piekarnika i piekę odpowiednio 30 minut, przewracając w połowie burgery na drugą stronę. Podaję w świeżej bułce z sałatą, ulubioną pastą. Świetnie smakują same jako przekąska czy podane z sałatką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki