Niskie ceny cukinii zbliżają się wielkimi krokami a co za tym idzie, wejdzie ona do naszego tygodniowego jadłospisu :). Dzisiejsza propozycja to najprostszy i najszybszy sposób przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaTradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce to klasyka wśród obiadowych menu niemal każdego domu. Proste i szybkie w przygotowaniu danie, a przy tym bardzo smaczne oraz
Słodka Stronaroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe(...)tych samych składników możemy przygotować troszkę inną wersję, już nie jakododatek do obiadu a np. jako odrębną potrawę na śniadanie lub kolację.Wystarczy dodać pokrojone ugotowane jajka.Smacznego
Maminek kulinarnyGrecja to kraj, który zawsze kojarzył mi się z pięknymi widokami, słońcem, bogactwem kultury i sztuki. Z kuchnią grecką nie miałam do czynienia, a nawet jeśli
Czerwona PorzeczkaTa lazania chodziła za mną dłuugo:) Znalazłam ją podczas mojego szperania na jednej z moich ulubionych stron internetowych Kwestia Smaku . Zrobiłam i po raz
Blondynka GotujeSałatki pojawiają się ostatnio u nas dość rzadko, tak myślę, że nawet za rzadko. Muszę do nich wrócić, bo to bardzo szybki i smaczny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Uwielbiam je głównie za fakt, że można je zrobić naprawdę ze wszystkiego. To kwintesencja #zerowaste. Nie marnowanie jedzenia, czy też słynne zero waste to bardzo popularne trendy. Oczywiście bardzo(...)różne produkty, aby ich nie marnować. I tutaj mam największy problem. Dla mnie nie marnowanie to wykorzystywanie żywności, eksperymentowanie w kuchni, przerabianie jednych dań na inne (np. ziemniaków z obiadu na kopytka, czy zapiekankę). Ten nurt jest jednak bardzo mało obecny w dyskursie. Częściej zwraca się uwagę jak MAKSYMALNIE wykorzystać jedzenie, jak przerabiać warzywa i owoce, aby zupełnie
365 dni dookoła kuchniWitajcie, sezonowe smakowanie zaczynamy od szparagów. Bierzemy zielone bo ładniej wyglądają i nie trzeba ich całych obierać :). Szparagi są bardzo niskokaloryczne, lekkostrawne, pełne kwasu foliowego, rutyny
Kuchnia PROzdrowotnamojprzepisna.pl | Pączki z zimieniakami Z okazji zbliżającego się święta dla łasuchów z przyjaciółmi zorganizowaliśmy sobie Tłusty czwartek w niedzielę. Każdy przyniósł coś od siebie, więc były
moj przepis naHej! Jeżeli smakują Wam azjatyckie przyprawy i wschodnie połączenia smakowe to zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański
Kuchnia PROzdrowotnaUpały dają się we znaki, w cenie obiady, które można zjeść na zimno, u nas najlepiej sprawdzają się w takich przypadkach sałaki. Ta jest bardzo prosta – w jej skład wchodzi czarna soczewica i usmażone na chrupko pieczarki w sosie z octu balsamicznego i miodu, z cebulką, czosnkiem i dodatkiem rukoli. My wróciliśmy z Ulnowa ale urlopowania ciąg dalszy(...)Wrocławiu, oglądam filmy od rana do wieczora a Emilka u babci. Sałatka z soczewicy z pieczarkami i rukolą Drukuj Prep time 15 min Cook time 20 min Total time 35 min Sałatka z czarnej soczewicy i smażonych pieczarek w sosie z miodu i octu balsamicznego, z dodatkiem rukoli Author: Cooking dfor Emily Ingredients 1 szklanka czarnej (lub brązowej
Cooking for EmilyUpały dają się we znaki, w cenie obiady, które można zjeść na zimno, u nas najlepiej sprawdzają się w takich przypadkach sałaki. Ta jest bardzo prosta – w jej skład wchodzi czarna soczewica i usmażone na chrupko pieczarki w sosie z octu balsamicznego i miodu, z cebulką, czosnkiem i dodatkiem rukoli. My wróciliśmy z Ulnowa ale urlopowania ciąg dalszy(...)Wrocławiu, oglądam filmy od rana do wieczora a Emilka u babci. Sałatka z soczewicy z pieczarkami i rukolą Drukuj Prep time 15 min Cook time 20 min Total time 35 min Sałatka z czarnej soczewicy i smażonych pieczarek w sosie z miodu i octu balsamicznego, z dodatkiem rukoli Author: Cooking dfor Emily Ingredients 1 szklanka czarnej (lub brązowej
Cooking for Emilyjaką pasją o nim opowiadał ). Widać, że zna się doskonale na tym co jest w karcie i z przyjemnością pokierowaliśmy się Jego sugestiami, co do wyboru obiadu. Całe menu dostępne macie tutaj: http://aubergine.pl/menu/ Warto spojrzeć , bo ceny jak na krakowski rynek absolutnie nie odpychają – wręcz przeciwnie – mile zaskakują! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : MELANZANE AL FORNO P : PÂTÉ(...)dania główne. Zapachy WOW! COQ AU VIN ( normalnie jest to kogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso ( o łącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża
Ostra na SłodkoZiemniaczana zapiekanka to jedno z moich ulubionych dań z ziemniaków . Zaletą dobrej zapiekanki jest to, że można ją jeść na ciepło i na zimno. Na ogół
codojedzeniaOstatnie godziny 2018 roku przed nami. Przed nami także cały 2019 rok. Wraz z rozpoczęciem Nowego Roku 2019 blog obchodzić będzie swoje 9. urodziny! To 9
Moja smaczna kuchniaMacie w domu spory zapas papryki i nie wiecie co z niej przygotować? Papryka nadziewana serem i cebulą Przede wszystkim jeśli papryki macie naprawdę dużo to
mecooks